Agility- En livsstil

Living the dream

Keenays tävlingskarriär

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva en liten sammanfattning om Keenays tävlingskarriär hittills. Bara för att jag tycker det är kul att se en sammanfattning.

Han gjorde sin allra första start, inofficiell tävling, den 29 september 2012. Han hade inte fått upp farten då och fick 0,6 i tidsfel i ett av loppen. Annars fick han 10,6 och 15 och 5 fel.

Den 24 februari 2013 nollade han första gången och det var ett hopplopp. Även den inofficiell.

Den 9 mars gjorde vi våran första officiella start. Där fick vi 5 fel i båda klasserna. Nu började han öka farten lite mer.

Den 9 maj slog han till och nollade sitt första officiella lopp i hoppklassen och tog sin första pinne då! H>an kom på 4plats av 53st.

2 dagar senare, 11 maj, nollade han bådaloppen och tog en pinne i båda. Så nu har han 2 hoppinnar och en agilitypinne. Första gången vi hamnade på pallen dessutom, 3:a.

Dagen efter, 12 maj, nollade han 2 lopp till och tog pinne i den ena. En agilitypinne. Han kom på en andra plats!

Den 6 juli kom han 3a och fick pinne i hoppklassen. Så nu har han 3 hoppinnar och 2 agilitypinnar. Jag ville vänta med att flytta upp till klass 2 tills vi hade fått den sista agilitypinnen också.

Den 7 augusti åkte vi till Visby för att starta 4 klasser. Han nollade 3 klasser och fick pinnar i alla. 2 hoppinnar och 1 agilitypinne. Han kom 2a i de 3 klasserna. Den sista klassen fick han 5 fel i, men vann ändå! Men fick då ingen pinne. Men nu hade han 5 hoppinnar och 3 agilitypinnar så nu flyttade vi upp till klass 2!

Den 10 augusti startade vi vår första tävling i klass 2 och diskade oss.

Den 17 augusti kom vi runt utan disk, men 5 fel.

Den 22 september vann han ett agilitylopp och tog sin första klass 2 pinne! Den dagen tog han även en hoppinne!

Den senaste tävlingen vi va på va nu på Kistamässan. Där tog han 2 pinnar, båda i agilityklassen. Så nu är han klar för klass 3 i agilityklassen!!

Helt sjukt att allt det har hänt på mindre än 1 år, om man räknar officiella starter. From zero to hero!

Har inte skrivit precis alla starter för då hade jag typ aldrig blivit klar. Han har nämligen varit på 25 tävlingar, och då räknar jag tex inte kringancupen och sörmlandscupen.
Det blir tillsammans mer än 60 starter! Tur att han pallar =)

Det var Keenays sammanfattning inom agility. Ska skriva om rallyn också.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: