Agility- En livsstil

Living the dream

En känsla av lycka

Kategori: Allmänt

Våren för med sig härliga känslor! Jag älskar att gå en lång promenad med en eller flera hundar i solen. Idag gick jag bara med Keenay och de är så härligt! Vi gjorde massa saker på promenaden oxå som tex så gick vi på stockar och hoppade småhinder. Han tycker de är så himla roligt! =D
Jag älskar verkligen den här hunden! Helt sjukt att han är min<3

Promenad

Kategori: Allmänt

Gick precis en promenad på 1 timme med Keenay. Han gick lös hela tiden och han är så duktig! Vi mötte 2 bilar och han bryr sig inte om dom utan han kommer direkt till mej och sätter sig och väntar på att han får gå igen! Prinsen<3
Istället för att gå längst med vägen sista biten så gick jag in i skogen och de va mkt roligt sa Keenay =D

Vår

Kategori: Allmänt

De ligger vår i luften nu och de är så härligt!
Idag har Katja klippt mej så nu ser mitt hår lite bättre ut =) Sen gick vi ut med hundarna. Idag fick Kharma ha sin klövjeväska på sig och hon bar den med stolthet! I den la vi saker som vi brukar ha med oss på promenader. Keenay hade sin nya sele och va så nöjd så. Keenay va lös från början till slut min prins. Rigo släppte vi ganska snabbt och han skötte sig mkt bra. Vi hade med oss godis och tillslut så fattade han att han fick en varje gång han kom fram.
När vi kom in på skogsvägen så släppte jag Andie och hon sköter sig självt. Hon går runt och letar råttor. Efter ett tag fick Rigo vara kopplad och så släppte vi Kharma. Hon gillar att dra efter rådjur, men en godisgris som hon är så provade jag att ge henne massa godis ofta. Hon va jätteduktig så vi släppte Rigo igen. När vi hade gått ett tag så letade vi efter ett dike med vatten och när vi kollar bort från hundarna i 1 sekund så drar Kharma och Rigo efter. Jag skriker gooooooodiiis 2 ggr och på andra skriket så kommer Kharma tillbaka som ett skott! Åååh vad stolt jag blir! Hon lyssnade <3. Rigo hänger bara efter Kharma.
Sen kom vi fram till en åker så där kutade jag omkring med hundarna ett tag. Dom va så nöjda så. När vi kom fram till gården och grusvägen igen så kopplades alla utom Keenay. Sen fick Rigo gå lös lite till på fältet. När vi kom hem så verkade jag Lillan och Heidi medans Katja gjorde dom vårsnygga.
Snart ska dom flytta!!

Aktivering

Kategori: Allmänt

Idag har jaf och Katja åkt och kollat efter lite saker i byn. Först åkte vi till Eksjö och skulle köpa en magväska till mamma och färg till skrivaren. Men inget av de fanns där. Men en tröja till Katja och 2 par trosor till mamma fick vi med oss från family house iaf. Sen åkte vi vidare till granngården i Eksjö. Men de fanns varken bra selar eller aktiveringssaker. Okej de fanns aktiveringssaker för hund, men de va så dyra.
Vi åkte sen till Nässjö och gick in på djurmagasinet och köpte en hurtta sele till Keenay och en aktiveringsboll till alla, mest Keenay. Sen vidare till Granngården och där köpte jag ett koppel till Keenay. Svart i läder ofc. Vi gick över till ÖB, men hittade inge där så vi gick till Rusta och där hittade jag ett aktiveringsspel till Keenay! Dock inte de jag ville ha, men iaf nått. Vi åkte förbi ICA på vägen hem, men dom hade inte heller nån magväska eller färg till skrivaren. Men vi köpte 3 filmer och merdricka istället.
När vi kom hem så gick vi ut med hundarna i kanske 1 timme. Vi träffade 2 barn och Keenay va så duktig! Han va lös och när han såg barnen så skällde han till och sen kom han när jag sa till honom! Sen att Andie skällde som satan och va totalt livrädd e en annan femma. Hon smittade såklart av sig på Keenay så han blev rädd. Men jag stannade några gånger på vägen förbi barnen som fortsatte leka och tillslut så gav sig hundarna.
Jag längtar tills vi har flyttat och jag kan gå mer i stan med Keenay, för de behöver han. Och även om han inte hade behövt de så är de kul att träna =D
När vi kom hem så åt vi och jag tränade med mina hundarna och Katja tränade lite med Rigo.

Just nu håller jag på att lära Keenay att gäspa! OCH de går frammåt=D=D

Mina fina

Kategori: Allmänt

Ibland när jag är med mina hundar så tänker jag efter och bara lix, jag har 3 hundar. 3 hundar som bara är mina. Som jag betalar för. Som jag har köpt. Iaf 2 av dom. Andie fick jag av mamma. Men de är ändå sjukt. Jag äger 3 hundar och jag älskar de <3
Här är mina fina.


Mamma har ju en hund oxå som jag och Katja passar. Här är dom alla 4!=D


Murmästartorps Kharma
Cinderella Andorra
Keenay
Rigo

Cinderella Andorra

Kategori: Allmänt

Tro de lr ej men efter 8½ år så kontaktar Andies uppfödare mej! Roligt! Hon sa att Andie ser precis likadan ut, men de gör hon verkligen inte! Hon har blivit jätteljus! Ska se om jag kan fixa bilder i veckan =)

Patetiska idioter

Kategori: Allmänt

De är någon här omkring som verkar vilja försöka förstöra för mej och Katja... Vi tror att de är samma person iaf.
Ena saker är ju de där med att nån har anmält oss till länsstyrelsen. Och nu är de någon som har snokat rätt på oss på FB och sen skrivit ut ett papper där de står att vi ska flytta och sen gett de till B-O, våran hyresvärd. Hens sinnes ju! em tar sig tid och gör något sånt? Och framförallt vem i hela helvetet kan de vara?! Jag menar , vi känner inte många häromkring som både vet att vi inte alltid har vatten i stallet OCH som vet att vi har FB.

Skulle vara väldigt roligt att veta vem de är som inte vågar stå för sina åsikter!

Det är lättare att glömma.

Kategori: Allmänt

De är lättare, mycket lättare att bara glömma. Men jag vill inte glömma. Jag vill alltid minnas. Jag vill alltid minnas hans doft. Hans päls mellan mina fingrar på vintern. Hans man fladdrande i vild galopp mitt i natten. Han sätt att alltid välta hinken när han hade ätit klart. Hans färg. Hans röst. Hans steg. Hans sätt att tigga godis på. Hans hovar. Hans sätt att andas på mej. Hans pigga sida. Hans sega sida. Hans bus. Hans sätt att göra allt för att få mej glad. Hans sätt att trösta. Hans sätt att trava de snabbaste jag någonsin varit med om.
Jag vill alltid minnas de han bara visade för mej. Inte ens för Katja och hon såg honom ändå varje dag.


Folk säger att hästar inte har känslor. Inte sånna känslor. Men Han hade verkligen de. De är många som säger att just deras häst älskade bara just dom. Han va verkligen så. Alla som känner oss på riktigt kan säga att de är så.

Jag red en dressyrlektion för en instruktör varje vecka på ridskolan och en dag ville Katja prova. Självklart fick hon de, men hon sa att jag absolut inte fick vara med.
Hon red 30 minuter till stallet för att rida lektionen och ridläraren frågar vad de är med hästen, han ser ju ut som en åsna! Katja svarade bara att de är såhär han är, seg och tråkig, när inte Marielle är med.
Jag kunde inte hålla mej, jag ville se lektionen så jag åkte till ridhuset utan att Katja visste något och smög in och ställde mej på läktaren. jag va så osynlig jag bara kunde.
Efter bara någon minut så ökade han steget, tog för sig och trampade på bra. Ridläraren frågade och vad hände där?!
Katja sa högt, MARIELLE!! Och jag svarade tyst ja från läktaren.
Marielle är här, sa Katja till ridläraren. De är därför han är så fin nu.
Vilken skillnad de blev sa ridläraren..

När lektionen va slut så samlades mamma, pappa, jag , Frida, Katja och Diablo på parkeringen utanför och pratade lite. Sen åkte vi till stallet. Jag åkte i förväg med min moppe med Frida. Mamma och pappa åkte efter Katja med bil som red de 30 minutrarna till stallet.
Jag och Frida kom fram tilö stallet och behövde inte vänta längre förns Diablo och Katja kom in genom dörren. Hon ställer han i hans box och säger åt mej att fixa honom för hon ville inte.
När mamma och pappa kommer sen så berättar dom att när jag kom runt krönet med moppen och inte syntes så började Diablo att stegra, bocka och skutta tills han tillslut for i väg i världens galopp. över vägen och efter mej. Mamma och pappa såg allt!
Katja sa att han hade rejsat i vild galopp med bocksprång i hela vägen till mej och där hade han stannat så lugnt och fint <3

Han gjorde sånna här saker hela tiden. I början när jag hade honom så sparkade han Katja när de va själva i boxen, samma sekund jag gick in så stog han blickstilla igen. en gång när han drack vatten så stog jag närmast huvudet och katja en bit bort. Då fyller han munnen med vatten och drar över mej, spiller inte ens en droppe på mej och sen häller han ut allt på Katja. Fatta att jag hade roligt med honom. Han va min dröm.
Jag kommer alrig att glömma den 22 november 22.09. De va då pappa sa att dom hade köpt honom till mej. Bara mej. Han va min. Och jag släppte dej aldrig. Du står än på min hylla. Du och ett 10tal bilder på dej.

Jag kommer aldrig glömma dej och de vi har gjort tillsammans. Du va mitt allt. Alla visste de. Marielle och Diablo. Hästen som älskar sig ägare. Tjejen som älskar sin häst.

I will never forget you. I think of you everyday. Everyday you are in my mind.

I love you. Forever.

Diablo. <3

King Rocket

Kategori: Allmänt

Idag va de kanske den sista gången jag såg dej. =(


Dagen började med att skriva ett kontrakt för häst. Sen åt jag frulle och så. Sen gick jag till stallet och borstade Rocket. Sadlade och tränsade, hoppade upp och skrittade ut en sväng. När jag hade skrittat i ca 20 minuter så kom Emma och hennes mamma. Jag hade precis travat ett varv i paddocken. Emma ville hoppa upp på en gång så sagt och gjort. Han gick inte så bra till en början så jag sa att jag vill visa honom. Hon hoppade av och jag hoppade upp. Han va en dröm. Jag typ bara satt där och han gjorde så som bara Rocket kan göra. När jag hade visat honom i några minuter så hoppade hon upp igen och då såg de mkt bättre ut! Då visste hon mer hur hon skulle rida för att han skulle gilla de och gå bra.

En blick mellan Katja och mej och han va såld.

När vi hade tagit av sakerna så ledde jag honom till transporten och de frågade "hur är han att lasta?". En ängel blev svaret.
Katja öppnade transporten och han klev in så som han alltid gör och de blev väldigt imponerade! Ingen big deal tycker jag. Alla hästar oavsett vad de används till ska gå rätt in i transporten.

Sen packade vi in hans utrustning och släppte ut hundarna. Sen åkte vi. De va långt! Tog ca 2 timmar. De åkte framför oss den sista biten. När vi va framme så lastade vi ur och släppte han i hagen och de gick jättebra på en gång så vi gick in och skrev kontrakt och de betalade.
Nu va allt klart. Han va inte våran längre.

Jag tycker de är lite tråkigt. Men han kommer att få de jobbet han vill ha. Och någon som bryr sig mera.

Aja, när vi hade sagt hej då till honom så åkte vi hem till mina vackraste<3

Provridning nummer 2

Kategori: Allmänt

Idag va de en annan familj här och kollade på Rocket. Han va jättefin när jag visade honom och tjejen som provred honom red han jättebra! Men, de känns mkt bättre med den andra familjen. Så Emma, från första provridningen ska rida på lördag och rider hon honom bra så åker han då. Dom pratar om honom på ett sätt som den andra familjen inte gör. Så förhoppningsvis är han såld nu! =D =( Mixed feeling. Har ridit honom i ca 11 år! De är sjukt. De känns konstigt att jag aldrig mer ska träffa honom efter lördag. Men han kommer att få de underbart!

King Rocket <3

Hundar utan hem

Kategori: Allmänt

Jag älskar Andie precis som hon är. De kan jag börja med att säga iaf. Även om jag ibland önskar att hon inte vore agrressiv mot andra hundar. Jag vill så gärna bli jourhem åt hundar utan hem! De skulle vara så roligt. Men jag får vänta tills Andie slutar att vara en bitch. Både Kharma och Keenay skulle älska att hänga med andra hundar! =D

I <3 Andie

Dagen

Kategori: Allmänt

Idag vid 14.45 så ringde mobilen och personen presenterade sig som Emma. Hon va mkt intresserad av Kroox! Efter lite prat så bestämdes de att dom skulle komma och kolla på honom i helgen. Efter några minuter ringde hon igen och frågade om dom kunde komma redan idag istället och ja blev svaret. Jag pratade med Matthias och han sa att de va okej att jag gick tidigare från jobbet. Vid 17.05 ungefär så åkte jag hem. Jag borstade ordning och fixade och sen så red jag fram honom. Han va underbar som vanligt. Jag red i alla gångarter och sen kom Emma och gänget. De va Emma, hennes kusin och Emmas lillasyster på 11år. Lollo, 11åringen, hoppade upp efter att jag hade visat honom och skrittade runt lite med ledare. Sen travade hon lite oxå,, med ledare. Sen in i stallet och dom kände igenom honom och gosade lite med honom och sen sa Emma att hon hade bestämt sig. Hon gillade honom. Men han va ju inte till henne. Men Lollo ville oxå ha honom. Dom skulle prata med deras mamma oxå och tänka på de. Vid 21-22 så ringer dom och vill prata lite till, om vad vet jag inte.

Jag sa iaf att jag vill se en av de större tjejerna rida igenom honom ordentligt så en till provridning blir de iaf. Sen kanske han e såld!!
Dom frågade redan nu om vi kunde köra honom, om dom nu skulle köpa. Självklart sa vi, vi vill ju se hur han ska bo. Han ska isf bo där resten av sitt liv!! =D

De känns bra.

Pojkarna

Kategori: Allmänt

För typ 2 timmar sen så åkte mina pojkar! Dom kommer att få de jättebra! Men ändå så saknar jag dom redan.. Mina pojkar GlennAnzgar och Putzy <3

I had a dream

Kategori: Allmänt

De var så verkligt. Jag hatar nr drömmar känns verkliga när man vaknar. Ibland så har jag drömt något och sen på morgonen så måste jag gå och kolla vad jag drömde om för att se om de va sant eller om de va en dröm.

Inatt va de en dröm, även om jag hade velat att de va verklighet. Jag drömde att jag red Diablo. Jag kunde känna hans underbara steg igen. Hans man och päls. De kändes så verkligt. Jag vet inte vart vi va, men vi va i en paddock och han va underbar. Vi galopperade runt barbacka och han busade och hade sig.

I miss those days..

Rudu med Keenay

Kategori: Allmänt

Idag efter att katterna hade åkt så åkte jag till Katjas jobb med Keenay. Han va självklart livrädd för kossorna, men han tyckte de va roligt att gå omkring och kolla på alla katterna. Dom har minst 23 katter där!
Katja skulle fodra ungdjuren men balen va helfryst så jag hjälpte till och Keenay väntade så snällt så =D

Katterna

Kategori: Allmänt


Estelle   Elis    Enya

Estelle och Enya åkte nyss till sitt nya hem. Dom kommer att få bo tillsammans! Jätteroligt då de trivs tillsammans. Hoppas de kmr att trivas i sitt nya hem.
Elis har vi bestämt att hon får stanna så Ivar har någon att gosa med. Så vi kommer att ha Elis, Ivar, Arwen och Cassandra.

Måste bara säga att i mitt rum så får inga katter vara har jag bestämt. Men Cassi, som e min, ville sova hos mej inatt så hon fick de och hon är så sjukt underbar! Hon sov på kudden hela natten<3 Cassandra<3

Fåren

Kategori: Allmänt

GlennAnzgar <3

Putzy<3

Ibland har man tur

Kategori: Allmänt

Idag efter jobbet så åkte jag som vanligt hem och fodrade våra egna djur och sen tog jag in ved och tänkte äta frukost innan jag körde ut vatten till hästarna. När jag håller på att värma oboyen så såg jag att de stog nån utanför dörren så jag plockade undan frukosten och gick och kolla vem de va. De va länsstyrelsen! De sa att de hade fått in en anmälan om våra utedjur. Jag fick läsa anmälan och hahahaha säger jag bara. Anmälaren hade skrivit att våra djur lider för att vattnet i stallet fryser hela tiden och att de inte har vindskydd.
Länsstyrelsen fick självklart kolla och vindskydd har dom, vatten har dom. Vi tar vatten från huset när de är fruset i stallet. Och så sa dom " Men era djur ser riktigt friska, fina och glada ut så de här stämmer ju inte." dom sa att vi va tvugna att halma upp en box till för de va tydligen tvugna att ha 2 halmade boxar och så skulle vi sätta för något för fönstrerna. Sen åkte dom.
Då fick jag ett ryck och ringde till ett slakteri för jag får inte fåren sålda och då sa han att han visste någon som ville ha får. Jag fick numret och ringde direkt. En Simon svarade och jag frågade om han ville ha 2 får på 2 och 4 år, gutebaggar. Han sa att han ville de och guuuuuuuud vad glad jag blir!!!!! Mina älskade älsklingar får leva!!!!!! Dom åker troligtvis på söndag.. Kommer att sakna dom.. Dom är ju trots allt mina bebisar <3
Anzgar fick jag när han va 4 dagar och vägde bara 1½ kg. Vi har gått igenom rätt mkt tillsammans och jag älskar både han och Putzy väldigt mkt. Dom kommer att få de så bra! Jag är sååååå lycklig! =D

I still dont get it...

Kategori: Allmänt

...I guess. När jag kom hem från södertälje i måndags så va min första tanke när jag kom in i huset och hade hälsat på hundarna att jag måste gå ut till hagen och säga hej till Diablo... Sen kom jag på de. Jag trodde jag hade accepterat de nu, men tydligen inte.
He was the one and now hes gone.
Min fina
I have a million pictures of you. But it doesnt help, even a little.

Murmästartorps Kharma <3

Kategori: Allmänt

En förfrågan om bilder på Kharma och såklart vill jag visa upp min fina tjej!

helvetesnatt och kyla

Kategori: Allmänt

Igår kväll precis innan vi skulle sova jag och hundarna så spydde Andie 2 ggr. Sen mådde hon dåligt resten av natten. Hon väckte mej hela tiden antingen pga att hon frös, ville ut och kissa/bajsa, spy eller bara ha lite tycka-synd-om-sig-själv-mys.
Undra om hon hade feber eller något, för hon va varm hela hon men hon skakade som satan av kyla! Nu mår hon iaf bra, fast hon dricker mkt mer än hon brukar. Ute så hoppar hon på 3 ben för hon tycker att snön är för kall att gå på stackarn!
Kharma och Rigo tycker inte heller om kylan, de e bara Keenay som kan rulla sig i snön och fortförande vara glad.
Jag verkligen HATAR när de är såhär kallt ute =( För när de e såhär kallt ute så är de även iskallt INNE i de här jävla huset!!! Vill flytta nununununu! Solen skiner så man blir glad iaf. Fast är man ute mer än 10 minuter så blir fötterna och ansiktet till is även om man har hur mkt kläder på sig som helst. Så vi går i ide tills våren kommer (I) =D

vallkurs

Kategori: Allmänt

Ja, den blev inställd pga kyla. Riktigt tråkigt men vi kör på när de blir varmare! Tyckte dock att hon kunde säga de INNAN jag åkte 35 mil. Aja, han är ändå egentligen lite för ung för att valla ännu så de kanske va bra? Längtar tills han är 1, men framförallt tills vi har flyttat!! När jag åker upp så känner jag mej hemma. Fast de som är konstigt är att jag känner mej varken hemma hos pappa eller sam. Hos pappa är de så stelt och sam kommer med hintar hela tiden om att de inte är mitt hem. Tråkigt att han känner så, även om de är så.

I helgen så har Keenay skött sig exemplariskt! Jag verkligen älskar den här hunden!! Han lekte med en liten parker hund hos pappa. Men den hunden va så himla på och lät Keenay aldrig vara. Hatar, verkligen hatar människor som inte kan uppfostra sina hundar! Keenay sa ifrån flera gånger men den lille lyssnade ju inte ens... och hunden lyssnade inte på ägaren heller. Men de va roligt när dom va ute och lekte iaf tyckte Keenay.
Sen hälsade vi på Demie och hennes nya Fergus. En bordercollie på 1½ typ. En hund med riktigt mkt energi! Vilket min skithund såklart tyckte va läskigt. Men de gick bra utomhus och de började leka.

Södertälje

Kategori: Allmänt

Dit ska jag imorgon! AAAwesome. Jag HATAR bilresan dit och hem men när man väl är där så brukar de vara kul. Den här gången blir de ju 100% Keenay. Han och jag ska träna hela tiden när han inte vilar ofc. Gå på stan har jag tänkt att vi ska göra då han behöver träna på de.
Jag har tagit ledigt på måndag så jag kan vara där hela söndagen och träna. Lovely!