Agility- En livsstil

Living the dream

Klass 3!

Kategori: Allmänt

Den 7/6 startar vi våran allra första klass 3 tävling! Ska bli riktigt spännande eftersom oavsett hur många fel du har så kan du få en pinne om du är bland de 10 bästa procenten.
När jag började med agility så tyckte jag att endel klass 1 banor såg svåra ut. Tänk då vad jag tyckte om klass 3! 

På måndag är det sista dagen för Veronica Bache. Tråkigt nog.
På onsdag är det första delen på sörmlandscupen. På torsdag håller jag kurs. På fredag är det smillas kurs. Lördag hämtar jag och Tina hennes valp, Vimza!

Verkligen en händelserik vecka:D Det gillas, iaf när det är om agility.

Haley då? Hon växer! Hon har slutat att bitas så förjäkligt och är mycket lugnare. Iaf om man jämför med förr.
Hon leker som en dåre ibland asså! Kutar satan!
Hon kan i princip sitt nu och får mer och mer ögonkontakt.





En våg av

Kategori: Allmänt

Osäkerhet... Varför blir det så? 
Tävling i helgen och osäkerheten kommer krypandes. Hör vi verkligen hemma där? Blir det för svårt?
Jag kollar startlistan och ser den ena border collien efter den andra. Den ena snabbare än den andra. Inser snabbt att vi inte har en chans.. Men sen tänker jag igen. Keenay är ju en border collie. En snabb sådan! Varför skulle inte han ha en chans tänker ni då. Det räcker ju inte att han är snabb. Han måste ha snäva svängar med och det är ju jag som ska visa honom hur banan går. Kan jag verkligen det? Hör jag hemma på den nivån? Tydligen.

Han är så sjukt bra för mej, Keenay. Han lyfter mitt självförtroende varje gång vi går av banan, nolla som disk. Problemet är att det sjunker rätt fort med. Tyvärr. Varför vet jag inte för om jag får säga det själv så är vi grymma:)





Ja han är ju bevisligen bäst<3

Tävling den 4/5

Kategori: Allmänt

He is amazing!

Åkte på tävling i Haninge i söndags. Det var 4 lopp så 2 chanser att få den där sista hoppinnen i klass 2.

Det började med agilitylopp B.
Jag hade ingen press eftersom han redan är klar där så jag tänkte utmana honom lite på slalom och så. Han var riktigt duktig och gick nolla! Vi vann tillochmed!
Sen var det agilitylopp A. Samma sak här, lite utmaningar skulle han få. Han hoppade ett kontaktfält och slutade på 5 fel. Vi kom ändå på en 5 plats!

Nu började min nervositet! Nu var det hopplopp A. Jag gjorde bort mej lite och hamnade typ 10 m från honom på slalom, men han gjorde hela ändå! Vi fick 0 fel och kom 4!

Sista loppet nu då! Eftersom vi fick en pinne i första hopploppet så var det ingen press men jag körde på ändå. Vi satte en till nolla och vann!!

1 agilitypinne och 2 hoppinnar på en och samma dag! Han är otrolig! Vi har nu 5 agilitypinnar och 4 hoppinnar:D
Vi är anmälda till några klass 2 tävlingar och tänkte att vi startar den som är på söndag men skiter i resten för vi går upp i klass 3 efter söndag! Helt sjukt!! Har tillochmed börjat kolla på tävlingar:) Taggad och typ rädd på samma gång. Alla är ju sjukt duktiga i klass 3!

Min prins och hans 4! Rosetter från i helgen:)