Agility- En livsstil

Living the dream

Hon växer!

Kategori: Allmänt




Tävling 27/4

Kategori: Allmänt

Oj oj oj vart ska jag börja! Han har gjort det igen. Igen liksom! Kan inte riktigt förstå att vi nu endast är 1 enda pinne ifrån klass 3. Sjukt! För mindre än 1 år sen så stod jag där på sidan om och tyckte att alla var helt sjukt duktiga. Alla jag såg upp till. Nu är jag där? Vad hände, hur gick det till?!

Idag då. Tävling höll till på Botkyrka bk. Riktigt bra arrangerad! Ordning och reda. Började med agilityklass A. Jag var skitnervös! Vi nollade och fick en rätt bra tid. Vi kom 3a och fick en pinne så nu har vi 4 agilitypinnar! Sen var det agilityklass B. Han kändes off ett tag innan vi skulle in men kom igång igen när han såg att vi skulle in igen. Han skippade ett kontaktfält så vi fick 5 fel. Vi kom ändå 6a och fick pris.
Sen började hopploppen och A började. Nu kände jag press. Jag ville ju verkligen ha pinne eftersom vi har 2 kvar i hoppklassen. Så nervös kan man lugnt säga att jag var! Banan var inte så svår men på en sträcka som jag tyckte var rak så han skulle se hindret när han kom ut ur den raka tunneln tyckte inte han var det. Han stack till vänster direkt och slösade massa tid. Men fick tillbaka honom fast då blev jag störd och 2 hinder efter så rev han då så 5 fel och en 9 onde plats. 
Sen var det dax för dagens sista lopp som var hoppklass B. Ännu mer press på mej! Jag hade startnummer 14 och det blev disk efter disk på banan. Banan var svår! Men det blev vår tur och nästan skakandes så gav jag han startordet. När vi var vid hinder nummer 16 så fick jag en omg upplevelse! Vi var felfria! Då gav jag mej fan på att jag skulle hålla hela vägen och det gjorde jag! Vi blev första nollan!! Helt sjukt glad blev jag! Sen blev jag nervös igen.. Ville ju ha en pinne. Hörde att en till blev nolla, men vi hade snabbare tid. Sen hörde jag inte mer. Klassen tog slut och de ropade upp pristagarna. Vi vann!! Så vi fick våran pinne! Nu har vi bara en hoppinne kvar:D Sen är det klass 3 som väntar!!







Snart blir det mycket igen

Kategori: Allmänt

Det här är andra året som jag tävlar agility och jag har redan lärt mej att maj är en månad som handlar om agility!

Maj
4- Keenay startar agility i Haninge.
5- Keenay och Smilla tränas för Veronica Bache.
7- Smilla börjar sin grundkurs i agility.
11- Keenay startar agility i Stockholm södra.
12- Keenay och Smilla tränas för Veronica Bache.
14- Smillas grundkurs.
19- Keenay och Smilla tränas för Veronica Bache.
21- Keenay startar Sörmlandscupen. Kanske Smilla med.
28- smillas kurs.
31- Keenay startar kringlancup.

Som ni ser. Det är mycket och det är precis det jag älskar! 
Längtar speciellt till Smillas kurs. Kommer bli kul att se henne utvecklas:D

Nytt på väg

Kategori: Allmänt

Beställde inneskor till inomhusträningar och tävlingar i agility nu. Gröna såklart.

Sen beställde jag crocs också. Inte de snyggaste skorna, men det är sköna och praktiska. Speciellt med en valp som ska ut hela tiden så är det skönt att bara stoppa i fötterna och gå. Grön/gula blev det.

Längtar tills sakerna kommer!:D

En bild säger mer än 1000 ord

Kategori: Allmänt

Dag 3 med Haley och dag 2 hemma. Jag har redan lagt ut 91! Bildern på henne på Facebook hahaha. Hon är ju helt sjukt underbar och smart! Hon vet redan att hon heter Haley och kommer när man ropar:D Hon biter på allt och skriker när hon blir helt själv. Fast bara om hon blir lämnad inte när hon lämnar.
Hon älskar katter. Dom gillar henne inte! När dom slår henne så skäller hon på dom. Hon springer väldigt gärna framför fötterna på en när man går och att bita på mammas tofflor är det roligaste som finns.
Mat är väldigt väldigt gott. Hon förstod snabbt att det finns mat i de höga skålarna. 
Hon älskar att hitta på hyss. När hon har varit vaken länge så blir hon övertrött och då gör hon allt för att inte somna. Då blir hon en riktig liten piraya och hugger en i händer och fötter och armar, ben, mage. Ja allt hon kan komma ät. Då är leksaker inte roliga längre.
Hon är nästan rumsren. Hon är rädd för att gå för långt ifrån huset. Hon vill gå upp för de få trappstegen som är upp till ytterdörren själv. Hon har en stark egen vilja och är envis.

Shit vad jag älskar henne! 

Noisy Haley Of Maranns Home<3



Haleys resa hem till Sverige

Kategori: Allmänt

Dagen började med att gå upp 4.15! Åt en macka och sen åkte mamma, jag och alla hundar. Det skulle ta 1,5 timmar till Arlanda och vi skulle lämna hundarna hos Tina i Tumba innan. Vi åkte vid 5 för att hinna utan stress. Vi kom fram 6.30 och stog inne på Arlanda 6.40 och då ser vi att flyget är inställt!! Lite panik. Vi frågade SAS personalen och de sa att vi ska ha fått ett mail om det, men det hade vi inte fått. Efter lite krångel så satte dom oss på ett flyg som skulle gå 7.10. Vi sprang som dårar till gaten och vi han precis gå på innan de stängde!! 

Väl på planet så messar jag Christel att vi kommer landa 9.10 istället och då blev det lite kaos för dom för de skulle HD röntga hundar hos veterinären kl 9. Sen lyfte vi så jag kunde inte skriva mer.

Vi landade och jag meddelande att vi var på plats. Marnix ringde mej och sa att 2 av hans vänner skulle hämta oss. Jag såg dom rätt tydligt eftersom de hade klarröda fleecetröjor på sig med en fint broderad text där det stog "border collies Of marann homes". Jättefina!

Vi åkte 50 minuter till Christel och Marnix hem. Första ordet från mej blev "wow!!". Så otroligt fint! Välstädat ordning och reda. Riktigt fina staket och gårdar till alla hundar. Det var en riktigt stor hundgård där det var ca 25 hundar. De visste namn, ålder och stamtavla i huvudet på alla så jag fick träffa Haleys pappa, mormor, morbror m.m.

Jag gick in genom grinden och hälsade på Christel och Marnix. Gick fram några meter och hälsade på några lösa hundar. Skittrevliga! Sen såg jag henne. Världens vackraste lilla valp! Det va verkligen kärlek vid första ögonkastet!

Jag öppnade grinden till valphagen hon var i och gick in. Hon var väldigt nyfiken men ändå rädd. Hon smög fram där jag satt på huk och sen kissade hon på sig.
Jag flyttade mej lite så hon inte skulle gå i kisset och då kom hon fram och jag lyfte upp henne. Jag fick en puss på munnen och hon fick pussar överallt.

Då sa Marnix att det va äkta kärlek och precis då så vänder hon sig om och pussar mej igen<3

Jag gosade en hel del och sen gick vi in. Vi fick belgisk tårta som var asgod! Det var några andra som var där också som va foderhem till dom. De var där med en hane för parning så efter parningen så skrev vi på alla papper. De skickar alltid in dna prov innan de gör stamtavlor till valparna så jag får stamtavlan om ca 5 månader. De är riktigt seriösa och jag fick även hälsopapper på föräldrarna och mor- och farföräldrarna. Alla är hela och friska. 

Sen gick jag ut och provade om hon gick in i buren och hon fick plats. Precis då så skulle de som hämtade oss på flygplatsen åka hem. De bodde nära tågstationen så vi skyndade oss så vi kunde åka med dom dit.
När Marnix och Christel skulle säga hejdå till Haley så sa hon att det tog emot att sälja henne för de va väldigt längesen de hade en så fin valp som Haley i personligheten. De sa även att det inte är så lätt att få köpa valp av dom och de säger nej till ganska många. De hade tagit reda på massor av saker om mej och gillade det som stog. Då blev jg glad:D

Efter mycket kramar så satte jg henne i bilen och vi åkte. Då levde hon upp till sitt namn, noisy Haley, och började skrika och yla. Bilen var inge kul! 
Efter några minuter så hörde jag att hon skrek på ett annat sätt så kollade bak och då hade hon fastnat med huvudet mellan gallret på buren så de stannade väldigt snabbt så vi fick loss henne. Satte koppel på henne och höll i så hon inte kunde komma åt gallret igen. Det blev en högljudd resa till tågstationen.

Det var jättelätt att köpa biljetter och gå på tåget så det var skönt. 45 minuter senare så gick vi av på flygplatsen.
Vårat plan skulle gå om 4 timmar.. Vi åt mat och sen satte vi oss på en avlägsen grässlätt och Haley var helt bustokig! Sen däckade hon och vi gick på toan. När vi kom tillbaka så blev hon galen igen och plötsligt så hade det gått 2 timmar så vi checkade in.
Buren och Haley tillsammans vägde 5.5 kg så Haley vägde 4 kg.
Sen gick vi på planet och det var skitvarmt! Haley flämtade väldigt mycket! Vi satte oss på våran plats och då tog jag upp Haley och höll henne mot kalluftstrålen i taket. Då blev det lite bättre. Vi lyfte och sen fick vi vatten och jag av allt till Haley och droppade på hennes nos och huvud. Flygvärdinnorna blev helt tokkära och gullade med henne väldigt mycket. När det var ca 20 min kvar till landning så kom det en tjurig flygvärdinna och sa att hon möte sitta i buren även om det är asvarmt. Tog mer vatten och satte ner henne..

Vi landade i köpenhamn och gick av och gick direkt till toaletten för att hon skulle få kissa. Hon blev skrämd av en resväska och kissade på sig. Hon kissade iaf:). 
Sen var det dax att gå på planet igen och det här planet var det mycket bättre luft i! Men jag tog ändå upp henne nästan direkt och hon sov som en stock.
Vi landade efter ca 1 timme och det satt ingen i tullen så behövde inte visa papper. Sen gick vi till bilen och åkte hen. Hon satt fram i mammas knä så då skrek hon inte. Vi va hos Tina 1.20 ungefär och hämtade hundarna. Kharma och rigo ignorerade henne och Keenay va skeptisk. Tina vaknade och sa "det är på riktigt" och kramade Haley sen åkte vi hem. Var hemma 1.45. Haley betedde sig som om hon hade bott här jämt. Självsäkert kollade hon igenom hela huset och hälsade på djuren. Sen gick vi och la oss och sov. Riktigt trötta både vi och alla hundar.













HON ÄR HÄR!!

Kategori: Allmänt

Finaste Haley är här!
Ska skriva ett långt inlägg om hur det gick till men ville bara säga att hon är hemma nu! 
Mina fina border collies:D<3