Agility- En livsstil

Living the dream

1års vaccin

Kategori: Allmänt

Tänk att min plutt blir 1 år på söndag! Idag kom Melander hit efter att Keenay och jag hade varit ute och cyklat och vaccinerade honom. Han va så duktig så.

Idag kom Hamna i galopp när jag ropade på honom<3

Resten av djuren

Kategori: Allmänt

Har som sagt 5 djur just nu. 4 ska de bli. Hamna Noma bor ju på sitt gamla nya hem. Där han föddes. Men jag äger han än så länge.
Sa ju oxå att jag hade 8 djur för mindre än 6 månader sen.

Diablo va en av dom. Han va min häst. Min vackra vackra häst som jag fick avliva pga dåliga ben. Kommer aldrig att komma över sorgen =(

GlennAnzgar va mitt första får. Han blir 5 den 24/4. Sålde honom tillsammans med...

...Putzy. Då jag inte vill ha och har ingenstans att ha utedjur när vi har flyttat. Jag älskar dom båda. Men jag saknar dom inte så mkt. Jag vet att dom har de bra där dom är nu. Putzy blir 3 den 17/4.


Där är Hamna Noma i bakgrunden btw =)

Svar på tal

Kategori: Allmänt

Fick en fråga om hur många djur jag har och här kommer svaret. 5st.

Nu har jag bara 5 djur. För mindre än ½ år sen så hade jag 8st. Kan skriva lite om dom =D Älskar att skriva om mina vackra =D

Cassandra Hon är mitt äldsta djur. Hon fyllde 11 den 3 mars i år. De är sjukt hur snabbt tiden går!


Cinderella Andorra Hon är mitt näst äldsta djur. Hon blir 9 den 9/8 i år. Kommer ihåg de som igår när jag såg henne första gången. Jag fick henne av mamma, de blev så. Andie valde mej.


Murmästartorps Kharma  Hon blir 6 år den 24/8 i år. Första gången jag såg henne så satt hon brevid sin uppfödare totalt livrädd. 10 månader gammal va hon då. Vi klickade inte riktigt direkt utan de tog några dagar innan jag förstog hur underbar hon är. Jag räddade hennes liv och jag älskar henne. Att se henne ta i allt vad hon har när hon springer är fantastiskt att se!


Keenay Han är min framtid. Han blir 1 den 1/4 i år. Vi ska gå våran första agilitykurs i vår! Jag har stora planer för honom. Vi ska tävla både agility och lydnad. Vi får se hur han är i vallningen. Han är allt jag vill ha i en hund. jag kan fortfarande inte fatta att jag köpte honom genom att titta på en bild. 1 bild dessutom. Jag blev kär kan man säga.


Sist men absolut inte minst är Hamna Noma. Han blir 2år den 20/11 i år. Känns jättetråkigt att behöva sälja tillbaka honom. Har inte så mkt att säga om honom mer än att jag älskar honom.
Jag har inte laddat upp en bild på honom på bloggen och internet är suuuuupersegt just nu så ni får en bild på honom när internet är snabbare igen. Han är iaf en stut! En kastrerad tjur för er som inte vet vad en stut är.

Kärlek

Kategori: Allmänt

Kärlek kan visas i fler olika former. Idag fick jag uppleva en. När vi hade mjölkat så gick jag till hagstaketet där jag släppte Hamna Noma tidigare idag. Jag ropade på honom och han skrek av lycka och sprang till mej!!! Kan jag säga annat än att jag älskar honom? Jag ägde honom bara lite mer än 1 år men jag kommer att sakna honom jättemycke! Han är min prins och kommer alltid att vara min prins<3

Hamna Noma

Kategori: Allmänt

Idag så skyndade jag mej på jobbat. Va klar strax efter 9 och då åkte hem och kopplade på transporten på bilen medan Katja hämtade lädergrimman. Kollade i stallet efter ett kedjegrimskaft men hittade inget så Katja gick in och hämtade Diablos. Medan hon gjorde de satte jag på Hamna Noma grimman och ledde ut han ur hagen. Jag hade ju inget grimskaft men tänkte att han är nog snäll. De e ju hamna! så jag gick till transporten och kollade hur han reagerade och de va ingen reaktion alls så han och jag gick in. Sen kom Katja med grimskaftet. Vi stängde transporten och åkte. Efter några meter så märkte jag att ett däck på transporten inte rullade så vi fick sparka och slå i ca 15 minuter. Sen åkte vi. Han stog så snällt i transporten. Väl framme på jobbet där hans nya hem är så lastade jag ur honom. Han följde mej så snällt så. Sen kom Andreas och vi vägde honom och han väger 410kg!! Han har gått upp 300kg sen han kom till mej för 1 år sen! OMG säger jag bara! Sen släppte vi han i hans nya hage med massor av andra kossor. Bla Putte, deras tjur! Hamna blev skiträdd när de andra kom fram, han e ju van vid hästar! Efter massa spring så lugnade de sig och vi åkte hem. Hem med en tom transport =( Jag saknar honom redan min prins! <3

När man förlorar någon...

Kategori: Allmänt

... så inser man ofta hur mkt den betydde. Därför ska man ta vara på de man har. Och precis de gör jag. För jag har de bästa!

Igår va första gången Keenay badade i sjön! De glömde jag skriva.. Han va tveksam i för man såg inte botten. Men de andra stog en bit ut i vattnet så han gick ut efter lite gnäll. Väl ute så va de de roligaste han gjort såg de ut som! Jag kastade lite pinnar till honom oxå som han hämtade med glädje =D

Idag har vi cyklat han och jag. Cyklade enbit på vägen och där får han vara kopplad. Han är så duktig! Sprang med slakt koppel hela tiden! När vi kom till grusvägen så fick han va lös. Vi cyklade på en stig genom skogen och förbi en lite damm där vi stannade och kastade lite pinnar. Han tyckte de va skönt att dricka lite och svalka sig =)
Sen va de raka vägen hem. kopplad sista 50 metrarna då de är en stor väg. Superduktig! =D

Sommartider

Kategori: Allmänt

Inatt blev de sommartid! =D Finally!

Igår gick vi på en lååång promenad med hundarna Katja och jag. När vi kom hem och hundarna hade vilat nån timme så va andie halt på vänster fram.. Hon va halt i några timmar, tror de nån led som spökar.

Idag gick vi i ca 1½ timme kanske och när vi bara har några 100 meter kvar så möter vi nån så vi ropar på hundarna som kommer direkt och vi kopplar dom. Gubben fortsatte hela vägen fram till oss och sa " ha dom inte lösa, de e rena barnstugan i skogen nu". Som att vi lät hundarna äta djur i skogen typ. Jag sa att vi har 100% koll på dom, annars ahde vi inte haft dom lösa i skogen. Han bara jaja, du tror de ja. Jag vet sa jag och sen gick han.
HATAR när folk ska lägga sig i! Han såg ju att hundarna lyssnade på mej. Alla 4 kom direkt när jag kallade på dom.
Glädjedödare!!!!

Hundarna <3

hundträning

Kategori: Allmänt

Började att träna fot med Keenay iförrigår tror jag de va. Igår jobbade jag typ hela dagen så hann inte träna då men idag körde vi igen och han har redan gjort framsteg! Har läst om en metod jag kommer att följa och de tar väldigt lång tid men de leder till att hunden förstår till 100%. Och de tycker jag är viktigt. Han ska förstå precis vad jag vill hela vägen och då tror jag att man får en mer arbetsglad hund som gör färre misstag. Målet är att kunna starta en lydnadsklass 1 om några månader. För de e just de de står. Att de kommer att ta några månader att lära honom att gå fot. Snabbare för vissa hundar. Hoppas han är "vissa hundar"

Första gången och idag så går han längst min sida med nosen i min hand där de finns korv. Bästa övningen på länge tycker han! När han utvecklas lite mera i de här steget så är nästa steg att få honom att ta godis från handen själv, utan att vänta lite.

Har även börjat träna slalom. Men de kanske jag redan har skrivit.. Tränar på de varje dag och har gjort de i 4 dagar. Blev inte så mkt igår dock. Har börjat dra ut avståndet mellan de 4 pinnarna nu iaf. Han e så smart min prins<3

Iförrigår va de den hemskaste dagen på länge! Kharma försvann och Rigo oxå. Keenay följde efter henne ett tag men kom efter bara någon minut. Men läskigt nog va de!
Kharma är ändå mer van att dra en runda i skogen. Även om de va 1 år sedan sist! så de minskar ju iaf. Ett tag drog hon varje dag, men de va flera år sen. För varje bil som kom så tänkte jag, e den den bilen som kommer att köra över henne?
Hon och Rigo va borta i 4 timmar och 45 minuter! Hon va borta i 3 timmar förra året. Jag hoppas verkligen inte att hon blev parad!

Hoppas

Kategori: Allmänt

på att de händer nått nu. Jag har mailat till nässjöbk om kurs. Jag hade förtur när jag sökte sist men kominte med nu såg jag så frågade varför. Dom skulle försöka fixa de så förhoppningsvis så kommer jag med nu ändå!

Idag började jag att träna slalom med honom iaf. Ska göra enligt 2*2 metoden. Får se hur lång tid han tar på sig att förstå.

Igår va jag i Eksjö med Keenay och gick omkring. Han va awesome! Han reagerar på höga ljud. Tex om nån volvonisse drar förbi snabbt och så men annars e han bara nyfiken på allt. Vi mötte 3 hundar och han bryr sig knappt!!! Jag har varit slarvig med att vara i stan med honom och träffa nya saker och hundar så jag är jättestolt över honom!

Igår gick vi typ 1 timme och idag har vi gått i 1½ timme. De är så roligt att gå med dom nu när jag har tränat mera och kan ha alla lösa. Har Kharma och Keenay lösa hela tiden. Andie får vara lös i skogen, vill inte riskera att möta en annan hund med henne okopplad. Hon är ju inte så jättesnäll alla gånger..Rigo får vara kopplad nästan hela vägen, och när han är lös så får han gå precis brevid mej ändå för han taggar de andra att dra. På åkrar får alla vara lösa och kuta runt som dårar. Kharma och Rigo såg ut att ha springtävling idag och de e ju bra kul att se när Rigo tar i allt han kan och Kharma bara joggar förbi hahaha. Ja hon är gjord för att kunna springa riktigt riktigt snabbt så.

cykling

Kategori: Allmänt

Igår cyklade jag med Keenay. De va första gången och han va awesome! Han va såklart lös och när de kom en bil så stannade jag och sa hans namn och han kom som ett skott! Blir så glad<3

Idag cyklade jag igen. Kharma och Keenay va med. Båda lösa. Asduktiga när de kom bil. Kom direkt. Nått rätt måste jag iaf ha gjort med busfröna =D
Andie tyckte jag såg markera på vänster fram så vill inte att hon ska ut och springa.

Just de, Kharma löper oxå. Men de kanske jag har sagt...

Thats what makes you beautiful

Kategori: Allmänt

Igår gick vi på promenad. Kharma, Andie och Keenay va lösa hela tiden. Rigo va jätteduktig! Han har börjat fatta att man inte mååååste gå allra längst fram och smygdra i kopplet hela tiden! Skitduktig! Vi gick i princip bara i skogen från början till slut och dom älskar de!

Idag har jag tränat att gå igenom tunneln med Keenay. De tog 3 minuter för honom att fatta! så smart hund! ska bara lära in komandot oxå. Han tyckte iaf att de va askul! De andra 3 gick igenom några gånger oxå, fast de kan ju sen innan.
Sen gick jag Andie och Keenay till paddocken och jag satte upp en 50 cm hinder och sa åt Keenay att hoppa några gånger. Han är så duktig så!

Läääääängtar tills vi kan gå kurs i både agility och vallning!

<3

Kategori: Allmänt

Idag gick jag runt Hårdanäs, fast mest i skogen. Den lilla biten jag gick på vägen så kom de självklart en bil. Då va Andie, Keenay och Kharma lösa. Men dom va så duktiga och kom direkt när jag sa till dom. Jag hade citronhalsbandet på Kharma för nu har jag hittat dosan igen. Eller Katja hittade den. Kharma är så grymt duktig! Lättare att ha henne lös med halsbandet än att ha henne i koppel. Min fina<3

Just nu har jag blivit beroende av att kolla (lyssna) på greys anatomy säsong 7 avsnitt 18. Song beneath the song heter de. I love it!

Fullt upp typ

Kategori: Allmänt

Vaknade av att Keenay skällde. Han är så mesig och rädd för allt så jag vände på mej och somnade om. De skulle jag inte ha gjort för när jag väl gick upp typ 1 timme senare så kollade jag ut över hundgården och där stog Hamna! jag klädde på mej och gick ut. De va Hamna och Heidi som hade rymt. Jag hämtade en grimma för att ta Hamna men de gick ju inte. Han va överlycklig över att springa i sommarhagen! Han skrek och sen kutade han och sen skrek han igen och Heidi efter. Jag menar som va ju ändå instängda så jag lät dom vara. Jag puttade ut en bal i hagen istället. Fatta stark jag ääääääär!!! Den vägen typ 300kg! Jag puttade och puttade. De tog sin tid men de gick iaf. Så nu har dom fri tillgång.
När de va klart så kollade jag var rymlingarna va och de hade ställt sig vid grinden till vinterhagen så jag gick och öppnade och de gick in igen. Antar att de va nöjda efter att ha sprungit så mkt!
Sen gav jag dom vatten och tog in 2 kärror ved.
Efter frukosten så gick jag ut med hundarna. Hittade en ny väg! en traktorstig. Andie och Keenay va lösa.
När jag kom hem igen efter lite mer än 1 timme så hade Katja kommit hem och efter 20 minuter så gick vi ut med hundarna igen. Va ute i kanske 1 timme.
Jag gjorde mat sen städade jag mitt rum, vilket verkligen behövdes... Sen hoppade jag in i duschen och nu sitter jag här.
Jobb imorrn. Skulle vilja ha en till sovmorron. Menmen.

Total lycka

Kategori: Allmänt

De är precis de jag känner just i detta nuet. Jag älskar verkligen mina hundar! Jag har tränat mkt och länge på att Keenay ska kunna ge mej saker och idag när jag skulle träna en annan sak så rullade en träbit iväg och då sa jag bara "får jag den" och då gick han och tog den i munnen och släppte den i min hand!! Total lycka! Jag lyckades!
Jag blir så taggad att lära honom mera saker! har så mkt jag vill lära honom men jag kan ju bara lära in en sak i taget. Så drygt, men bäst i längden.

I could climb onto the roof and shout it out loud, just so people would know how much I love you <3

=D

Kategori: Allmänt

Dagen började me en promenad med hundarna. Tog rundan i skogen och alla fick vara lösa utom Kharma. Litar inte på henne i skogen. Alla va awesome!
Sen när jag kom hem så lekte jag endel med Keenay och sen gick jag in och då somnade alla på 3 sekunder så jag kollade på Greys, 3 avsnitt. Greys är så aaaawesome!!
När klockan blev 15.30 typ så började jag med tårtan. Cassi fyller ju år så! Sen kom katja hem 1 timme senare och då åt vi tårta och sen gicck vi ut med hundarna. Samma runda som jag gick innan, men baklänges. Alla va lösa utom Kharma igen. Den här gången drog Rigo långa rundor. Inte bra! Men han kommer alltid iaf. Han har blivit sååååå mkt bättre! Innan kunde han inte ens vara lös så lix.
I slutet så är de en åker och där släppte jag Kharma så hon fick springa av sig. Hon och Keenay drog som dårar! Rigo va skittrött och bara lunkade omkring och Andie letade såklart råttor!
Sen kopplade vi och gick över vägen och in i sommarhagen där dom fick springa lite till. Sen in och nu sitter jag här. ska snart göra mat -.- booooring!

Har jag någonsin sagt att jag älskar mina hundar?!
De gör jag iaf <3

GRAAAATTIS!!!

Kategori: Allmänt



För 11 år sen så föddes världens bästa katt! Nämligen MIN katt. Jag är ingen kattmänniska men jag verkligen älskar henne! Hon har en sån personlighet. Hon gör precis vad hon vill när hon vill. Jag älskar henne.

Grattis min finaste Cassandra ! <3<3

Skogspromenad

Kategori: Allmänt

Idag gick jag med alla 4 hundarna. Kharma hade sin väska som hon verkligen älskar! Keenay gick lös hela tiden och andie gick lös i skogen, mer än halva rundan. så skönt att jag inte behöver ha koll på dom 2. Varje gång jag kollar upp så ser jag dom alltid. Kharma och Rigo måste man ha koll på precis hela tiden. Släpp blicken från dom en gång och dom är borta, spec Kharma. Men jag älskar dom ändå. Men nu hinner jag inte skriva mera för ska åka till jobbet. Sista passet innan helgen!
Just de, idag har vi gjort fint i stallet oxå. Väldigt uppskattat av en viss stut. Nämner inga namn..hahaha.

25

Kategori: Allmänt

Är de inte meningen att tiden ska läka alla sår? Mitt sår tycks bara bli värre. Jag saknar dej mer och mer. När jag är ute och går med hundarna så går jag på vägarna som vi brukade rida på. De känns så konstigt, så overkligt att jag aldrig mer ska träffa dej. Ibland kommer jag på de helt plötsligt att jag aldrig mer kommer att få känna din päls mellan mina fingrar. Aldrig mer. Så fort jag kommer på de så kommer tårarna. De går inte att stå emot dom, även om jag försöker. När isen smälter så har jag alltid tänkt att här ska jag rida med Diablo sen! Men de är över nu. Du va min första häst och du kommer säkerligen vara min sista. Jag är intresserad av hästar. jag gillar att kolla på hopptävlingar och så. Men den där längtan av att tävla själv. Att rida. Eller att ens vara med hästar är borta. När jag visade Rocket på provridningen för några veckor sen så kände jag inget. Jag brukar bli glad av att rida men ingenting. Jag är inte hästintresserad längre. Jag vill bara vara med dej. Jag vill att du ska vara här. Men aldrig mera. De går inte riktigt in. De spelar ingen roll hur många gånger jag säger de jag förstår de ändå inte. de känns inte som att du kommer att stå i hagen en vacker dag när jag går ut. Men de känns inte heller som att jag aldrig mer kommer att träffa dej.
Aldrig. Aldrig. Aldrig. Jag måste nog bara vänja mej med ordet.


Tiden läker alla sår. Yea right. I believe that when i feel it.

Nothing lasts forever. Jo, min kärlek till dej gör de.