Agility- En livsstil

Living the dream

Vallkurs

Kategori: Allmänt

Ska på vallkurs i helgen!! Fatta vad roligt!! Han är egentligen lite för ung så ska ta de lugnt med honom sa kurstränaren. Kursen e iaf i Järna så jag ska till sam och mary i helgen. Pappa ska nog följa med och kolla. Film kommer om pappa orkar filma såklart.

Kroox

Kategori: Allmänt

Fick ett mail idag angående Kroox. De va en som ville köpa han för 7000 osedd och utan utrustning. De känns som att de e en hästhandlare och till sånna säljs han inte till. Har sagt att jag vill prata med henne iaf, hon kanske är jättevettig? aja Sen fick jag ett mail till angående honom nyss. De är en som vill ha han på foder. Skrev att jag vill prata med henne oxå så vi får se. Han måste bort så fort som möjlig, han blir ju ensam i mars och de e ju inte så snällt. Estelle kommer föresten tillbaka då hon inte va rumsren hos nya ägaren. Så sälja henne som stallkatt isf och hoppas någon vill ha henne.

Just de

Kategori: Allmänt

De som skulle komma hit i söndags och kolla på/hämta Enya kan dra åt helvete!!!!!!!!!!!!!!

Keenay föjlde med till jobbet idag

Kategori: Allmänt

Han är så fruktansvärt rädd! Rädd för kalvarna. Rädd för kossorna. Rädd för roboten. Rädd för hinkar. Vattenslangen. Skottkärran. Mjölkmaskinerna. Mjölkvagnen.
Ja säg nått han inte är rädd för. Människorna. Iaf vuxna människor. Noah, snart 1år?, är han rädd för.
Han kommer iaf inte bli någon kossavallhund. Förhoppningsvis så är han inte rädd för får. Så nu har jag en ny plan!
Vänta tills han blir 1 år och då träna agility och få upp hans självförtroende. Så han kan gå in i ett rum utan att kolla efter vad som är läskig först. Utan gå in och bara vara glad.
Fatta att jag längtar tills han blir 1 år så vi kan börja hoppa. Träna på allvar.
Sen till sensommaren så har han förhoppningsvis fått bättre självförtroende och då ska vi gå vallkurs.

Fast ändå så tänker jag, tänk om jag går en vallkurs nu och instinkten tar över och han tycker att de är jättekul att valla får?
Ska nog ringa och prata med dom i veckan, eller nästa vecka och höra hur experterna tänker.

För att Keenay är så rädd så har jag tänkt att Rigo ska få följa med till jobbet i fortsättningen. Han skulle nog tycka de va roligt. Ska prova i helgen, när jag inte jobbar så jag kan ägna all tid till hundarna.

Btw Cecilia kommer i helgen vilket blir askul! Katja fyller år i helgen oxå. Så jag vet inte om jag hinner träna så mkt med hundarna. Söndag kväll kanske.

A walk in the white wood

Kategori: Allmänt

tog en 30 minuters runda med hundarna idag. Keenay är så duktig! I början av rundan så går vi en bit på en grusväg och idag kom de en bil och när han ser bilen så kommer han självmant!!! och sätter sig vid mej och jag behöver inte hålla i han! Han gör mej så glad.
I mitten av promenaden så stannade jag hundarna, bara en vanlig koll att de lyssnar på mej, och precis då så började de skälla några meter in i skogen brevid oss! Keenay blev skiträdd! De andra som brukar vara högljuda när de blir hundmöte sa ingenting, utom Kharma då hon gnällde lite. Sen blev de lugnt igen så jag trodde de va ett rådjur eller nått. Sen stannde jag dom igen och då ställde sig Keenay några meter längre fram på stigen och stirrade och morrade in i skogen. Jag typ oh no, en älg eller nått! De andra hundarna va helt tysta. Men sen går jag fram och kollar och där stor han och hälsar på en jättefin hamiltonstövare! Då skällde Andie 1 gång och sen va de tyst igen. De va skitduktiga! De brukar vara hej kom och hjälp mej när andra hundar kommer. Jag ropade på Keenay och så fortsatte jag att gå sen va de inge mer med de. Är som en stolt mamma just nu <3

Idag skulle ju kattköpare komma...

Kategori: Allmänt

och kolla och ev hämta Enya. De skickade massor av sms och ringde flera gånger idag och berättade om allt de har köpt till Enya och va helt supertaggade. Klockan 17.45 så kom ett sms om vägbeskrivning och så sa dom att dom åker då. Så då borde dom ha varit här vid 18.45. Men de va dom inte så vi ringde. Men mobilen va avstängd! Dom som har svarat på allt hela tiden 2 sekuder efter att man har skickat. Vi väntade lite till och ringde igen vid 19.45 inget svar så vi ringde polisen ochf rågade om de har varit någon olycka, men de hade de inte varit. Så jag undrar verkligen vad som har hänt! Tänk om de ligger i diket någonstans? De skulle ha med sig sin 3åring i bilen!
Hoppas dom ringer imorgon och säger att allt är bra men de bara hände nått litet. Jag vet inte, hoppas på svar iaf.

Nyduschadvovve

Kategori: Allmänt

Duschade nyss Keenay, han va så fettig i pälsen. Han va ju rädd, som väntat. Jag menar, vad e han inte rädd för? Men han va iaf duktig och stod stilla. Sen torkade jag han och de va lite roligare tyckte han. Sen tog jag fram hårfönen och torkade han med den och de va de läskigaste tyckte han men han va så duktig mitt hjärta! Nu ser han ut som en powder puff! Jättefluffig men ren iaf.

Keenay min prins<3

Sålda?

Kategori: Allmänt

Har städat kök och 2 hallar idag så nu är de finfint! Snart så kommer de en familj tror jag de va och kollar på Enya. Hoppas dom vill ha henne och då tar med sig henne på en gång! Imorgon så kommer de yttligare en familj och kollar på Estelle. Hoppas dom gillar henne och tar med sig henne på en gång också. Tror dom skulle trivas som ensamkatter även om de har levt med många katter hela livet. För om de e ensamkatter så får de ju all uppmärksamhet själva och dom gillar uppmärksamhet. Tror Ivar kommer sakna dom, men han har ju iaf Elis kvar. Tills hon blir såld iaf. Sen har han Cassandra och Arwen. fast dom är inte särskilt trevliga mot andra katter. Menmen han klarar sig.

Vi hade ju Esteban, pappan till Enya, Estelle och Elis, men han har varit borta i flera veckor och så gör aldrig han. Så vi tror han har blivit påkörd =( Men ett litet hopp finns fortfarande om att han kommer hem. Om han inte kommer hem så kommer vi bara ha 3 katter när vi har flyttat. De kommer bli väldigt tomt, eftersom vi har haft 7 katter innan. Fast de blir ändå skönt, för då kan man ge de mera uppmärksamhet. Eller jag klappar ju ändå bara på min katt, Cassandra. Jag är ingen kattmänniska. Jag är en hundmänniska.
Som mest så har vi haft 10!!! katter. Cassi, Arwen, Esteban, Ella, Greger, Estelle, Elis, Enya, Eleonora och Edgar hade vi samtidigt då. Eleonora och Edgar såldes som kattungar, Ella och Greger blev påkörda och nu är 3 till till salu. Aja.

Trickträning

Kategori: Allmänt

Keenay- De är så otroligt roligt att träna med den här hunden! Har aldrig träffat en så smart hund. Kanske för att jag aldrig har tränat en bordercollie förut..
Trick han kan;
sitt, ligg, cirkel, snurra, hoppa upp i famnen, backa, sitt vackert, bubblor, stäng, genom, under, slalom, tass(höger och vänster), skall och hoppa över mitt ben.

Trick han kan med lite hjälp;
rulla, pip, buga och hoppa upp på min rygg.

Trick jag ska lära han;
morra, halta, nicka och många fler

Idag har vi tränat på halta och basic som sitt och ligg och så.


Andie- Hon är en klok hund och lite för smart för sitt eget bästa.
Trick hon kan;
sitt, ligg, sorken, cirkel, hoppa upp i famn, tass, rulla, skall, genom, slalom, bubblor, backa, hoppa upp på ryggen och stanna, hoppa över ryggen, hoppa över benen, stäng, håll. Säkert nått mer jag inte kommer på nu.

Trick hon kan med hjälp;
snurra

Trick jag ska lära henne;
Inget jag har planerat iaf.

Rigo- Han är en ganska smart hund, men han är alldeles för stressad för att lyssna. Om han skulle varit hos oss från början så skulle han varit riktigt duktig. Men han har ju varit hon en missbrukare som har misshandlat honom. Han är inte så rolig att träna med just för att han är sönderstressad.

Trick han kan;
sitt, ligg, snurra, hoppa upp i famnen, hoppa över ryggen, hoppa upp på ryggen och stanna, tass, sitt vackert, bubblor

Trick han kan med hjälp;
rulla, genom

Trick jag ska lära han;
Inget jag har planerat.

Kharma- Hon är inte en särskillt smart hund. Men de kan inte hon råför. De är hennes ras. Hon är väldigt duktig med tanke på att hon inte är ett dugg avlad för att göra sånt här + att hon oxå har blivit slagen hos tidigare ägare.

Trick hon kan;
sitt, ligg, sitt vackert, highfive, kram, varannan tass, hoppa över ryggen, hoppa över mitt ben, snurra, genom, hopp.

Trick hon kan med hjälp;
De få saker hon kan kan hon väldigt bra.

Trick jag ska lära henne;
Inget planerat iaf.

workaholic, kind of

Kategori: Allmänt

Den här veckan har jag jobbat 48 timmar och 45 minuter. De är mycket, för mej iaf. Jag brukar jobba 35-40 timmar. Anledningen till att jag har jobbat mera den här veckan e att jag har klipp kossorna =D I tisdags klippte jag alla i manuella gruppen. Då klipper jag lår, ryggrad, svans och juver.
I torsdags klippte jag alla robotkor. Då klipper jag bara juver och svans. Så nu e alla fina!
Idag klippte jag 4 kalvar oxå. En av dom va assnäll. Två av dom va busiga och den tredje fick panik när jag satte på grimman, bara skrek och kutade omkring! =O Stackarn, hon sparkades ganska ordentligt oxå. Men de gick tillslut.

I <3 kossorna

Om 8 dagar så blir Katja 26år! Då blire tåååårta! Hennes paket har kommit oxå, ska bara hämta de på ica. Men de e iaf ett par skor. Hon e en shoelover^^

Sålda

Kategori: Allmänt

Igår bestämdes de att Lillan och Heidi ska få flytta till Åland! Tjejen som ska köpa dom bor just nu 2 timmar ovanför sthlm och ska hämta dom i mars sen när hon har pluggat klart så ska hon flytta till Åland, där hon bor från början. Lillan ska få bli barnhäst och gå på lekis typ och Heidi ska få föl och sen köras. Tror jag kommer bli awesome! då får dom den uppmärksamheten dom vill ha och förtjänar =D

Någon som vill ha?

Kategori: Allmänt


Estelle, Elis och Enya
Någon som vill ha en eller kanske 3 katter?
De fyller 3 den 5 juni. Dom är mkt gosiga och trevliga! skulle passa som stallkatter. GRATIS!

Snart sålda

Kategori: Allmänt

Vi (syrran) har 3 hästar till salu och nu är förhoppningsvis 2 sålda, snart! Lillan och Heidi till samma ställe! Heidi ska bli kör av avelsponny och Lillan ska bli barn och körponny. Helt perfekt! Dom kommer att älska sina nya liv 2 timmar ovanför stockholm. Sen ska de flytta till Åland. Hoppas verkligen att de blir sålda till Fredrika! Sen är de bara Rocket kvar.
Någon intresserad?

En av de bästa filmerna jag har sett..

Kategori: Allmänt

..den såg jag idag! Allt för min syster heter den och I love it! Den handlar om en tjej vars syster har cancer. Riktigt riktigt bra film!

Bring-your-kid-to-work day

Kategori: Allmänt

Förutom att jag inte har barn, jag har en hund! Min yngsta vovve fick följa med till jobbet i onsdags och i går. Han är ju så grymt duktig!!!

Onsdag:
Han blev överlycklig direkt när jag tog hans koppel hemma. När vi kom fram så ville han inte ens gå in i lagårn! Hahah han e så himla mesig! Rädd för typ...allt. Men han följde med efter lite övertalning. Släppte honom på en gång och han följer efter mej hela tiden, även om han är rädd. Roboten va de läskigaste han har sett! Den rör sig ju sig själv och låter. Han fick vara med i ca 2½ timmar sen fick han gå ut i bilen för jag kan inte ha han när jag skrapar hos korna och så.

Torsdag:
Idag gick han in så fort jag öppnade dörren så jag tror att även om han är liten och rädd så tycker han att de är kul att vara med. Han va lös hela tiden och han fick vara med längre den här gången. När jag mjölkade så låg han och väntade så snällt utan att gnälla och hålla på. Stolt!!! Sen när jag gav kalvarna mjölk så låg han och väntade vid hinkarna. När jag körde ut balen så följde han efter mej så snällt så. Han har inte gått fram till en ko än, men de kommer. Han är mest rädd för kalvarna faktiskt!

Åååh vad jag älskar min border collie!! keenay<3

Några timmar av saknad

Kategori: Allmänt

Andie löper som sagt så hon fick sova hos Katja i natt. Kändes tomt att sova utan henne, hon är ju alltid den som ligger närmast mej och myser hela natten.. Nu på morgonen så sa Katja att hon hade sprungit upp och ner för trappen och pipit fram till ca 1! Hon är så sööööt! Bara jag som duger <3

Kastrering?

Kategori: Allmänt

Har som sagt en valp här hemam som börjar bli könsmogen. Och en tik som löper och en andra tik som ska löpa snart. De blir ganska jobbigt så jag har funderat på om jag ska kastrera Keenay. MEN han kan inte få något championat om han är kastrerad. Jag vet ju inte hur långt vi kommer med våran träning, men jag vill ju komma långt! Tänk om jag kastrerar nu och så kommer vi så långt. De skulle kännas surt. Men tänk om jag inte kastrerar och så kommer vi aldrig så långt.

Hatar alla dessa onödiga regler som säkert har en bra anledning men som man ändå inte förstår!

Valla

Kategori: Allmänt

Jag längtar asmkt tills vi har flyttat och allt är klart! Har kollar runt lite på olika vallställen och har hittat ett som verkar awesome! Agdala tror jag de hette. Men där har jag bestämt att jag ska gå kurser och så iaf! Askul! har velat valla med hund ända sen jag såg en bc valla första gången. Och de va många år sen. Nu är de min tur, finally. Men jag vet inte när jag kan gå kursen, vill ju gå den så fort som möjligt. Men vill inte stressa. Kursen är i södertälje så måste ha flyttat innan. Vet ju inte när vi ska flytta, så får se när de blir, men senast i höst iaf!

I dont know what to do...

Kategori: Allmänt

Jag har ju 2 baggar, Anzgar och Putzy, 4 och 2 år. Fyller i april så snart 5 och 3. Men vi ska ju flytta och jag kan inte ta med mej dom. Eller kan kan jag, men jag vill inte. De blir för jobbigt, även om jag älskar dom. Putzy är inte direkt vänligt längre, han är för mkt får. Men Anzgar stångas sällan.
Jag har lagt ut annons på dom, men jag menar vem vill ha 2 oreggade baggar? Precis, ingen. Så ska jag avliva dom? De känns ju inte så snällt, men å andra sidan så är nog de bästa. För dom. Dom vill gå med hästar och ha sina rutiner. Bli gosade med och så. Och vem annan än jag vill gosa med opålitliga baggar? Noone, i guess.

GlennAnzgar och Putzy <3

Putzy 3 månader gammal på bilden.

På promenad

Kategori: Allmänt



Katja och jag gick på promenad med hundarna idag. Katja höll i Rigo och Kharma och jag höll i de små. Så gör vi alltid.
På vägen hem så drog Rigo i kopplet hela tiden och iggade Katja så jag provade att gå brevid honom och då gick han bra. Han vet vem som bestämmer! Haha, nä men de e ju i princip bara jag som tränar med dom så inte så konstigt.

Speciellt för dej

Kategori: Allmänt



De är inte färdigt, för allt jag vill ha med får inte plats. De får vara såhär tills vi har flyttat, då ska du få ett eget bättre ställe. <3

Andies och Kharmas favorit

Kategori: Allmänt


De här är deras favorit! Ett ben som är fylld med choklad! Dom fick precis ett sånt ben, Rigo fick ett som är fyllt med lax och Keenay fick ett som är fyllt med våm. De är deras favoriter.

I wish I could meet you just one more time..

Kategori: Allmänt

Varje dag påminner om dej. Varje sak jag ser. Din hage, alla dina saker, snön som vi alltid hade så kul i, skogen som vi alltid galopperade vilt i, våran gård där du kunde vara lös. För jag visste att du skulle aldrig lämna mej. Vi hade ett speciellt band. Jag kommer ihåg att när jag hade bestämt mej att du skulle få somna in så åkte vi tillbaka till veterinären för att få dej utdömd. Och veterinären kollade på ditt steg och sa "när jag ser hans steg nu så förstår jag dej, de är de här du har sett." Men näe, jag hade inte sett att han va halt i hagen. Jag bara visste. Det va bara jag som visste, alla andra hade ett hopp om att du skulle bli bra, de va de alla sa. Men jag visste. De va du som förstod mej. Du tröstade mej alltid när jag va ledsen. Du fick mej på bra humör. Men nu är du inte här längre så vem ska nu trösta mej på de viset du tröstade mej? Jag önskar att jag kunde träffa dej en gång till. Jag vill veta hur du har de. Vart du är.

Cassandra

Kategori: Allmänt



Cassandra fick jag i födelsedagspresent när jag fyllde 12. Hon är mitt andra djur, mitt första va en hamster som hette Turbo. Kommer så väl ihåg när jag öppnade kartongen och tittade ner och så va de en kattunge där! Jag blev så himla glad! Hon själv va livrädd. Men de förstår jag att hon va. Hon va en bitch när hon va liten och de har hållt i sig. Tror att hennes värsta dag i livet va när Andie kom. De tog 7 år för henne att kunna vara i samma rum som ett annat djur utan att anfalla! Hahah, hon är speciell min dam. Hon är född 01. Jag har lärt henne ett trick och de är puss. Hon är så söt när hon pussar en. Hon kommer alltid att vara något alldeles extra min bitch <3

Rigo

Kategori: Allmänt



Rigo är mammas hund. Han är en korsning mellan sibirian huskey och labrador. En dag när jag va i skolan så ringde mamma mej och frågade om jag kunde vara hennes backup om hon köpte en hund. Självklart svarade jag. Och hon hade nämligen blivit erbjuden en hund från hennes arbetskollega. Hon skickade en bild på honom till mej och han va så fin så jag frågade när han skulle komma. Samma helg så åkte mamma med honom till mej. Jag hade honom den första veckan. Sen hämtade mamma honom igen.
Han har tidigare bott hos en missbrukare som misshandlade honom. Så han va rädd i början. men han blev bättre snabbt, men han kommer aldrig att bli bra. Han är född 04 så han är 7 år nu. Mamma bor som sagt i tanzania och jag passar Rigo så han är som min.

Keenay

Kategori: Allmänt



Keenay eller fjant som han kallas ibland köpte jag april 2011. Han föddes 1 april 2011 och när jag såg bilder på honom så fastnade jag direkt. De va en lång väntan, men tillslut så fick jag hämta honom den 27 maj. De va första gången jag träffade honom! Han va precis lika underbar som jag tänkte mej! Min första egna valp! Andie va ju 3 månader när hon kom och Kharma va 10 månader. Han är en renrasig bordercollie och han är så otrolig rolig att träna med! Han ska bli min framtida vall och agilityhund är de tänkt. Han är min prins <3

Murmästartorps Kharma

Kategori: Allmänt



Kharma som jag kallar henne är en lurcher och henne köpte jag samma dag som jag fyllde 18. Nån dag innan jag fyllde så ringde min pappas kusins fru, Maria. Hon sa att en av hennes uppfödningar troligen skulle avlivas. Jag pratade med pappa på en gång och sa att jag ville ha hunden, han sa blankt nej direkt. När jag fyllde år så ringde jag Maria och sa att jag tar henne!
När Maria lämnade henne hos mej på en fredag. På måndagen så fick Maria ett brev av förra ägaren och de stog att Kharma va avlivad. så de va väldigt tur att Maria åkte till ägaren och hämtade henne den fredagen, annars hade hon varit död nu!! Ägaren sa att hon skulle avlivas för att hon slickar på folk och inte är rumsren. Hon slickar på  folk för att hon är så osäker. Men hon har blivit mycke bättre med de. Hon är rumsren. Visst hon har sina perioder, men jag vet inte varför. Hon va psykiskt sjuk enligt den dåvarande ägaren. Hon hade tillochmed fått de bekräftat från en veterinär, som aldrig ens hade träffat hunden!!
Men iaf, när hon kom hem till mej så va hon livrädd. För allt. Hon hade fått vara i hundgård 24/7. De första jag gjorde va att släppa henne på tomten, vi hade inhängnad tomt. Hon satte sig vid grinden och vågade inte komma fram ens. Undra vad dom hade gjort med henne! Med tiden så blev hon bättre. Hon började att lita på mej och varje gång jag lämnade henne så pep hon tills jag kom hem igen. Min älskling! Jag blev kär, även om hon inte va den typen av hund jag ville ha.
Maria sa att de va ingen ide att lära henne tricks och så, för de va omöjligt för hennes ras. Visst hon tar lång tid på sig men hon kan! De tog 4 år för henne att kunna sitt vackert! Men hon kan bara hon får tid. Maria sa också att hon troligen inte kan vara lös för att hennes mamma inte kan de. Rasen är gjord för att jaga. Springa ifatt hjort och hare, döda och ta tillbaka till ägaren. Så hon är jääävligt snabb! Men visst kan hon vara lös! När jag bodde i lägenhet på gymnasiet så kunde hon vara lös när vi gick i byn! Även om vi träffade en annan hund!
Året 10 och 11 så gick jag kurs med henne och hon blev bästa kursmedlemen båda gångerna! När vi skulle träna stanna så satta jag henne ner och gick. Hon satt med ryggen mot mej. Jag gick iväg 30m och sen kallade jag in henne och hon gjorde allt helt rätt! Instruktörerna va helt häpna och sa att de flesta elitklass hundarna inte ens kan de! Fatta att jag va stolt!
Hon är grym på att hoppa också! Hon har hoppat 170cm!! De va när hon va 1år och hoppade allt jag pekade på. Och ja, världsrekordet ligger på 163, så hon har rekordet. Även om bara jag och bror vet de.

Hon är min vackra<3

Cinderella Andorra

Kategori: Allmänt



Hon är min äldsta hundoch är en blandning mellan labrador, dobermann och finsk lapphund. Hon föddes den 9 augusti 2003. Uppfödaren döpte henne till Cinderella Andorra och mamma valde att ha kvar namnet. Hon kalldes för Cindy, men våran grannes hund hette så, så vi kallar henne Andorra, eller Andie istället. De började med att mamma visade mej en annons på blocket. På en hund, jag blev överaskad då mamma sa att vi inte skulle ha nån hund. Kommer ihåg att jag tyckte hunden på bilden som kallades Cindy var grymt söt!
Mamma skjutsade mej till ridskolan som vanligt en vanlig dag i november 2003. Mamma åkte hem medan jag red. Jag red Rocket den dagen. När jag ledde tillbaka honom till sin spilta så såg jag att mamma höll i en valp. "Vad söt valp! Vems är de?" Sa jag och svaret blev. "Min". Jo visst sa jag och lämnade hans utrustning i sadelkammaren. På vägen tillbaka så frågade jag igen och hon sa "Jag är seriös marielle, hon är min." Jag sa att de va inte roligt och blev faktiskt lite sur på henne. Och då sa en kvinna som stog i boxen brevid att mamma hade berättat allt för henne och att de faktiskt var mammas hund!
Jag blev galet glad och kramade Andie direkt! De spred sig snabbt i stallet att mamma hade köpt en hund så andie blev poppis snabbt.
Pappa ville inte ha en hund, men mamma köpte en hund ändå och de är jag grymt glad för!
Vi blev jourfamilj ungefär samtidigt som andie kom. Och de visade sig vara väldigt dåligt, för henne. Mamma lät jourbarnen gå ut med henne. De va jättebra för barnen, men väldigt dåligt för andie. De visade de sig så här efteråt. Kommer ihåg att jag sa till mamma att jag inte ville att dom skulle få hålla på med andie. Men mamma sa att de va hennes hund och hon bestämmer.
Pappa gick på kurs med henne för att han skulle lära sig att säga till henne. Han sa till henne på ett sätt som inte fungerade för henne så hon blev allt vildare. Hon blev aggressiv mot andra hundar. Fast hon hade sina bästa vänner Bamse och Loke. 2 stora schäfer hanar.
Pappa gick på en agilitykurs med henne och de slutade med att hon bet en annan hund och han blev förbannad och slutade kursen med henne. Så hon "vann" den fajten och hon blev värre.
När mamma tillslut bestämde sig för att jourbarnen inte skulle få gå med andie så kom de fram från grannar att de flesta barnen hade slagit henne! =(
Så jag förstår varför Andie är som hon är.

Året 06 så började mamma plugga i Vimmerby. Hon provade att ha med sig Andie i början, men Andie skäller konstant när hon är i lägenhet så de slutade med att jag fick ha henne på skolan. Jag va superglad för Andie va min älskling.
Året 08 så flyttade jag och katja till målilla i småland. Mamma bodde med oss. Året 09 så flyttade vi till nässjö och bor här nu. Jag gick en kurs med henne -10 tror jag de va, men kursledaren va väldigt dålig så gick med min andra hund istället.
Men jag har kämpat och kämpat med andie och hon har blivit mycket bättre! Hon drar inte i kopplet längre och skäller inte lika mkt. Men jag gillar hennes tokigheter ändå. Hon är speciell. Hon kan tex få äta direkt från min tallrik på bordet utan att tigga. Hon ska alltid ha täcke och kudde och ligga tätt intill mej när vi ska sova. Hon älskar valpar. Verkligen älskar dom. Hon hoppar allt jag pekar på. Hon lämnar aldrig gården. Hon kan måånga tricks! Hon blir som en valp vissa dagar. Hon blir alltid skendräktig efter löp och har leksaker som valpar. Hon gör många saker som gör att jag älskar henne. Hon är min finaste älskling.

Diablo

Kategori: Allmänt

Min fina

Diablo. Han va min häst. Han är min häst. Jag orkar inte beskriva hur han va eller något. Inte än.

Diablo 1993-2011 <3

Nytt år, ny blogg

Kategori: Allmänt

Fixat ny blogg nu. Går inte att logga in på min andra så har bytt. Ska inte heller rida Rocket mera så onödigt att blogga där..

Hästarna är som sagt till salu. Hamna ska oxå säljas. Förhoppningsvis så vill jobbet köpa tillbaka honom. Fåren har jag ingen aning om vad jag ska göra av. Har lagt ut annons, men ingen vill ju köpa 2 baggar. Plus att Putzy börjar bli lite aggressiv. Men vi planerar att flytta till södertälje så kan inte ha kvar dom även om jag vill. Och med färre djur så kan jag lägga mera tid på mina hundar. Ska skriva enskilda inlägg om mina djur så ni får veta mer om dom!

Idag kom Diablos aska. I en jättefin vit trälåda. Med en namnskylt i mässing. Men dom har skrivit fel! Han heter Diablo, inte Diabb! Katja ringde dom på engång och dom bad 1000 gånger om ursäkt och dom ska skicka en ny direkt.
Nu står han i mitt rum, på den vita bänken. Ska göra fint där imorgon. Bild kommer.

Jag är sjuk fortfarande! har varit sjuk sen dagen då Diablo avlivades. Den 25 november.
Men i onsdags så fick jag medicin av Kenneth, min chef. De roliga är att de är morfin i medicinen! fast den känns inte av, men ändå..

Idag har jag legat i sängen halva dagen, och den andra halvan så har jag suttit framför datan. De va jättefint väder och jag hade velat gå på en promenad med hundarna. Men självklart så ska Diablos aska komma just idag. Så jag har inte orkat gör så mkt. Satt och bara tittade på urnan i ca 1 timme. Sen grät jag. Sen kom Katja hem vid 4 nått sånt och jag gick upp vid 5 typ. Då kollade vi på greys anatomy och criminal minds. Nu sitter jag och kollar på how i met your mother.
Just de, pratade med mamma idag oxå. Hon bor i Tanzania. Har lagt 12 000 kr på att ringa till henne de senaste 3 månaderna... Känns inte så bra. Jag som inte direkt är rik. så nu ska jag sluta att ringa till henne för de är för dyrt. Men förut så har jag varit tvungen. För de är henne jag pratar med när jag är ledsen. Och den senaste tiden så har jag varit väldigt ledsen, just för Diablo. Och morfar dog i samma veva oxå. Fast jag är väldigt mycket mer ledsen över Diablo. Han kände jag till skillnad från morfar.

/ M

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt