Agility- En livsstil

Living the dream

Stå ut eller gå åt de andra hållet?

Kategori: Allmänt

Idag red jag igen. En arab/russ. Fuxkille. De känns som att ju mer jag rider ju mer vill jag ha tillbaka Diablo. Visa alla hur han va, hur roligt vi hade. Med hästar jag lånar kan jag ju inte ut och rejsa i skogen men, trava i sjön för att jag kände för de när jag red förbi, gå rak in i skogen utan mål, rida mitt i natten, longera, tömköra, hoppa. Ja vad som helt egentligen utan jag berättar vart jag ska rida i vilken gångart och hur lång tid de kommer att ta. Jag vill inte ha de så. Jag är spontan, precis som Diablo va.
Men nu ska jag skriva om nått annat för nu kommer snart tårarna ='(
 
Andie är helgrym! Hon träffade Nilson idag, grannhunden som Keenay leker med ibland. Vi gick upp från bastun vid 11.30 och då frågade Susie om Keenay fick leka och de fick han såklart. Men vi släppte ihop Nilson och Rigo först. Funkade asbra! Sen släppte jag Keenay och sen släppte jag Kharma. Andie fick inte va med för jag vet hur hon e. Typ 2 timmar senare så passade vi Nilson ett tag så då la jag alla ner i en flock och då la sig andie brevid mej och Nilso och luktade på honom!
Sen red jag ut och när jag kom tillbaka så gick vi med hundarna och när vi kom tillbaka från de så gick vi ner till vattnet med hundarna så de fick bada. Då satt Nilson fast i trädet och vi gick förbi utan problem! På vägen uåå så hade han lägre lina på sig så han kom hela vägen fram till Andie och hon brydde sig inte! Mej Glaaaaad!
 
Nästa vecka så ska jag köpa en Iphone 4s! Har fått ihop pengar till de nu =D

Ooh, nytt och bättre =D

Kategori: Allmänt

Loggade in och fick se en bättre sida. Bra gjort blogg.se!
 
Men skulle iaf skriva om den senaste tiden tänkte jag.
Igår red jag ett arabsto som heter Grandiza. Vet inte hur de stavas men nått sånt. Hon står på pappas gård och jag hade tråkigt en dag förra veckan och då ringde pappa till ägaren och frågade om jag fick borsta henne och de fick jag. Hon sa oxå att jag fick rida henne så mkt jag vill. Igår red jag henne med Ann-Sofie och hennes häst Tosca.
Hon hade ingen sadel så fick ta Ann-sofies sadel. När jag sa att jag kan rida barbacka så fick jag bara till svar " de skulle jag då INTE ha gjort på henne". När vi borsta iordning så fick jag veta lite mer om hur hon är. Jag va tvungen att hålla i henne hårt vid uppsittning för hon kunde tydligen dra. Hon skulle vara en rikigt het häst som gillade att skena typ.
Hur tror ni att hon va? Jo seeeeg. och rädd för stenar, stubbar och lite sånt. Riiiktigt mjuk i munnen iaf. Jag gillade henne iaf så kmr rida flera ggr.
De va flera månader sen jag red! De känns sjukt konstigt att rida en annan häst på mina och Diablos stigar dock.
 
På måndag är de den 25. Därmed 7 månader sen jag såg min bästa vän ta sitt sista andetag.
Finaste Diablo <3
 
Andie är inte halt längre =D Men de kommer nog tillbaka snart..
 
Igår träffade jag Demie och vi gick en runda i jägarskogen med våra border collies. Va härligt att se dom springa av sig ordentligt och ha så kul.=)
 
Idag har varit en fullt upp dag. Men kul har de varit.
Dagen började vid 07. Vi åkte hemifrån vid 08.30 och lämnade en sadel i södertälje och samtidigt lämna av Rigo till Madelene. Sen direkt hem till Sam och Mary och följa med dom till torekällberget. Vi klappade djur och hade allmänt kul. Sen hem och gå en runda på typ 3 timmar med hundarna! De är ganska slut nu kan jag lova! När vi kom hem igen så hade vi ingen nyckel så jag åktew till pappa som va hos nån i södertälje och hämtade den och samtidigt så hämtade jag Rigo. De hade gått jättebra och de gillar honom. Hoppas bara nu hon vill ha han på foder! =D
När vi kom hem så fick jag asont i huvudet så jag tog ipren och satt bara och väntade till den skulle verka. Sen lagade Katja lasange och jag gjorde en kladdkaka. Vi åt maten och nu ska jag gå för nu e de kladdkaka på g ;)
 
 

Everything is exactly the same except that everything is different

Kategori: Allmänt

Exakt så är de. Jag går på samma stigar i skogen som förut. Handlar i samma affär. Jobbar på samma jobb. Bor på samma gård.
Allt är precis som förut, förutom att allt är annorlunda. De är som att tiden vi bodde i småland aldrig hände, fast ändå så känns de som att vi ska hem igen. Hem till småland.
Vi har fortfarande inte hittat nått hus. Eller vi kollade på ett igår i Strängnäs och de va jättefint och mysigt. De ligger bara några meter ifrån boningshuset där ägaren av gården bor. Hon har 2 ridgebackhundar. Tikar och ouppfostrade, men snälla.
De är 2 till som ska kolla på huset så vi får svar på onsdag. HOPPAS!
Jag klarar inte av att bo hos pappa mer. Han har fått ett utbrott för att de är hundhår i MIN bil. Ser de ut som att jag bryr mej om de lr?!
Hundhår är jätteäckligt tycker han. Men att jag plockade ut 9 år gammal mat från hans kyl och skafferi är fullt normalt. Han hade både massa spindlar och spindelnät därinne.
Förut har jag alltid förfinat hans beteende, men jag vill inte de längre. Varför ska jag täcka för han? De är han som krånglar till allt och bryr sig om saker han inte ska och bråkar om de.
Jaja, nog om de.
Jag kan bara säga att jag har världens bästa hundar! De är så otroligt snälla som hänger med på allt och de som de inte kan hänga med på stannar dom snällt "hemma" på. Vi bor just nu i en bastu. Vi har sängarna, eller rättare sagt mina 2 madrasser på golvet i omklädningsrummet i bastun och där har vi pressat ner en yttepyttebord som vi har datan på. Inne i själva bastun så har vi matskålar och vattenskålar till hundar och katter. Kattoan är där oxå. Deär jävligt trångt. Djuren är awesome som accepterar de här!
Vi går på promenader, minst 1 timme/dag. Allahundar går lösa och springer hur mkt som helst och är tokduktiga! De finns hästar på gården. 4 st. De är 3 styckna som har stallet tillsammans och hon som äger 2 hästar har frgat om vi vill rida. Men jag vet inte. De skulle kännas så konstigt att rida en annans häst på mina och Diablos vägar.
Jag undrar verkligen vad de är för mening med att vi ska bo här. För ja, jag tror att allt har en mening.

I torsdags så skulle de vara hoppträning på SRK så tänkte åka dit och kolla och träna med Keenay. Men träningen va inställd eller nått, för ingen va där så jag åkte till södertälj brukshundklubb istället. De va ett riktigt bra val! Måndagens agilityträning va inställd  så alla va där just den torsdagen! Jag satte mej brevid ett tag och kollade på och folk började fråga vem jag va. SÅ jag berättade. De blev glada att jag ville träna just där och jag träffade en som kanske ska leda kursen jag har sökt till! Han föll för Keenay direkt. Han sa att jag kommer troligtvis med och får svar nästa vecka typ. HOPPAS!

Nått kul som är här är att Keenay hoppar från bryggan =D Han är verkligen ingen smidig border collie! Han har ramlat från bryggan 3 ggr! Men han blir inte rädd iaf. En av gångerna va riktigt läskig! De är ungefär 30cm mellan bryggorna längst ut och han gick över och sen skulle han backa tillbaka, men ramlade i! Han hamnade under vattnet och nästan under bryggan! Jag slängde mej dit på 2 röda och drog upp han i nackskinnet. Lite rädd blev han och jag blev skiträdd! Min prins <3

Andie är halt på vänster fram och har varit de av och till i några månader nu. Jag ska in och kolla de nu. Hennes cancerknöl har spridit sig oxå =(

Kharma sköter sig examplariskt =D Hon kan vara lös mest hela tiden och är alldeles lugn och snäll som vanligt.

Keenay träffade pappas tjejs barn igår. De började bra och slutade dåligt. Han är rädd för barn för han har inte träffat så många. Men Linus som han heter brydde sig inte om vad jag sa så Keenay blev nu ännu räddare =( Han morrar och sätter sig mellan mej och honom. Får träna med andra barn istället. Barn som lyssnar.

Jag har fått 2 sadlar sålda! Westernsadeln och henri de rivel sadeln =D Nu är de "bara" 4(?) sadlar kvar.

Kan inte allt lösa sig nu?