Agility- En livsstil

Living the dream

Tävling imorgon

Kategori:

Kringlancupen är det imorgon! Har sett fram emot den sen jag såg att den fanns förra året. Då va han för ung och hade knappt lärt sig alla hinder.
Nu har han åldern inne och kan alla hinder, fast nu har han fått för sig att slalomen är svår!

Han går ur och ser helsnurrig ut! Och trött. Vet ute riktigt vad han menar men Jörgen, agilityinstruktören, säger att de kan bero på att han har lärt sig så mycket nu på kort tid och då kan de få för sig att ett hinder de egentligen kan, är svårt.

Så nu ser jag väl inte fram emot tävlingen egentligen. Riktigt tråkigt att de skulle hända just nu. Aldrig att jag skulle skylla på honom. Aldrig.
De är jag som har varit för aktiv med honom nu på våren.
Rallylydnaden och väldigt mycket agilityträningar och tävlingar och så avlöningen på de. Det är inte konstigt att han har blivit lite snurrig! Med all rätt dessutom.
Imorgon ska vi bara gå in och ha askul, som alltid, fast denna gången utan förhoppningar.

Imorgon ska jag även ringa Carina som håller i vallningen och fråga om jag kan valla på söndag. Ni anar inte hur mycket jag har längtat efter en vallhund!
En hund som Keenay.

Han är helt sjukt grym! På allt! Han hänger med på allt jag gör och tycker det är roligt.
En arbetsnarkoman-precis vad jag ville ha. Även om jag är mer aktiv än han just nu. Men han är ju bara 2 och så väldigt omogen på de. För mej är de dock bra. Min första aktiva hund. Min första tävlingshund.

När jag köpte Keenay så var jag ute efter en aktiv hund som vill göra rätt. Jag ville dessutom valla så en vallhund var ett måste. Även om de inte var min första prio så ville jag ändå.
Första bilden på honom och jag dog. Han måste jag ha. Han va som gjord för mej!
Helt sjukt att just jag fick köpa denna alldeles underbara hund. Just jag.
Sen är de ännu mer sjukt att allt bara rullar på för oss. Han visar sig vara en stjärna i agility. Får många fina ord från alla som ser honom.
Han visar sig vara en stjärna i rallylydnad, har även där fått fina ord från bland annat domare.
Sen nu de här med vallning. Att de inte sett en hund som går från att aldrig träffat får till att valla ordentligt på bara några minuter. En stjärna. Det är vad jag just jag fick köpa.
Kunde inte ha hittat en bättre hund. Kärlek rakt igenom, även om han hade varit värdelös på allt så hade han varit min stjärna. Jag älskar honom så sjukt mycket så ord kan inte beskriva.

Första vallträningen på Agdala

Kategori:

Keenay har aldrig visat intresse på att valla. Någonsin. Men när jag och Tina köpte kaniner så blev han helt plötsligt väldigt intresserad!
I lördags testade han på att valla kalvar på eget initiativ.
Men innan dess så har instinkten varit lika med 0. Han har träffat mina 2 baggar för något år sen men va skiträdd.

När vi kom dit så såg vi först när Stefan vallade sin ena hund som va importerad från Wales med riktigt fin vallstam. Men an va inte nöjd så han ska nog säljas sa han.

Sen blev de min tur så jag hämtade Keenay och Stefan va väldigt negativ. Dels för att han inte är reggad i skk och att han är 2 år och aldrig träffat får. Men vi kunde vi prova iaf.
Han fick dra in Keenay i hagen och vän i hagen så ville han mest till mej. Efter någon minut så släppte de och han blev helt fokuserad på fåren! Han sprang runt dom med en gång och efter någon minut till så förstod han att han skulle gå åt motsatta håll än man själv gick.

Sen paus och då sa Stefan att Keenay redan hade klarat av väldigt många steg i träningen på direkten. De brukade ta ungefär 3 månader innan hunden fattade att han skulle gå runt m.m. Men han fattade ju direkt, eller rättare sagt han gjorde de som att han aldrig gjort annat!

Eftersom Keenay hade hoppat över så många steg så hade Stefan teori med mej på sidan av utan hund för att jag skulle hänga på i Keenays tempo.
Jag fattade ganska snabbt vad de gick ut på och sen fick jag prova ensam med Keenay.
De kändes riktigt bra! Jag lyckades få honom att förstå. Han stannade när jag sa till och gick när jag sa till. Gick runt åt båda håller när jag sa till. Riktigt kul!

Efter så sa de att de inte kunde tro att varken jag eller hunden aldrig hade vallat tidigare. De sa att de hade gissat att jag hade vallat i några år!!!!! För att de såg så bra ut:D Förstå lyckan!

De va sjukt imponerade av Keenay! Ett skolexempel på hur de ska se ut. Han va precis rätt i allt han gjorde! Och de fick ta tillbaka de som de sagt i början för han va perfekt!

Frågade Stefan när han tror Keenay är redo för vallprov och han sa redan till hösten! Absolut senast nästa vår!:D
Yeey helt super lycklig är jag!

Brist på tid?

Kategori:

Inte haft tid eller lust att skriva men här kommer en liten update iaf!
Sen Märsta-Sigtuna tävlingen så har vi startat 4 gånger till.

Stockholm södra bk:
Gick superbra!! Helt galet men vi blev nollade och fick pinne i båda klasserna!

Haninge bk:
Nollade 2 lopp och fick pinne i agilityloppet.

Södertälje bl:
Rallylydnadsträningstävling.
Jag tyckte att han va för okoncentrerad så va lite missnöjd men med våra 88 poäng så kom vi 3:a! Trodde jag aldrig. Men måste träna mer på gräs för de va intressant tyckte han.

Lindesbergs bk:
Trött hund. Mycket trött hund.
15 fel.
Diskad
5 fel och 3:a
Diskad

Efter Lindesberg så fick han en vila på 1 vecka. Igår va de agilityträning och de gick superbra! Slalomen måste vi träna om på för han har börjat att gå ur och så ser han trött ut i huvudet när han gör den.

Men nu till något roligt! Han ville valla kalvar i lördags!!!! Bokade en privatekonom på får nu på onsdag och se om han verkligen vill. De är min dröm att han vill!

Sen kollade mamma och jag på hus som visade sig vara iaf mitt drömhus! Men han har fått över 150 mail. Fast de är bara speciella som får kolla och vi fick kolla så de känns bra iaf. Hoppas så innerligt att vi får de!!!

Agilitytävling Märsta-Sigtuna bk

Kategori:

Började dagen med att gå up cp tidigt! Var på tävlingsplatsen vid 7. De va rätt skönt att ha lång tid innan allt började.
Vid 8 drog de igång med small och sen medium. När de va medium så kom Sofia med Idun. Kul med sällskap!
Sen blev de banvandring för large och de kändes bra på banan. Var dock osäker på balansuppgången för han hoppar den ibland om den ligger på en raksträcka, som den gjorde nu. Sen slalomen var jag osäker på för att den inte satt 100 på måndagskursen. Jag var riktigt nervös, men ändå ganska säker. Hmm.. Svårt att förklara.
Jag hade startnummer 27 och värmde upp honom ett tag innan. De va skönt att jag hann se några iaf.
Han kändes bra på uppvärmningen. Lekfull och pigg.

Precis innan start så kollade jag banan och min placering en sista gång och sen fick jag startsignal. Han gick som en klocka! Jag lyckades få med mej honom riktigt bra. Pratade mer och de verkade han gilla. På nergången på a-hindret så bromsade jag honom och jag tyckte att han hade en tass på kontaktfältet så jg sa bra så han fick gå. Men vi fick en femma på de så tydligen inte. Men utöver de så är jag riktigt riktigt nöjd!!

Kollade resultatet och de blev en utanför placering. Så en 8 plats av 63. Bäst bland 5 felarna iaf. Riktigt nöjd!
http://youtu.be/oH9OAdURjkM

Efter en lång väntan så blev de dax för hopploppet. Sofia startade innan mej och de nollade! Då blev jag riktigt nervös och taggad på samma gång.
Banan kändes bra även om jag hade endel nervösdelar. Bakombyte på slalom och långhoppet vilket kändes sådär.
Men de gick! Hela banan flöt på bra! På sista hindret tänkte han ta fel men jag skrek för full hals och han vände som tur var! Vi blev 0a och de är våran första på officiell tävling!
Jag och Sofia hämtade tävlingsböckerna i hopp om att få en pinne. Vilket inträffade då jag och Keenay lyckades ta en 4 plats av hela 54 st!!!! Helt sjukt! Vi lyckades:D
Vi fick en rosett och en fleecekamptrasa.

Så jävla grym hund jag har!!!!
http://youtu.be/Rgcqa6kJur8

Rallyträning onsdag

Kategori:

Kurs igår. De gick bra tycker jag. Fast de märks att de är för lätt för Keenay för han försöker göra svårare saker. Vet inte riktigt om de här våran grej. Men vi ska ge de ett försök.
Vi tränade på en bana som om de vore tävling typ. Jag hittade de jag måste träna på och de är att stå stilla och finslip på alla moment.

Hänt mycket igen

Kategori:

Nu har de gått ett tag sen sist. Vi har hunnit med mycket!
I fredags åkte jag till Tina för att spendera helgen och måndagen där.
På lördagen åkte vi till stan för att shoppa lite och jag hittade lite småsaker som jag behöver som typ linnen och underkläder.
Vi åkte förbi djuraffärer och blev kära i 2 kaniner som fick följa med oss hem! Tinas heter Nicki och min heter Glänsa. De är ett syskonpar på 7 veckor, igår blev de 8 veckor! Skitsöta!!

Direkt från stan åkte vi till klubben såklart och tränade agility med Kicki. Har inte så mycket att säga om de. De gick bra.
På kvällen åkte vi på bio med Linnéa och Elin. Såg Oz- the great and powerful. Så bra film!!

På söndagen åkte vi till våran gamla hemort Pershagen för en långpromenad med hundarna. De va kul att gå i gamla marker! Kharma njöt och Keenay hade askul och tog årets andra dopp.

Sen åkte vi till klubben och på vägen dit hämtade vi upp Sandra, Tinas syster. Hennes chihuahua som skrämde slag på Keenay! Hahaha!
De gick bra på den träningen oxå. Kicki vad där och vi filmade någon runda, sen tog minnet slut.

Sen åkte vi hem och åt tacos och sov typ.

Å måndagen så åkte jag till jobbet på morgonen och Tina tog hand om mina hjärtan under dagen.
När jag kom hem så chillade vi några timmar och sen va de dax för agilitykurs!
Keenay tyckte nog att de va för varmt eller något. Han va iaf inte på träningshumör. Sen och loj. Bättre på slutet iaf. Vi tränade slalom och kontaktfält.
Inte riktigt nöjd med träningen men men. Jag ville träna men inte hunden, de är då jag ska ha en till!!

Efter kursen åkte jag hem efter en awesome långhelg hos Tina och Nelli!
Hade riktigt roligt!:D Och även hundarna hade awesome:)

Lite bilder från senaste tiden

Agilitykurs

Kategori:

Hunddag idag. Åkte till klubben vid 10 för rallylydnadsträning. Vi var 4 st som bestämde oss för att ha en gemensam träning så vi byggde en bana och körde. Keenay var inte bäst, men inte heller sämst idag. Utan lite mitt imellan. Han tyckte att de va lite mycket skyltar. I följd så gjorde inte hela banan och då gick de bättre. Idag låg han antingen lite bakom eller lite framför och larvade mest runt. Han kanske tycker att rally är för lätt? Då blir han lite larvig och ska hitta på andra saker.
När vi kände oss klara med rallyn så gick alla till agilityplanen och jag tränade på backlap, vilket gick jättebra! Han är så kul att träna agility med!

Körde även ett varv på rallybanan med Kharma och de var ännu tråkigare än agilityn och då är de verkligen tråkigt!! Inte ens skinka fick henne på humör så hon kollade bara på.

Sen åkte vi till Tina och vi va där i ca 3 timmar för sen va de agilitykurs för Jörgen. Först gjorde vi en liten övning för att träna på blindbyten. Första bytet var inga problem men andra bytet funkade inte. Han va superkänslig just där för gjorde jag pyttelite fel så stannade han. Vilket är bra för då lär jag mej.
Vi fick aldrig riktigt till de där så ska träna på de en annan gång. För han tyckte de va varmt och så va han lite trött idag.
Sen gjorde vi en bana och de va en riktigt bra fartbana! Keenay flöt på bra och de kändes riktigt bra. Jag måste verkligen lära mej att inte ha för bråttom men inte heller bli för loj själv för då blir de fel.
Keenay har blivit så jäkla känslig igen. När jag gick nybörjarkurs med honom så va han superkänslig för hur jag höll min kropp. Men de släppte med tiden och han hoppade trots att jag gjorde lite fel. Men nu är vi där igen. Gör jag fel, gör han fel.

Måste ge en stor guldstjärna till Tina! Äntligen har de släppt för dom och nelli är riktigt duktig och tycker de är superkul! :D