Agility- En livsstil

Living the dream

Tävlingar

Kategori:

Den 9 är det tävling i Märsta-Sigtuna.
Den 11 är det tävling i stockholm södra.
Den 12 är det tävling i Haninge och där är det 1 agilityklass och 2 hoppklasser.
Den 15 är det rallyträningstävling i Södertälje.

Sen anmälde jag mej till 2 tävlingar till igår och den ena är den 18 i Lindesberg och där är det 4 klasser. En agilityklass och en öppen agilityklass sen är det 2 hoppklasser. Den andra är den 1 juni i Södertälje, kringlan cup.

Läääängtar!

Veronica Bache 29/4

Kategori:

Jag sitter på bänken och lyssnar och kollar på när Veronica har träning för oss. Det är sjukt kul! Vi har kört svängar vi aldrig gjort förut och vi sätter 100%! Den ena svängen är backlap och så tränar vi på tradling eller nått sånt hette de. Ska ta reda på de rätta namnet. Han är så så så duktig och vi har lärt oss riktigt mycket bara på 1 vecka.

Jag känner att vi har blivit ett team nu. Jag kan göra svängar i långsammare tempo för att jag är steget före nu.

Tävling!

Kategori:

Var i Botkyrka igår på tävling. I första klassen som var hoppklassen så gick de jättebra! Slutade på 10 fel pga en rivning och ett så sprang han förbi ett hinder. Förbispringningen var mitt fel. Jag var otydlig och han gjorde bara det jag sa.

I andra klassen. Blev jag himla nervös! Varför vet jag inte. Kanske att jag vill mer än vi är redo för, jag vet inte. Han var duktig även i denna klass och jag var inte tillräckligt tydlig, jag "glömde bort han" nån sekund och då sprang han till slalomen istället. Men resten av banan gjorde vi bra tycker jag.

Hem och träna! De blir bara roligare och roligare att tävla nu för jag förstår mer och mer varför han gör saker när jag tex vrider kroppen på ett visst sätt. Riktigt roligt att ha. Faktiskt tycker att det är så roligt som han gör och verkligen vill!:D

En stor eloge till Kharma för hon är så grym och bara ligger och sover hela tävlingsdagen. Duktiga sessa!
http://youtu.be/4WX9appPZZ8">http://youtu.be/4WX9appPZZ8

http://youtu.be/monVVc7xmik">http://youtu.be/monVVc7xmik

Veronica bache

Kategori:

I måndags var det som sagt träning för henne. Första gången jag tränar för någon som är så duktig och det var riktigt kul!
Keenay var lyhörd och ville som vanligt göra rätt. Vi tränade på svängar, att kunna svänga snabbt efter ett hinder.

Vi tränade mycket på hinder nummer 5,6 och 7. Det var en specialsväng och man skulle ha kroppen på ett visst sätt för att hunden skulle förstå.
När hunden kommer ut ur tunneln så fångar man upp hunden med höger hand och vrider sen kroppen till höger och byter till vänster hand som visar hindret. När hunden hoppar vrider man sig åt de andra håller men står kvar och så möter man upp hunden med höger hand och sen fortsätter man framåt.

Mycket nyttig övning för både mej och Keenay! Första gången hoppade han typ 3 meter innan hindret och landade 3 meter efter. Men tillslut så förstod han att han skulle sakta ner och vända direkt.

Den andra övningen var 11-17.
Från 14 till 15 var de en specialareför att få hunden att svänga snabbt. Man visar hunden över nummer 15 med höger hand och när hunden hoppar visar man vägen runt hindret med samma hand och sen skyndar man sig upp till hinder 17.
Keenay fixade de här riktigt bra! Han förstod snabbt och tyckte de var kul.

Mycket att skriva om nu

Kategori:

Eftersom appen är cp men nu funkar den iaf.
Men i helgen som va så va jag hos tina som sagt. Mycket rolig helg för både mej och hundarna. Kharma sprang som en galning på åkrarna och som vanligt blev hon helt lycklig när hon fick träffa Tina. Keenay blev helt lycklig när han träffade Nelli. Vi hade en liten hemmakväll och Jim, Erik och Malin kom förbi. Malin hade sin valp Bella med sig och Keenay lekte jättebra med henne! Jättekul. Kharma vaktade ben som satan, men Bella hade respekt och gick undan iaf.
På söndagen så tränade vi på alla rallyskyltar och vad det gick bra! Både och Keenay och nelli tycker att de är askul! Kollade på lite tävlingar sen oxå haha. Får se när vi vågar vara med på officiella rally:)
Under träningen så kom Tinas granne ut med hans mammas hund som han passar och de va en jättetrevlig import. Bettan heter hon. 13 år! Keenay blev kär och kharma brydde sig inte.

Kommer att komma ett inlägg om Veronica Bache träningen som var igår. Men jag vill skriva de på datan och jag väntar på att få banan på mail. Tänkte lägga upp den så ni fattar vad jag menar.
Kan säga nu bara att det var så sjukt kul! Herregud vilken bra tränare hon är!!!


Just det i lördags åkte vi till arken zoo och Sea hund och katt och kollade på saker. De älskade hundarna på sea! En kille la sig på golvet och busade med dom! Haha. Han kallade dom för harmoniska, lugna, fina, disneyhundar! Hahaha.
Tina hittade ett halsband på sea till kharma. Se bild. Helt underbart!!! Jag köpte även en trixie sele till henne så nu kan de matcha med sina selar. Keenays är ju grön och kharma fick en orange såklart.
Lite godis fick vi förstås med oss hem till vovvarna.
Tina köpte ett jättefina halsband med bling till Nelli! Skitfint!

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51768b1addf2b3729a171ccc.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51768b1addf2b3729a171ccc.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51768b1addf2b3729a171ccc.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51768b1addf2b3729a171ccc.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51768b1addf2b3729a171ccc.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51768b1addf2b3729a171ccc.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51768b1addf2b3729a171ccc.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51768b1addf2b3729a171ccc.jpg" class="image">

Rallylydnad

Kategori:

Igår var det kurs! Vi tränade på de sista skyltarna och shit! Han är bättre än jag trodde.
Han gjorde klockrena lägganden under gång och klockrent stå från sitt, vilket vi aldrig ens har tränat på hemma. Riktigt kul. Till nästa gång ska vi göra egna banor och då använda de skyltar som man själv tycker är svårast. Jag och Keenay måste träna på alla moment som innehåller koner. Han förstår inte riktigt vad det går ut på. Han tycker nog att det är för lätt för han försöker komma på något svårare. Han tror att han ska nudda konerna med nosen eller nått, så jag måste bli bättre på att vägleda honom.

Nästa gång börjar även agilitykursen! Äntligen! Jag får typ gå mellan eller något. Tänkte försöka gå igenom rallyn snabbt så jag hinner vara med lite på agilityn iaf.

Nu är jag förresten klar med utbildningen! Nu ska provet bara rättas och Gud vad nervös jag är! Tänk om jag inte blir godkänd!:(

Imorgon så åker jag och hundarna på en minisemester. Ut på landet till Tina ska vi hela helgen. Landet in my <3

Bilder på det bästa jag har

Utbildningen

Kategori:

Jag går ju som sagt hunddagisutbildningen och för några veckor sen blev jag klar med allt- utom slutprovet. Men de svarade aldrig. De slutade att svara i slutet av februari! Söt sjukt! Så igår fick jag nog. Jag åkte till adressen som stog på hemsidan. De visade sig vara hennes hemadress. Hon blev nog riktigt förvånad när jag dök upp! Hon hade inget att säga utom att utbildningen har bytt företag så att säga. Men de har inte hört av sig till mej och hon har skitit i att svara i telefonen. Riktigt dåligt och oseriöst! Vilket jag även sa till henne.
Men jag fick iaf slutprovet med mej hem! Jätteskönt. Hon sa även att jag slipper praktiken.
Igår satt jag med provet i några timmar och har nu bara en enda fråga kvar. En ganska stor fråga. Ska dela in 13 hundar i olika grupper. Det är så mycket att tänka på. Ålder, storlek, kön m.m. Men de ska nog gå.:)

Idag kollade vi på ett hus utanför Mariefred. Efter det åkte vi till pappa och bytte däck. När Katjas bil var klar så åkte hon och mamma. Min tog längre tid för pappa bytte fälgar. Men nu är den klar! Skönt.
På hemvägen stannade jag på hundklubben och tränade agility. De märktes på både Keenay och Kharma att de hade fått springa av sig ordentligt hos pappa. De lekte med Nilson, grannhunden. För att de båda var trötta på agilityn, även om Kharma inte kör agility.
Men roligt var de! Tränade på slalom och att han ska hitta ingången från krångliga vinklar. Men de gjorde han galant!
Snart börjar agilitykurserna! Längtar som bara den!

Agility

Kategori: Allmänt

Som vanligt funkar inte appen så e lite off.
 
Äntligen, efter månader av väntan så skickade de ut bekräftelsen på att jag kom med på agilitykursen. Men självklart så har de lagt kursen samma dagar som rallyn, iaf 2 gånger. Rallyn går ju på onsdagar och de 2 första agilitykursdagarna kommer att vara på onsdagar så de krockar 2 gånger. Men sen är de iaf måndagar. Men eftersom jag har gått kursen förut och vet att både jag och Keenay igentligenb är för duktiga för den så kommer jag nog att hoppa över de 2 första gångerna för att de är ändå mest bara att se vad alla kan då. Så går jag klart rallyn.
Men kurserna är ju på samma klubb så kan ju gå imellan om de skulle vara så.
 
Planering april.
17- rallylydnad
22- Veronica Bache agilityträning
24- rally/agilitykurs
28- agilitytävling i botkyrka
29- Veronica Bache agilityträning
 
Längtar! Det kommer att bli helt awesome kul! =D

Riktigt klantig

Kategori:

Är vad jag är! Glömde att anmäla till en tävling, tiden har gått ut så de blir ingen nackatävling. Men vi har ändå så mycket att göra i april så de gör inget. Men nu är vi iaf anmälda till Botkyrka, Stockholm södra, Märsta och Haninge. Längtar!
Fast framförallt så längtar jag till träningar! Är så grymt sugen på att springa runt på träningsbanan med en supertaggad hund som bara vill mer och mer.

Idag var det iaf rally på schemat. Han var mycket duktig. Vi tränade på skyltarna 111-120. Han gjorde allt riktigt bra! Lite okoncentrerad när någon annan hund hoppar omkring eller låter men annars så. Idag var vi även alla där så många hundar. Eller många och många, vi va 5, 6 med instruktörens.

Omg

Kategori:

Anmälde oss nyss till våran allra första rallylydnadstävling! Kommer bli riktigt roligt och spännande. Jag är nervös redan nu! Undra hur det ska sluta, hahaha! :)

Igårkväll så gick jag med mina fina till rastgården. Där träffade vi en så grymt äckligt fet hund! Kunde knappt gå ens. Men innan jag hann säga ens hej så sa hon att de hade ett mat och motionsschema från veterinären. Bra! För det där va inte snällt.
Sen gick dom efter ett tag och då kom det en amstaff\rottis. Hane 1,8 år. Han och Keenay muckade vänligt med varandra. Och Harley som han heter försökte mucka med Kharma fast hon sa ifrån ordentligt så det va inte kul sa Harley.
Någon timme innan vi gick dit så badade jag Kharma med svartschampo för att få mer glans på henne. Hon har så grå päls när hon fäller. Så när vi hade varit med Harley i någon timme så började kharma att frysa fast hon hade vintertäcket på sig. Men vi gick hem då iaf.

Kvällspromenad på landet

Kategori:

Blogg.se är lite cp när man ska ladda upp bilder menmen...

Kategori:

Har haft en asrolig helg! Cecilia var här och vi gick i alla affärer i kungens kurva och sen på bio igår. Jag köpte fotbollsskor. Skitsnygga!
Köpte även en bollslunga och lite annat smått. I fredags så kom min agility väst som jag ska träna och tävla i. Skitnöjd är jag. Fick även hem ett paket från hm med massa kläder.

Idag åkte Cecilia hem och jag fick lust att träna agility. Snön är nämligen smält på agilityplanen! Så smsade Tina och hon kunde också så vi träffades på klubben.
Vi plockade fram till en liten bana som bestod av 5 hopphinder och slalom. Han var jätteduktig och han blev väldigt nöjd. Han har blivit så lyhörd och vi ser fram emot kursen. Även om det bara är en fortsättningskurs. Är nästan säker på att vi kommer med för såg på hemsidan att det finns platser kvar så.
Hoppas den är på rätt dag bara så den inte krockar med rallylydnaden.

Vi tränade även lite rally och även det var han duktig på. Älskar dagar när allt bara flyter på.:)

Nu så

Kategori:

Kanske det går att ladda upp bilder:)

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478d9606ee4b86a45aad.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478d9606ee4b86a45aad.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478d9606ee4b86a45aad.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478d9606ee4b86a45aad.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478d9606ee4b86a45aad.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478d9606ee4b86a45aad.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478d9606ee4b86a45aad.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478d9606ee4b86a45aad.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478f9606ee4b503107e0.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478f9606ee4b503107e0.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478f9606ee4b503107e0.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478f9606ee4b503107e0.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478f9606ee4b503107e0.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478f9606ee4b503107e0.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478f9606ee4b503107e0.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f478f9606ee4b503107e0.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f52e0ddf2b3566b484976.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f52e0ddf2b3566b484976.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f52e4e087c319d9754b00.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f52e4e087c319d9754b00.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f5350e087c31a1bd95f39.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f5350e087c31a1bd95f39.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f5361ddf2b35647b16a96.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f5361ddf2b35647b16a96.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f53999606ee6cf93c6dea.jpg">https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f53999606ee6cf93c6dea.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f53ace087c319d1076648.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f53ace087c319d1076648.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f540ce087c31a20eb5f4e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f543ae087c319d87ae6a9.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f5491ddf2b356319b51b5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f54989606ee4b8a13237e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f549d9606ee4b4e60f6cf.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f54a0ddf2b35644c367e0.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f54a5e087c31a1e48942f.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_515f54b6ddf2b3563b68e212.jpg" class="image">

Glömde...

Kategori: Allmänt

...att jag även letar efter ett par svart/gröna fortbollsskor! =D

Tävlingsutrustning

Kategori: Allmänt

Tillbehörsfreak som jag är så kan jag även berätta att jag totalälskar att matcha utrustning också.
Det här har jag just nu.
*Grön/svart halsband med silverspänne
*svart läderkoppel med silverspänne
*grönt/svart rutigt fleece täcke
*gröna bajspåsar hahah!
* grön stol
*En svart/grön agilityväst
*Grönt linne
Och så letar jag efter ett par tävlingsbyxor. Vet inte riktigt vad jag vill ha. På sommaren blir det nog ett par svarta shorts och när det är kallare ute så blir det nog svart/gröna tighta springbyxor. Får se vad jag hittar. Men matchat ska det iaf vara!
Letar även efter ett tält. Jag och Tina ska dela är det tänkt och jag är petig med färg. Svart lär det bli, det matchar med allt.
 
När bloggappen är fixat sig så kan jag ta bilder på allt och visa er.
 
Längtar till nästa hund, då får jag köpa ännu mera saker och matcha ännu mer ;)

Rallylydnad

Kategori: Allmänt

Igår var det rallylydnadskurs, det första riktiga. Eftersom jag jobbar i närheten av klubben så körde mama in Keenay till mej. Jag slutar några timmar innan kursen började så först åkte jag till jysk och köpte 2 ihopfällbara stolar med mugghållare. En grön, såklar, till mej och en grå till Tina. Sen åt jag en cheeseburgare på donken och en muffin. Älskar deras muffinsar och cola, ofc. När vi va klara så åkte mamma hem med Kharma och Rigo och jag åkte till animalen med Keenay. Jag skulle köpa godis och passade på att fråga om vaccinationer också. De sa att han måste vara vaccinerad mot kennelhosta varje år. Jag hade väldigt tur eftersom jag fick komma in direkt med Keenay så nu är det gjort också! 
Sen drog vi till ica för att köpa riktigt gott godis, skinka! Han totalälskar det! Det blev 3 jumbone också. 
Sen va klockan mycket så åkte till klubben. Tränade i min ensamhet i kanske 15 minuter innan kursledaren kom och de andra. Då gick vi in för lite teori. Vi fick en massa papper på vilka skyltar vi ska kunna och vad vi ska gå igenom denne gång.
 
Sen var det bara ut och testa. Hon hade satt upp 3 banor. Vi var bara 5 stycken, några var borta och det är en som har en så ouppfostrad hund så hon fick extrahjälp av en annan instruktör 200m bort på parkeringen. Sen var det en hund som hade blivit akut sjuk på morgonen så han var på djursjukhuset. Så vi var bara 3 hundar. En bana var.
Keenay var sjukt duktig! Jag lyckades behålla hans uppmärksamhet nästan hela tiden.Vi tränade på skyltarna 101-110 och han gjorde alla skyltar klockrent. Det är skyltar vi har tränat på hemma så han kan dem sen innan, men ändå. Är jätteglad över att han inte brydde sig om de andra hundarna. Jätteglad! 
Det va en separat övning som vi tränade på också och det var att man skulle stå på ett märke, som hon kallade pizzacirkeln, och hunden skulle gå fot efter en. Så snurrade man åt vänster så var hunden tvungen att backa och dra rumpan till höger. Snurrade man åt höger så gick hunden med en.
Detta har jag tränat på sen Keenay var ungefär 10 månader så det satt som en smäck! Nått bra har jag tränat in iaf.
 
När alla var nöjda så gick vi in för lite mera teori. Vi fick mer papper och hemläxa. Vi ska läsa igenom skyltarna 111-120 och träna ordentligt på skyltarna 101-110. Träningsfreak som jag är så är målet givetvis att kunna alla dessa skyltar också. Jag tror även att han redan kan dom. 
 
Tävlingsnarkoman blev jag även kallad så jag drog upp träningstävlingen den 15 maj. Att jag vill kunna vara med på den. SÅ undrade om hon kunde berätta tävlingsregler för mej. Och det var även hennes mål. Kul! Älskar att träna med mål inom en viss tid. Så tävling den 15 maj. Shit vad nervös jag blir när jag tänker på det!. Är en perfektionist och vill att allt ska vara perfekt innan start. 
 
Måste bara säga att kursen är SJUKT kul! Längtar till nästa gång! 
Även om agilityn alltid kommer att komma i första hand...

Men kul

Kategori: Allmänt

Att bloggappen e cp så de går inte att blogga där-.-