Agility- En livsstil

Living the dream

Torsdagsträning

Kategori:

Idag va jag off och de visar sig såklart på Keenay. Men han va jätteduktig och gjorde allt jag ville. Men de inte som förra veckan. Då va vi båda helt awesome! Menmen varken eller idag.

De har känts helt off hela dagen. Jag har inget eget boende, inga egna kläder, inga egna skor osv. Vill bara att allt ska lösa sig nu. Att vi får ett hus att hyra och allt kommer till rätta igen. Varför hände de oss?

Framtidsplaner

Kategori:

Har pratat lite om framtiden med mamma och Tina. Jag vill åka till Spanien och vara volontär på ett hundstall. Har velat de i jag vet inte hur många år! I januari nästa år är de kanske dax! Ska prata med mormor som bor där om hon vet nått stall i närheten. Och jag valde januari för att de är inga agilitytävlingar då. Så då kan Katja ,förhoppningsvis, passa kharma och Keenay. Torsdagsinstruktören har tagit hem sin hund från Spanien och då flög hon hem med hunden i knät. Kanske kan man ordna så Keenay och nelli får följa med! De skulle vara underbart!

:)

Kategori:

Idag så har jag gått en liten runda med kharma och Keenay. Gick upp i skogen och kharma ville vara hem.. Ibland verkar hon bli så depp. Hon får depperioder då hon inte vill göra någonting. Jag undrar varför. Sist de va så så fick ett epilepsianfall tillslut. Får se hur de blir. Enligt veterinär så är hon 100% frisk.
Aja Keenay hade iaf kul.
Sen har jag fixar med Tinas akvarier några timmar:) De blev så fint så:)
Ska till stallet när Tina kommer hem från jobbet för de är en som ska provrida och hon vill att jag ska hjälpa till lite. Kul!:)

Igår

Kategori:

Igår blev de inget jobb för jag va på kriscentrum och snackade lite. När jag kom hem så gick mamma och jag en promenad på 1 timme och 20 min. Vi stannade i lagårn på vägen hem och sa hej till Tina som mjölkade så jag stannade och hjälpte henne. Vi träffade lilla labbevalpen på hemvägen och Keenay lekte fast de märks att han inte riktigt vet hur man leker med en 8 veckors:) söt! Bella heter hon. Sen åkte vi till stallet och fixade hennes häst med nelli och Keenay.

Lagårn

Kategori:

Direkt när vi kom hem efter jobbet så gick jag till lagårn med mina hundar. Tina och nelli mjölkade så tänkte hjälpa till, men hon hade en praktikant till hjälp så jag strödde och skrapade till kossorna istället. Kharma umgicks med kalvarna och de va så söta! Keenay har blivit mkt bättre nu! Han är inte så rädd längre. Fast så fort de är nått ljud han inte känner igen eller inte är berädd på så blir han rädd. Menmen..

Ååååå vad jag längtar till våren och agilityträningar och tävlingar och kurser!!

Måndag -.-

Kategori:

Måndagar är alltid jobbiga okej oftast iaf. Jag sitter här på jobbet och väntar på Katja så vi kan åka hem. Idag blir de tårta för hon fyller år! Namnam!

Igår gick jag och mamma långrunda med hundarna. Sen gjorde jag bara de vanliga jag brukar göra som alla andra dagar. Lite fot, lite trix och sök.

Just de! I helgen måste vi flytta!:( Ska på möte med de som har ansvar för alla bostäder på gården där vi har bott hemma hos Tina. Imorrn kl 8 så hopas jag verkligen att de säger att de kan erbjuda nått till oss! De skulle vara så fantastiskt! Om inte så får jag våldgästa Tinas hem lite till.
Kan inte bara rätt hem dyka upp?! Snälla!

En bild på Tinas söta skrållan, min Cassi och hundar

Lördag

Kategori:

Idag gick jag upp vid 8.30 gjorde mej klar och sen gick jag och mamma ut med våra hundar. Lämnade dom hemma och åkte sen till fjärilshuset med Sam Mary och barnen. När vi kom hem typ 13.30 så gick jag ner till ladugården till Tina och mina hundar för hon passade de när jag va borta. Så snäll!
Vi följde med Tina runt i kanske 30 min i lagårn och kharma tycker de e kul men Keenay e ganska rädd. Fast de har blivit mkt bättre!
Vid 15 så hade vi dragträning med nelli och sen satte vi upp en pinne på 2 snöhögar och gjorde lite agilityövningar. Keenay tyckte de va askul och skällde endel? What? De brukar han inte göra. Hoppas han slutar när vi kommer igång på riktigt igen.
Både han och nelli va jätteduktiga och gjorde precis som de skulle. Fast man kanske ska säga att jag och Tina va duktiga eftersom de bara gör som vi säger?
Sen gick vi in och de lekte..som vanligt. De får visst aldrig nog :)

Slödag

Kategori:

Slappardag! Har bara slappat hela dagen. Eller vart ute med hundar och mockat till en häst men annars så.
Lekte nyss med Keenay och shit vad crazy han blir. Han kan slåss som satan med frambenen! Han gillar att hålla fast saker med framtassarna. Hårt oxå!
Men nu sitter vi alla och väntar på att farmen ska börja! :)

Åh vad bra de gick på träningen!

Kategori:

Efter en helvetesdag på jobbet så kom jag hem till mina underbara! De finns inget bättre att komma hem till än ett gäng glada hundar.
Sen skyndade jag och Tina iväg till torsdagsträning. Keenay va jätteduktig idag! Han va riktigt glad och arbetsvillig. Gick jättebra fot och han tyckte de va jätteroligt att göra olika trick medan vi väntade och så. Inkallningen funkade super och platsliggningen i 2 min satt som en smäck! Han låg helt stilla hela tiden. Är jättenöjd! Just de inte ens när 2 hundar halvt började slåss så brydde han sig. Han fortsatte med sin övning och va lugn och fin. Mellan övningarna så ville han och nelli leka hela tiden haha så han va inte den enda glada vovven idag:)
Han lekte satan med mamma igårkväll och idag. Han älskar att ha dragkamp. Han är så söt för om ma. Släpper eller tappar så går han fram till en och väntar tills man tar den igen. Min söta!
Nu ska vi snart sova. Alla 4 hundar fick nyss lite leverpastej och de blev riktigt glada:)

Just de! På vägen hem från träningen så fixade vi stallet oxå, mocka, fylla på hö och ge vatten. Keenay tyckte för en gångs skull att de va kul i stallet:)

Update!

Kategori:

I måndags så gjorde vi lite sök inomhus på kvällen. Den här gången så såg man verkligen att Keenay fattade vad de gick ut på. Han sökte aktivt med nosen! De är så roligt när man ser aha upplevelsen på hunden!:)

Igår så gjorde vi personsök. En höll i hundarna och den andra gömde sig. Både nelli och Keenay är så duktiga! Keenay blir riktigt taggad så de är skoj!

Idag jobbade jag och fixade stallet åt Tina och handlade på vägen hem. Så mamma har passat mina fina idag.
Imorgon börjar jag och Katja jobbet 7.20. Trååk! När vi kommer hem så blir de hundträning! Ska träna nått han tycker är riktigt kul tänkte jag... Men vad? Hmm...

På fredag e jag ledig så då blir de oxå hundträning. Får se vad vi hittar på, Tina är nämligen oxå ledig.

Jobbat!

Kategori:

Åkte till posten idag med Katja och tänkte säga att vi kan börja jobba nästa vecka. De blev glada när vi kom dit och frågade om vi kunde dela ut direkt! Hahaha. Så vi delade ut 1.5 distrikt. Medan vi packade ner så kom chefen förbi och sa att vi verkligen räddade deras dag:) kul att bli uppskattad.
De va underbart att komma hem igen och träffa mina hundar som mamma har passat! Imorgon planerar jag att gå en aktiv promenad med dom och de innebär att man gör olika övningar och inte bara går. Fast alla mina promenader innebär inkallning, stanna m.m men ska träna extra imorgon till exempel "tappa vanten" och sånt. Ska bli kul:)

Stallet

Kategori:

Har varit i stallet hela dagen med Tina så mamma och Katja har passar alla hundar.
Tina ska sälja sin häst och idag åkte vi med honom till ett ridhus där en tjej provred. De va ganska intressant när vi skulle lasta honom på vägen dit. Jag fick göra det och han är svårlastad för han slog i huvudet i transporten för några månader sen. Jag ledde fram honom till transporten och han stannade direkt och ville inte. Men fick upp honom på rampen och huvudet va inne i transporten sen tyckte han att de blev läskigt och stog där. När jag pressade han lite så kastade han sig runt och försökte dra då de har funkat tidigare men jag lyckades hålla kvar! Han gjorde så några gånger och några gånger stog han på rampen och tänkte typ. Men efter kanske 15 min så gick han rakt in.

Lastningen på vägen hem gick lättare. Han va lugnare och de kändes som ha litade mer på mej. De tog inte mer än 10 min iaf! Duktig häst:)

När vi kom hem flera timmar senare så gick vi ut en stund med alla hundar och de skötte sig bra:)

Utbildning

Kategori:

Idag har vi varit vid gamla huset och hämtat post som våra snälla grannar hämtar åt oss. Vi stannade typ 2-3 timmar och pratade och hade allmänt trevligt. Keenay och grannens hund Mimmi lekte järnet! Mimmi är korsning mellan bc och golden, skitsöt tjej på typ 9 månader.
Vi hämtade även 2 paket. Ett från ellos och ett från hundteknik! De va min utbildning som kom!:) Jag går hunddagisutbildningen och fick böcker idag. Ska plugga satan så jag blir klar med de där snart!
Nu ligger alla hundar nöjda och sover i soffan:)

Bilden är på Mimmi och en av hans Maine Coon katter!

Kurs

Kategori:

Fick ett mail idag om specialkurs för Veronica Bache! Självklart vill jag träna för henne så jag anmälde mej och de va först till kvarn och jag anmälde mej direkt så jag tror jag kommer med i båda som jag vill.
Anmälde till 3 timmars träning den 22/4 och sen 4 timmars träning den 29/4. Hoppas verkligen jag får vara med! Tråkigt bara att de är så lång tid kvar... Menmen förhoppningsvis så kommer alla kurser ut snart och jag vill ju som sagt innan gå tävlingsagility och rallylydnad.
Hoppas jag kommer med på alla jag vill:)


Idag så har jag bara gått en promenad med hundarna. Kharma tyckte de va så kallt så hon hoppade mest runt på 3 ben och såg olycklig ut.. Keenay hade iaf kul.
När jag säger att vi har gått på en promenad så ingår vardagslydnad i de för mej. Saker som att gå lite fot, inkallning, stanna och sånt så en promenad är alltid träning för mej:)

Bilden är från en torsdagsträning för bigitta.

Torsdagskurs

Kategori:

Kurs idag, men innan kursen så tränade jag och Tina själva på ställande, läggande och lite tricks. Keenay ville mest busa så jag tränade med kharma. Hon va godisgris och när hon är de så är hon jätteduktig! Ska prova lite rallylydnad med henne när jag har gått kurs i de med Keenay.
Sen blev de dax för kurs och de va endel nya hundar där så de va kul. Fast när de är mkt nya och vi va många idag så hinner vi inte så mkt. Men de är ändå kul att komma iväg och träffa massa hundar.
Keenay skötte sig bra på träningen. Vi kör ganska mkt sitt stanna och då lägger sig vanligtvis Keenay ner men inte idag! Han la sig bara en gång! Stolt! De roligaste jag vet är när man ser resultat. Då ser man vad man kämpar för.
Efter kursen så gick jag, Tina, Malin och en till åt sidan så de fick busa av sig och jäklar vad Keenay och en labbetik lekte! De är i samma storlek och ålder så de hade jättekul!
Nu är vi hemma och Keenay har däckat nöjd och glad:)

Ny hund

Kategori:

Jag är ju så sugen på en till hund. Jag kollar blocket varje dag, fast de har jag alltid gjort. Såg en bc för några dagar sen. 4 månader hane, skitfin! Kan inte glömma honom! Om huset inte hade brunnit så vet jag att jag hade köpt honom.. Fast jag vet ju att jag inte ska för jag vet att jag kommer att ha fullt upp med Keenay när agilitysäsongen kommer igång igen. Jag ska även gå en rallylydnadskurs med honom. Tävlingskurs i agility är ju självklart. Så 2 kurser i vår. Shit vad jag längtar!
Skulle så gärna vilja ha en träningshund! En som jag träffar 1-3ggr i veckan och tränar med, går kurser och sen tävlar. De skulle vara underbart!
Menmen man kan inte alltid få som man vill.
Men kan inte glömma den där bc hanen..

Men jag har ju redan intalat mej sj att nästa hund ska bli en mellanpinscher.

Träning

Kategori:

Tränade bara inne idag. Vi tränade som sagt ställande och läggande och han är ju klockren på läggande! Ställande behöver han fortfarande en liten extra tillsägelse. Men han gör de iaf!:)
Ska försöka få de på film så ni får se. Alltid kul med filmer så man kan se/visa.
I förmiddags så gick vi på en promenad så de fick springa av sig som vanligt. Inga konstigheter idag:)

Imorgon så tänkte jag gå en långis och ha trickträning. De dumma är att min klicker till Keenay smälte i branden och jag har inte köpt nån ny än. Men snart så:)
Tycker de e lättare att lära in trick med klicker.

Träning

Kategori:

Idag ska jag träna ställande och läggande med honom. Vi har inte tränat direkt mycke på de, men han börjar förstå vad han ska göra:)
De är så grymt kul att träna med en smart hund!
Skriver om hur de fick sen. Först jag jag och Tina till granngården och sen stallet.

Ledsen blir man

Kategori:

Man blir riktigt ledsen, iaf en riktigt djurvän, av alla bilder som går runt på Facebook på djurplågare och skadade djur. Jag kan för mitt liv inte förstå varför man ger sig på ett djur. Jag förstår verkligen inte. Om jag kunde så skulle jag ta alla utsatta djur under mina vingar och ge de ett bra hem. Men tyvärr så fungerar de inte så.
Varför kan inte lagen vara hårdare för djurplågeri? Riktigt jävla hård! Som att bli behandlad som de behandlade djuret! Jag hade gladeligen ställt upp! För man gör inre så mot djur.
Fast ska vi vara mer rimliga så är de fängelsestraff som gäller, men varför inte hårdare?

De som bestämmer djurlagar måste väl se problemen och vilja göra något åt de?
Och till de som behandlar djur illa, skaffa inte djur om du inte tänker behandla djuret med kärlek och respekt!!! Simple as that!

Långpromenad med sällskap

Kategori:

Idag gick vi på promenad med Tina och Kicki. Sammanlagt så blev de 5 hundar, mina 2, Kickis 2 och Tinas Nelli.
Jag tycker de är hur mysigt som helst att se många hundar vara lösa i en grupp. På en åker så gick Keenay ut ganska långt på åkern, okej långt för att vara han, och då hoppar de upp en hare framför honom! Han fattade inte riktigt vad han skulle göra men Kharma däremot sprang efter, men kom tillbaka efter nån minut. Är så glad att jag har lyckats få henne att lyssna på mej! För några år sen drog hon som ett skållat troll direkt hon såg nått.
På bilden är Keenay-bordercollie.
Kharma-lurcher. Nelli-engelsk cockerspaniel. Elvis-dvärgpinscher. Akilles-blandras från Spanien.

Regler

Kategori:

Agilityregler är inte samma i alla länder. De tycker jag är lite konstigt med tanke på att man kan tävla i andra länder än sitt hem land. Ett exempel på en regel som inte är likadan är hundarnas mankhöjd. Från medium till large så är gränsen 43cm i andra länder, men i Sverige så får man välja om man ska tävla i medium eller large om hunden är mellan 43-45cm. Så om man ska tävla i andra länder måste man då välja large.
Varför kan Sverige inte ha samma regler? Varför krångla till de?

En egen tanke också är att jag tycker att de ska finnas flera varianter på hopphinder tex oxer och trippelbarr m.m. De skulle vara roligt:)

Planerar lite tävlingar

Kategori:

Har kollat sbk-tävling och har bestämt mej för att hans första start blir den 24 februari.
Gud vad jag önskar att de skulle finnas fler agilitytävlingar! De e ganska glest i Stockholm tycker jag så hans andra start blir inte förns den 23 mars! Hopas på att hitta nått mer mellan för de är ju så kul att tävla! Så vet ni tävlingar så säg till:)

Promenad

Kategori:

Tog en runda på ca 45 min. Nu vill jag verkligen ha vår även om de är bra träning för hundarna att springa i snön på åkrarna:)

Agilitybilder

Kategori:

Kärlek<3

Bilder på Keenay

Kategori:

Bilder på Keenay från när han va bebis:) Han har blivit svartare!

Raser

Kategori:

Jag har alltid varit en sån som tycker att om man ska köpa hund så ska man gå in för de helhjärtat. Köper man en bc så ska den få valla. Köper man en huskey ska den få dra osv. Jag har aldrig förstått de där med utställning. Hur kul är de för tex en långhårig hund att bli badad var och varannan vecka och bli borstad och sprayas med parfym för att se så fin ut som möjligt. De är en hund hallå! Ska de inte se ut som en hund och lukta som en hund då?

Tycker de börjar gå till överdrift. Nu har jag varit med på några utställningar och mina åsikter står jag fast vid, iaf vid vissa raser. Som när jag va på Stockholm hundmässa så va vi vid de engelska cockerspanielarna och där va de ganska normalt. Rena fina hundar. Men när vi gick förbi amerikanska cockrarna så luktade de bara parfym. Inte okej för mej.konstigt sätt att ställa ut på tycker jag för de ska lix jaga. Menmen

De jag ville komma till va de att jag tycker alltid att man ska erbjuda hunden de den är avlad för och vill hunden inte så ska man träna den i något annat som motsvarar de den är avlad för. Som tex Keenay, han är bc och ska då avla. Men jag har provat men han vill inte så då kör vi agility istället och han håller sig i skinnet på de. Men hade han varit stressad efter ett agilitypass så hade de inte varit nog och då hade jag fått kolla vidare efter aktiviteter som tröttar ut han hjärna mer om ni förstår.

Jag tror att många hundar skulle må bättre om de fick göra de som de är avlade för.

Promenad

Kategori:

Känner mej lite bättre idag trots att huvudet och öronen värker och näsan rinner så vi gick på en promenad på åkrarna så hundarna fick rasa av sig lite energi.
De fastna mkt snö i Keenays tassar som blev till is men inte så konstigt eftersom har ganska håriga tassar:)

Bilder

Kategori:

Tog lite bilder på hurttaselen och trixieselen på kortispromenaden idag.
De va så roligt när vi gick för vi träffade ett äldre par som gick och då ropade jag på hundarna och sa att de skulle sitta och vänta på sidan vilket de gjorde och då sa de äldre paret att vi hade så fina och duktiga hundar och de va så roligt att se.
De är roligt att få sådana kommentarer:)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3222162/images/2013/pic_50f2b4379606ee02a282f3c6.jpg" class="image">

Belöning

Kategori:

De finns många olika sätt att belöna på. Vissa ger köttbullar andra ger leversnittar medan en tredje kastar en leksak.

Jag tänkte berätta hur jag gör.
Med Keenay så är de bollen som gäller på farthinderna på agilityn och med fart så menar jag slalom, hopphinder, tunnlar osv. När han ska vara precis rätt som tex gungan så ger jag godis. De som är så bra med Keenay är att allt man gör med honom älskar han, fast lek är nog den bästa belöningen för just honom.
Inomhus så leker han just nu med ett gummisnöre, som en tofs man har klippt isär. Han är helt galen i den.

Kharma leker inte. Godis däremot skulle hon döda för i princip. Den enda gången hon travar inomhus är när man säger godis hahaha!! Sen att hon inte är så smart så man inte kan lära henne så många tricks är en annan femma. Men hon försöker alltid iaf, om de inte blir läskigt. Då går hon och gömmer sig.
Ni som inte tror på att hon är lite trög så kan jag säga att de tog typ 5 år för henne att lära sig sitt vackert.
Ja jag har de tålamodet med henne:)

Keenays bussnöre och fina kharma

En hiss

Kategori:

Jag älskar att köpa selar och halsband till mina hundar. Vårat hus brann ner i december förra året så jag har köpt nya saker till dom nu.
Jag har gillat hurtta y selar mycket då jag tycker de sitter så bra. Men när vi va på husdjursmässan så hittade jag en annan sele från trixie och den satt ännu bättre så köpte med mej den hem såklart. Man kan aldrig ha för mycket av selar och halsband enligt mej.

Keenays färg har blivit grön och kharmas färg har blivit orange. Kharma ska få en likadan sele som Keenay fast orange då. De som är bra med trixieselen är att den har 2 spännen vid magen så man slipper lyfta på ett ben vid på och avtagning.

Så här ser den ut

Keenay - min tävlingshund och bästa vän. Del 6

Kategori:

Efter den första tävlingen så gick vi klart kursen sen höll jag och Tina på och träna varje vecka för att hålla igång. När snön kom så skulle han få sin vintervila.
Snön kom och han fick som sagt vila.
Vi sysselsatte oss med vardagslydnad för bigitta varje torsdagskväll på Södertälje syd.
Den första gången jag tog med honom dit så märktes de tydligt att jag hade tränat agility och inte så mkt vardagslydnad med honom. Vilket jag ångrar att jag inte gjorde direkt med honom som valp.
Han tog inte kontakt med mej och så spelade han döv. Kul tänkte jag.. Men allt eftersom kursen gick så blev han bättre och bättre. Jag lärde mej mer och mer om hur jag skulle göra.
Jag har varit på kanske 5-10 gånger med honom där. Den senaste gången va han jätteduktig. Han lyssnade på mej och sökte kontakt.

Den 8 december bestämde jag med för att starta en agilitytävling trots hans vila.
Så vi åkte till Solna för att starta en inofficiell tävling. Först startade jag en hoppklass och han övertaggad så jag hängde inte med alls! Vi fick 3 förbispringningar och då diskade domaren oss.
I agilityklassen så hade han samlat sig mer. Jag va trött för jag hade startat Kharma i 2 lopp också.
De va en ganska svår bana för att vara inofficiell tyckte jag men vi fick startsignal och körde på.
Resultatet blev felfritt och vilken känsla! De är vårat första felfria lopp och vi kom 2a! Riktigt roligt:D

Jag startade som sagt även Kharma som aldrig har tränats seriöst och har bara gått genom slalomen ett fåtal gånger.
Först va de blåbärsklassen och de va inget slalom med i den. Hon gillar inte agility och är mest tillbakadragen och ovillig. Men hon gjorde som jag sa och fick bara 5 fel!! Vi blev 2a. Och även om de bara va 2 med så är jag jätteglad!
I hennes nästa lopp som va hoppklassen så ville hon inte. Hon hälsade på domaren, sprang och letade efter Sebbe som satt på läktaren och sen sprang hon ut från banan till Tina och de andra hundarna. Men hon va felfri fram till halva banan. Hon imponerade på många på tävlingen och jag är supernöjd!

Efter tävlingen så har fått vila ordentligt från agilityn. Vi har varit på Stockholm hundmässa och hälsat på massor av hundar och människor. Vi har varit på kista husdjursmässa och där träffade vi hans uppfödare, Erica, och hans bror som tävlade. Riktigt roligt!

De va hans historia fram till nu. Är riktigt nöjd med vad jag har lyckats göra med honom själv! Min första hund jag uppfoatrar ensam från valp. Såklart att jag ångrar vissa saker jag lärt honom och vissa saker jag inte har lärt honom, men i slutändan är jag nöjd:)

Keenay - min tävlingshund och bästa vän. Del 5

Kategori:

Tävlingen va våran första och de blev såklart Dm. Vi kom med i laget dessutom!! Vi skulle inte ha fått starta här heller för han va 2 dagar för ung. De måste va 1 1/2 för att få tävla men vi fick vara med ändå för de va en inofficiell med officiella regler. Glad att de gjorde undantag för oss:)

Jag va helt säker på att vi skulle diska oss i alla klasser. För jag menar han gör bara de jag säger och jag är helt nybörjare. Jag trodde oxå han skulle hälsa på domaren eller nån i publiken.
Men de hände inte!
Han (och jag haha) va superduktiga!

Lopp 1. Individuell agility klass 1
Jag gick banan och de kändes ganska bra. Sen helt plötsligen blev jag skitnervös!! Skakade typ nästan! Hahah. Man såg även på han att jag va nervös för han pep och höll på...
Men tillslut så blev de min tur och jag satte honom ner precis som på träning. Gick fram och sen startade jag honom och han bara flög fram! Han har blivit snabb. Riktigt snabb!
Han hoppade klockrent fram till gungan som stog i en sväng så han kom upp snett och han hann inte stanna på den sp han hoppade av innan den nuddade marken. 5 fel. Resten av banan klarade vi galant! Så galet nöjd med debutrundan!!

Lopp 2. Lag agility klass 2
Svårare bana för de va lag. Vi som inte ens har kommit till klass 2 än lix.
Men den här gången va jag liiiite lugnare men fortförande skitnervig! Jag gjorde som förra loppet och de fick skitbra! Men de blev ett missförstånd och han gick förbi ett hinder. Gjorde om och gjorde rätt. Resten av banan gick skitbra! Så fick 5 fel igen.

Lopp 3. Individuell hoppklass klass 1
Va inte nervös alls den här gången. Nu visste jag hur de gick till och jag litade på honom. Jag satte han ner och gick iväg och gav startsignal till honom och jag såg direkt att han va skittrött. Han kämpade på jättebra även om han va helt slut. Om jag minna rätt sp blev de missförstånd i den här klassen oxå och vi fick 5 fel för han gick förbi ett hinder. Han kämpade så bra ändå!

Klass 4. Lag hoppklass klass 1.5 typ sa dom.
Jag visste att de skulle skita sig för han va för trött. Vi hoppade 10 hinder och sen orkade varken han eller jag så vi blev diskade för han hoppade fel hinder . Eller de va rätt hinder men åt fel håll!

Vi fick veta resultatet sist. De la ihop individuell hopp och agility och jag fick sammanlagt 10 fel och blev därmed 8 av typ 24. Ska kolla upp hur många de va för de är kul att veta. Är super duper nöjd! Han är bäst!!

De la även ihop båda lag klasserna och då slutade Södertälje på en 2 plats!!! Tänk att vi fick med oss en silvermedalj hem på vår första start!! Jätteroligt ju! Nu längtar vi till nästa tävling men den blir nästa år :(

När jag väntade mellan klasserna så va jag funktionär och ett tag satt jag bredvid en tant som va grym med sin hund! Blev så glad för hon frågade om vi hade tävlat mycket för de såg ut så. När jag svarade att de va första tävlingen så blev hon imponerad och sa att hon önskade att Keenay va hennes för han kommer att gå långt. Då växte stoltheten inom mej:D

Keenay - min tävlingshund och bästa vän. Del 4

Kategori:

Vid de första kurstillfället så blev jag besviken. De kändes som att jag hade kommit ganska mycket längre än flera andra i gruppen så de fick köra medan jag fick vänta för Keenay gjorde de simpla övningarna utan problem och de flesta andra inte.
Och så tränade de på ett annat sätt än vad jag hade fått lära mej. De hade hjälppinnar på slalomen så de bara hade en väg att gå på den. Och de lärde in gungan på ett annat sätt.
Men jag bet ihop och körde på.
Han var fortfarande seg tyckte jag som jämförde med med de andra bordercollierna jag hade sett på youtubeklipp. Men jg visste att när han kunde allt bra så skulle han öka, så de va bara att vänta.
Kursdagarna gick och han blev bara bättre och bättre! Jag såg hur hans självförtroende växte och växte. Precis vad han behövde. Jag pratade med ledarna och de sa att de va pga inlärningen av gungan och slalomen. Så som de gjorde så kunde han inte misslyckas och de sög han åt sig och hade askul!
Jag ångrar verkligen att jag inte fattade bättre ifrån början när jag såg att han blev låg av inlärningen av slalomen och gungan från den första kursen i Nässjö.
Men jag kunde ju inte mer än hunden då jag va totalt nybörjare så fanns inte direkt jag kunde göra då.
Men nästa hund ska jag lära annorlunda, jag är bara så glad att Keenay lärde om sig riktigt snabbt!
När kursen va slut så sa de några ord om varje ekipage och till mej och Keenay sa de; " vi är övertygade om att ni kommer att gå väldigt långt"
Dom orden sitter i och kommer nog alltid att göra, för de är precis de jag vill göra.

I slutet på kursen så gick även vi på en utställning. Vi skulle inte ha fått vara med för han har inte stamtavla i skk, men de va schyssta och vi fick va med ändå.
Vi fick bra kritik och han fick hederspris och förstapris eller vad de nu heter. Fin sa de att han va iaf:) Ni ser ju på bilden hur tråkigt han tyckte att de va! Hahaha

I nästa inlägg skriver jag om våran allra första tävling!

Keenay - min tävlingshund och bästa vän. Del 3

Kategori:

Kursen började och som jag hade längtat! Jag som alltid hade velat träna agility stod där nu på brukshundklubben i Nässjö och väntade på att de skulle börja.
Första saken vi fick lära oss va att hoppa hopphinder och de va ju inget problem eftersom vi redan hade tränat på de innan kursen började.
Sen fick vi hoppa på hopphinder på rad och de va inte heller nått problem.
Sen fick vi lära in de olika hindrerna allt eftersom och Keenay va riktigt positiv till allt. Slalomen fick vi träna in direkt från början och jag som hade tränat 2*2 metoden fick börja om med deras teknik sa de. Och de körde med godismetoden. Man står bredvid och väntar ut hunden i princip. Och visst funkade de, men han va ganska låg och undrande. Men vi körde på.
De sista tillfällena så fick Keenay specialövningar för han va så duktig. De sa tillochmed att vi va redo för tävling! Fast de tyckte inte jag även om alla hinder satt ganska bra.

Jag tränade och tränade även efter kursen, fast då själv förstås. Sen flyttade vi tillbaka till Nykvarn och träningen blev lite efter tills jag såg på södertäljebrukshundklubb att de hade träningar varje måndag för alla som ville och självklart åkte jag dit!
Där föll alla för Keenay direkt! Och jag fick mycket hjälp. Efter några träningar så tyckte han som höll i de att jag skulle söka kurs där, vilket jag också hade tänkt. Han tyckte jag skulle söka tävlingskurs, men jag sökte till fortsättningskursen. Och jag kom med!

Fortsättning följer...

Promenad

Kategori:

Idag gick vi på promenad äntligen! De va första gången sen i måndags. Och jo de är såklart hundarna har varit ute även om jag har varit sjuk, fast de är bara utanför dörren med mamma och Katja. Så hundarna tyckte de va helt awesome när jag och Tina gick med dom:)
Kharma och Keenay lekte och hade askul:)

Keenay- min tävlingshund och bästa vän del 2

Kategori:

När vi kom hem så gick jag in till mina andra hundar och När de lugnat sig så kom Katja in med Keenay.
Andie som verkligen inte gillar andra hundar föll pladask när hon såg att de va en valp jag hade med mej hem. De va inget problem med de andra heller.

Den första tiden va helt underbar med Keenay. Han gjorde som valpar ska även om han va ganska dålig på att äta. Men de tog sig.
Han fattade ganska snabbt att ute går man på toa tills han kom på att de va roligare att leka ute och skita när man kom in i ett annat rum så ingen såg!
Men när vi kom på han flera gånger så slutade han till slut.
Tiden gick och jag bara väntade på tills han blev 1 och vi kunde träna agility!
Hans första sommar så visade han direkt att han va ingen gårdshund. Han va rädd för hästar, får, kor, höga ljud, konstiga saker och sånt. Första gången vi startade motorsågen så slutade de med att vi letade efter Keenay istället. Vi hittade honom i sommarhagen, räddharen! Haha! Efter lite träning så va iaf okej att ha den igång samtidigt som han va ute.
Nyåret som kom va han jätterädd på. Han va en väldigt mesig hund när han va liten. Inte för att han är särskilt tuff nu.
Tiden gick och jag kommer ihåg hans 1 årsdag. På morgonen tränade vi agility för första gången! Han fattade ingenting! Haha. Den kom veterinären och han fick 1 års sprutan.

Jag beställde böcker om agility och läste massor. Anmälde oss även till våran första agilitykurs!
Vi kom med på kursen och de va några veckor dit så jag började träna hemma lite smått. Jag bestämde mej för att träna enligt 2*2 metoden med slalomen. Det första steget med att gå igenom 2 stolpar fattade han väldigt snabbt. Vi tränade några minuter varje dag. Jag ökade svårigheten lite och han förstod de med efter ett tag.
I samma veva så började kursen.


Fortsättning följer...

Keenay- min tävlingshund och bästa vän

Kategori:

Ett inlägg endast om Keenay.
Jag hade ren tur när jag köpte honom. De hela började med att jag gick kurser med andie och kharma men ingen av dom skulle kunna bli tävlingshundar. Och de jag ville var att tävla.
En kväll så fick jag ett samtal ifall jag kunde passa en hund ett par dagar och självklart kunde jag de!
Han va skitjobbigt så jag blev kär direkt, typiskt mej. Kid hette han, amstaff.
När han åkte hem 1 vecka senare så höll ägaren kontakten lite sådär efteråt och några veckor senare då kom frågan om jag ville ha hunden. Efter mkt om och men så blev de nej.
Jag ville tävla och för en gångs skull så tänkte jag på mej.
Men jag ville ju ha en till hund så syrran sa " men köp en valp då!"
De va ingen tvekan om vilken ras jag skulle ha så jag kollade blocketannonser dagarna i ända efter en bordercollie! Efter någon vecka såg jag en annons på en vit tik med lite lite svart. Annonsen lät bra och jag ringde. Valparna kom den 1 april 2011 och uppfödaren Erica mailade över bilder på hanhundarna för de va de jag ville ha. Jag fastnade direkt för valpen "Rambo".
Någon dag senare så hade jag betalat in endel av pengarna. Han va min.

De va så långt så jag kunde inte åka och kolla på kullen, men de va rätt kände jag. En ren chansning.
I 8 veckor väntade jag innan jag äntligen kunde hämta honom! Den 28 mars såg jag han och 2 valpar till ute i valphagen på gräset. Jag blev ännu mer kär! Jag måste ha lyst av lycka när jag gick fram till hagen och han ställde sig på bakbenen mot staketet och jag lyfte upp honom.
De va första gången jag rörde min valp! Min alldeles egna valp.

Vi gick in och pratade lite och skrev på papper sen började hemresan.
Halsband kom jag på att jag hade inget så vi stannade på hööks. Personalen blev kära i honom och de svarade han på genom att kissa på deras bänk! Hahah!
Jag hittade inget där så vi sket i de och åkte hem.
Han sov hela resan i mitt knä.

Fortsättning följer...

Sjuk

Kategori:

Har varit sjuk sen i typ söndags! Skittråkigt för både mej och hundarna. De märks på Keenay när han inte får göra nått speciellt på några dagar. Kharma bryr sig inte.
Imorgon så åker jag på terapisamtal igen. Det är skönt att prata även om det är jobbigt.

Nu tänker jag nog börja blogga regelbundet igen. Iaf så vill jag det just nu, om de håller i sig får vi se.
Snart börjar agilitysäsongen igen och som jag längtar! Tror jag längtar mer än hunden, om de nu är möjligt!
De jg skulle säga om agilitysäsongen så är det det jg vill blogga om. Min och Keenays väg framåt. Det ska bli spännande att se hur långt vi kan gå tillsammans. Han är min första hund jag tränar seriös agility med. Tränar för tävling.
Har bara hoppat hästhinder med hundar förut. Det började med Lukaz. Grannens hund sen skaffade de en till hund, Zindy. Sen fick jag Andie men de va inte seriöst för de va hästarna jag ville hålla på med då.
Men nu så står jag här med en alldeles egen hund som passar som handen i handsken för agility!