Agility- En livsstil

Living the dream

Skogspromenad

Kategori: Allmänt

Åkte till Nykvarn men hundarna och på vägen plockade vi upp mamma, Rigo och Lotta. Det blev en väldigt kort promenad för att Lotta fick snö i skorna så åkte hem efter ett tag. Lämnade dem hos Lotta och tog med mej Rigo hem.
Väl hemma så gick jag en promenad. Hundarna är helt slut och sover nu. 
 
It took some time to really understand.. Cinderella Andorra <3

Its easier not to talk about it

Kategori: Allmänt

Det är lättare att vara tyst. Lättare för en själv. För det är så grymt svårt att ens skriva om henne. För jag saknar henne så grymt mycket. Hon var väldigt speciell för mej. Hon lärde mej hur mycket som helst. Vi upplevde hur mycket som helst tillsammans. Vad som än hände var hon alltid där. Varje natt låg hon alltid tätt intill mej under täcket. Varje morgon gosade vi tills jag drog upp henne ur sängen. Alla kramar och pussar varje dag. Hennes mjuka päls och härligt tjocka skinn. Hennes bedjande ögon när hon ville ha min chokladbit. Det där härliga ljudet när hennes klor tog i golvet när hon gick. Hennes höga skall varje morgon på alla fåglar. Hennes trygga närvaro. Den gången hon jagade iväg några tjuvar. Alla gånger jag har varit rädd och hon har hjälp mej, även om var minst lika rädd. När vi gått på långpromenader och sprungit som dårar i skogen. Alla gånger jag har tjatat på henne att hoppa och gå i tunnlar och hon bara säger "jaja" och gör det. Alla gånger jag har varit så stolt så stolt över att hon var just min. De gångerna hon inte ätit för att jag inte varit hemma. När hon fick cancer och opererades. Blev frisk och sen sjuk igen. Branden. 
 
Tänk om jag  vore där. Om det var jag som hade slagit in dörren. Då vet jag att hon hade varit här nu. Det är så mycket jag hade kunnat göra. Det skulle inte sluta på det sättet. Det var meningen att du skulle få ta ditt sista andetag i min famn, i min trygga famn. Inte livrädd, undrande i ett brinnande hus. Jag skulle ha varit där.
 
Jag kommer aldrig att glömma den där dagen då mamma visade världens sötaste bild på en blocket annons. Aldrig att jag glömmer den där dagen när jag såg världens sötaste hund på andra sidan kopplet mamma höll i där på stallgången. Orden som sa att du var våran. Första gången du träffade hunden som blev din bästis, Bamse. Din första jul då du mördade halmgrisen mitt i natten. När du åt upp aladdinasken. Första påsken när du va livrädd för alla fjädrar. Den gången du spårade upp ett rådjurskid. Eller hittade ett råttbo. Första gången du följe med till min internatskola. Eller första gången du blev utsparkad från dagiset. Alla gånger folk har sagt hur vacker du är. Den gången du satte ett lerigt tassmärke på ett jehovas vittnes vita rock. 
 
Jag är övertygad om att du vet precis hur mycket jag älskar dej. Vilket jag alltid kommer att göra. Aldrig att jag kommer att ha en hund som dej igen hur mycket jag än letar. Så mycket saker jag önskar att vi hade gjort, som vi inte hann.
 
Cinderella Andorra - Du är den finaste jag vet
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
            2003.08.09-2012.12.05
 
 
 
 

Tävlingar

Kategori: Allmänt

Har anmält till 3 tävlingar nu.
Den 13 april kommer vi att tävla på en inofficiell tävling för att stödja World Agility Open. Där ska vi starta tunnelrace, hoppklass och agilityklass. Ska bli kul att se vad tunnelrace är!
 
Den 27 april är det en officiell tävling i Nacka. Agilityklass och hoppklass. 
Den 28 april är det officiell tävling i botkyrka. Agilityklass och hoppklass.
 
Det blir ganska mkt i april för oss båda 2. Men jag hoppas de kommer att gå bra.
 
April:
3, rally
10, rally
13, kumlatävling
17, rally
22, veronica Bache träning i agility
24, rally
27, nackatävling
28, botkyrkatävling
29, Veronica Bache träning
 
Har sett fram emot april i flera månader nu!!! Äntligen är den här :D
 
Keenay blir dessutom 2 hela år den 1 april. Tänk så mkt vi har hunnit med på 2 år!
Flytt 3 gånger. agilitykurser, tävlingar, rallyträning och mkt mer! =D

Våren

Kategori: Allmänt

På våren får jag alltid träningsabstinens! Måste träna! Cykla, gå, rallylydnad, agility, "problemhundsträning" m.m
Jag älskar det! När de blir vår vill jag göra något. För 2 år sen köpte jag ju Keenay och då hade jag ju fullt upp med han hela våren. Våren efter, alltså förra året så flyttade vi så då var de också fullt upp. Förut har vi alltid bott på gård och då har jag kunnat gå utanför dörren och cyklat. Men nu är det inte så längre och de kommer inte att bli så på länge heller eftersom de är väldigt svårt att hitta hus...Om vi hade haft hus nu så hade jag haft en aussie att träna nu tror jag.. Drömmar drömmar.
Skulle vara så kul att hitt en hund som jag får träna och tävla i agility. I framtiden kanske.
 
Det är så drygt! Jag vill så gärna ha de som i min dröm. Ett hus på landet med hundgård och hönshus. Skogsstigar och grusvägar. 
Give it to me! Please!
 
Idag har jag gått till hundparken med vovvarna och de träffade en rolig hund. En väldigt stor vad jag tror de sa va en bc. Väldigt snäll, men högljud! Keenay hade dragkamp med honom. Den första hunden som han har riktigt dragkamp med och oj vcad arg han va! Hahahaha. Han gjorde dödsryckjet typ hela tiden , men han förlorade varje gång.
Kharma tyckte de va otroligt tråkigt som vanligt och ville gå hem efter nån timme, men hon fick stå ut i 2.
 
Bilder laddar jag upp på mobilen sen för har inga på datan... Har segt internet på mobilen just nu så jobbigt att skriva där.
 

Utställning

Kategori:

Idag va de utställning för lilla Nelli. Det var en väldigt hård domare men hon blev iaf godkänd! Det var jättemånga som kom fram och sa att hon är det sötaste dom sett! Roligt. Efter hennes klass kollade vi på lite saker. Tina köpte en jättefin jacka och så köpte vi lite hundgodis var.
När jag kom hem sen så möttes jag av 2 tokglada sötsaker som min syster har passat.
Jag tränade lite trickträning och rallylydnad med Keenay och Kharma fick göra lite tricks. Efter en runda så sitter vi nu när och glor på meningslösa tvprogram och väntar på att klockan ska bli lite mer så vi kan sova. Ska träna vid hundparken imorgon med Keenay inför rallylydnadskursen tänkte jag.

När jag är på agilitytävling så skriker mitt hjärta efter en till Keenay. En bordercollie med samma temperament. Men när jag följer med på utställning så skriker hjärtat efter en hund som jag kan ställa ut! En aussie skulle då vara perfekt för mej.
Så drygt att vänta på en bostad innan jag kan skaffa en. Så drygt! Hade inte mitt hem brunnit ner så hade jag haft en nu...
Menmen kanske någon mening med det...

Aja bilder på Tinas Nelli:)

Smått och gott

Kategori:

Keenay fick ett täcke igår! Han blev så fin. Han är en frusen liten kille och på kalla tävlingsdagar är det meningen att han ska ha den under ett annat täcke. Han fick en grön masai filt från Tanzania igår också som ska ligga över buren.
Idag fick han en till filt av mamma. En grön, såklart, som ska vara i buren tänkte jag.

Shit vad jag längtar till Bache träningen! Ska bli sjukt kul att träna ordentligt igen och för någon som verkligen vet vad hon gör.

Film 2

Kategori:

Film

Kategori:

Tävlingen idag

Kategori:

Tävling i Strängnäs idag och är nöjd med båda rundorna.

Första klassen. Hoppklass 1.
Banan va lätt, inget krångel. Men de va ändå många diskar. Antar att man slappnar av lite när man har gått banan och den inte känns svår. Även jag.
Han gick som en klocka tills jag skriker hopp istället för tunnel som va nästa hinder och såklart hoppar ett hinder som va i närheten. Riktigt klantigt av mej. Men utöver de så blev de inget fel och han blivit snabb!

Andra klassen. Agilityklass 1.
De va en lång bana. 19 hinder. Så lång bana har vi inte hoppat förut. Inte så svår bana, endast 2 byten. Riktigt fin hund har jag har! Vid de sista bytet så testade jag ett byte vi inte har gjort och han förstod inte för att jag visade dåligt. Så han tog tunneln åt fel håll. Men resten av banan va klockren. Han är så duktig min prins!

När jag tänker på det så kan jag inte fatta att han verkligen är min. Jag har tränat honom. Min första agilityhund och det är många som säger att de är avundsjuka på mej för han har precis rätt temperament för agility. Det är roligt att höra för det betyder att jag har gjort något rätt. Jag lyckades.. Och än är det bara början!
Keenay <3

Filmer

Kategori:

:)

Kategori:

Rallylydnad

Kategori:

Igår va vi på introduktionen till rallylydnadskursen. Jag hade feber av och till hela dagen och trots de va jag på jobbet.. Så va lite off.
Vi fick visa vad för kontakt vi har med hunden och Keenay va duktig. Men de är en som är med på kursen så förstör för oss för hon släpper fram sin hund till Keenay hela tiden! Han fixar inte riktigt de och blir okoncentrerad. Men de gick ändå bra.
Vi fick lite övningar vi skulle träna på innan kursen börjar på riktigt och shit vad jag ska träna! Jag gillar ju att ligga före och kunna mer än jg måste.
Jag fick ett mycket bra tips på hur jag ska lära honom stå och jag provade lite när jag kom hem igår och han fattade. Idag tränade jg lite till och jag kan lägga till kommandot redan nu så han lär sig riktigt snabbt!
Sen ska jag träna utanför hundparken tänkte jag för han har svårt att koncentrera sig bland massa hundar så tänkte att de blir ett bra ställe.
Idag är jg hemma från jobbet för jag mår inte bra så idag kommer de inte att bli träning. Ska på tävlingspsykologikurs ikväll. Men de är allt.

I <3 hundtillbehör!

Kategori:

Jag kan sitta och googla på hundtillbehör i timmar för att hitta just den saken jag vill ha. Samtidigt som jag älskar tillbehör så är jag väldigt kräsen. Och har jag bestämt en sak så är de så.

Nu har jag ju valt grönt/svart/silver som färger till Keenay och då måste verkligen allt ha de färgerna! Bur, filtar, koppel, halsband ja till och med bajspåsarna ska vara gröna.
Sån är jag.

Jag verkligen älskar att beställa hem fina saker. Men jag älskar också att använda sakerna. Innan huset brann ner med alla mina hundsaker så skulle jag kunna ha ett nytt halsband varje dag i jag vet inte hur många dagar!

Och selar har jag verkligen fått dille på! Just nu älskar jag en sele från trixie. Den finns i precis de färgerna jag använder och shit vilken passform den har. Skulle kunna köpa hur många som helst.

Koppel är något många ser som bara ett koppel. Men när jag köper koppel så kan jag verkligen inte köpa ett i nylon eller liknande, för att inte tala om flexikoppel! Läder ska de vara och då snackar vi finläder. Mjukt och följsamt som håller i en evighet.

Nu har jag ju en bordercollie som inte är så kul att köpa halsband till för dom syns ju ändå inte för hans päls. Nu har jag ju Kharma som tur är!:) Hon får vara min halsbandsmodell. Hon är ju så vacker.

I nästa hem så ska jag ha en grön bädd. Jag har hittat den perfekta som finns på arken zoo.

Som ni märker så kan jag snacka tillbehör i oändlighet!

Hundparken

Kategori:

Gick till hundparken med mina söta idag och de va många hundar där! Riktigt kul. Mina hundar skötte sig jättebra. Alla blev kära i Kharma, som vanligt.
Vi träffad en 6månaders amstaff. Så söt! Och en jack russell på 3 månader! Så gulliga och de för ju så man vill ha valp igen! Dåligt dåligt. Men en dag så.

De va så kul, Keenay gick och morrade på en hund och så fick den hunden nog och morrade tillbaka och gav en blick och då stack Keenay därifrån direkt. Haha han e inte så tuff som han tror!

Alla mina djur

Kategori:

Ett inlägg om alla djur jag haft och jag aldrig kommer att glömma.

Turbo- mitt allra första egna djur. En vit, långhårig hamster. Hade honom i 3 år. Sen fick han cancer.

Scrambly- En svart dvärgvädur kanin. Han blev 8 år och dog av ålder.

Lucky- scramblys helsyster som jag fick med på köpet för att scrambly va sjuk. Hon blev bara 5 månader och vi vet inte varför.

Vinterland- Svart/vit råtta. Han blev 2 år och avlivades pga cancer.

Stuart little- vit råtta som också blev 2 år och tror han också fick cancer.

Diablo- okänd D-ponny valack. Han blev 17 år och 10 månader. Han avlivades för att han fick fel i alla leder i alla ben.

Esteban- en svart/vit katt jag gav bort till syster. Han blev 5 år. Överkörd.

Cinderella Andorra- blandras hund. Dog i branden när vårat hus brann ner.

Glennanzgar- gutefår. Såldes när han va 5 år.

Putzy- anzgars son. Såldes till samma hem när han va 3 år.

Hamnanoma- svart/vit stut. Såldes när han va 2 år.

Cassandra- bondkatt som jag fortfarande har kvar. De är helt sjukt att hon har varit med mej sen jag va 12 år. Hon har överlevt allt som de andra djuren inte har. Min stjärna! Hon blir 12 den 3 maj.

Murmästartorps kharma- lurcher hund jag haft sen hon va 10 månader. Henne har jag kvar än. Hon är 6 år.

Keenay- bordercollie jag köpte 2011 som jag har kvar och han bli 2 den 1 april:)

Jag önskar jag hade bilder på alla.. I mobilen har jag på andie, kharma, Keenay och Cassandra.

https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51437968e087c32a850ea561.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51437968e087c32a850ea561.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_5143797addf2b363de3dc969.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_514379899606ee6e05e8f54b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_514379bf9606ee6e718b8d14.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_514379c5e087c32a86802ecd.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51437eaae087c32a7f0e2e25.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51437eb9e087c32a80297506.jpg" class="image">

Trickträning

Kategori:

Tänkte skriva lite om Keenays trick och om hur jag lär in dom.
De första tricket jag lärde in och som jag ser är självklart att en hund ska kunna va sitt. De är ett lätt trick och de går snabbt. De va innan jag hade klickat in honom så jag använde min röst. Jag kastade iväg en godis och när han hade ätit upp den så kom han tillbaka till mej och bad om mer och då väntade jag ut honom tills han satte sig och då fick han godis. När han satte sig automatiskt så la jag till sitt och efter några gånger så förstod han. Lättlärd och smart hund.

Nästa trick tror jag va ligg. Jag visade honom genom att ta ner handen och då fick han berömm. Sen väntade jag ut honom. Jag ville att han skulle bli en hund som vågar göra fel. Vågar testa sig fram. Precis de fick jag genom att lära in trick på de här viset.

Han har alltid varit en pratglad hund så genom att klicka när han kollade ut genom fönstret och skällde på nått så lärde jag honom skall.

Att lära honom tass va svårare för han va så hets och på. Så de lärde jag genom att ta den tassen jag ville ha och klicka och godis. De funkade förvånansvärt fort.

De tricket jag vill och kommer att lära in nu är att halta. Jag tycker att de är så coolt! Jag har börjat lite smått och de första steget är att få honom och hålla upp tassen stilla.
De tricket uppdaterar jag så fort jag har kommit till nästa steg. De här tricket ska tydligen ta flera veckor att lära om de ska kunna de till 100%. Ska bli kul att visa upp sen!:D

Höga krav- bra eller dåligt?

Kategori:

När man säger att man har höga krav på tävlingsbanan så säger de flesta att de inte är bra. Men är de så? För mej är de ganska bra tror jag för då vet jag mitt mål och jag har något att sikta på.
Om jag inte har de så blir de lite hej kom och hjälp mej. Jag gillar att ha mål och att planera. Endel saker iaf. Jag gillar att ha kontroll på saker. Jag gillar att veta saker innan jag ger mej in i något.
Tex ett trick jag ser en hund göra och jag vill lära Keenay så vill jag veta precis hur jag ska göra innan jag börjar träna. Jag hatar att höra fel.

Men de här med höga krav igen då. Visst är de inte bra att ha så höga krav att man inte klarar av dom. Men jag tror ändå att man ska sikta högt, iaf på lång sikt.

Utbildning

Kategori:

Skickade in allt på utbildningen idag. Det jag har kvar är nu slutprovet och praktiken. Jag får ju inte tag på de som håller i utbildningen så får se när jag kan ha praktiken.. Men skönt att vara en vit påväg nu iaf:D

Tankar kring en tävlingsdag

Kategori:

Vad gör jag veckan innan en tävling? När blir jag nervös? När packar jag hans saker? Hur tränar jag innan?

Jag är som sagt nybörjare på de här. Agility är en sport som tar lång tid att lära sig. Jag började att träna seriös agility den 1 april 2012. Inte ens 1 år sen. De va Keenay jag börjar att träna med. Jag har en väldig tur att just Keenay blev min första agilityhund. Han har utvecklats i lagom takt med mej. I början va han väldigt sölig men ju mer vi har lärt oss ju snabbare går de. Vi har en lång väg kvar.
Jag började med att gå en nybörjarkurs i agility de va våren 2012. Sen gick vi en fortsättningsagility hösten 2012. Nu till våren hoppas jag att vi kommer med å en tävlingsagilitykurs.
Som ni ser så är jag nybörjare och de syns tydligt när vi är inne på banan tycker jag. Jag flaxar omkring och har mej. De är ett under att han hoppar rätt hinder!
Vill få in filmer här på nått sätt. Men vet inte riktigt hur jag ska göra. Tips?

Veckan innan tävling. Hur gör då en nybörjare som jag innan en tävling? Jadu, än så länge så går jag mest runt och är nervös! Dagen innan packar jag hans saker och mina saker. Vilket inte är så mycket, än. Ser till att bilen är tankad. Är ännu mer nervös. Och de är väl allt. Kollar hans papper 100 gånger och ibland badar jag honom. Snyggast ska han iaf alltid vara;)
När underlaget är bra så kommer jag nog att träna 2 dagar innan tävling så han inte är för taggad. Ska bli kul att se tillbaka på de här om nått år och se om jag har ändrat nått. När jag vet mer och har mer erfarenhet.

Skogspromenad

Kategori:

Åkte till nykvarnsskogen och gick en promenad på 1,5 timme med mamma och hundarna. De tyckte de va riktigt kul! Vi gick förbi gården där kharma föddes. :) Hon heter ju Murmästartorps Kharma.
De är så härligt att gå i nykvarn. De va där jag bodde i några år och red i skogarna.

Rallylydnad

Kategori:

Jag kom med!!! Jag kom med på kursen som börjar den 3 april! Men de första mötet är den 20 mars.

De kommer att bli 8 kurstillfällen och den 15 maj är de en träningstävling. Målet är att kunna vara med på den. Tävlingen är mellan den näst sista och sista kurstillfället.
Kommer att bli riktigt kul! Äntligen har jag en hund som vill precis de som jag vill. :)

Tävlingen idag

Kategori:

Våran 4de tävling och våran första officiella tävling. Är så stolt över honom. När han ligger i sin bur så är han knäpptyst och steget utanför så blir han helt pepp! Jättekul att han börjar förstå och idag va han riktigt taggad. Han tjuvstartade tillochmed! Vilket han aldrig har gjort innan. Så hem och träna träna:)

Agilityklass 1
Han va riktigt duktig! De va jag som gjorde ett felsteg. De va till en böjd tunnel som jag pekade höger och tog ett steg till vänster och då gick han såklart till vänster. Men fick stopp på honom i tid och avslutade banan bra. Så 5 fel. Han gjorde gungan riktigt bra! Och slutet kändes grymt bra. Han va så lyhörd idag. Vi slutade på en 7 plats av totalt ca 35 hundar! Målet va att bli i topp 15 så vi lyckades!

Hoppklass 1
Banan såg jättelätt ut och de va väldigt många som underskattade den. Jag visste att jag gjorde fel i klassen innan vid tunneln och tunneln låg på samma sätt i denna klass. Och självklart gjorde jag samma fel! Hahaha! Men duktig va han och vi lyckades rätta till felet och fick 5 fel även i denna klass. Vi kom på en 10 plats av 47 starter! Galet duktig hund!

Bilderna är från idag när vi kom hem. Väldigt trötta hundar!

Tagga!!!

Kategori:

Åka 2,5 timmar imorgon för en tävling! Kommer bli awesome!!!:D

Årets första agilityträning

Kategori:

Gick till hundparken med alla 3 hundarna. Mina va duktiga, men rigo tjafsade lite först med en grandis och sen med en blandis. Men tillslut så slutade han att muppa iaf.
Sen åkte jag och hämtade upp Tina och vi åkte på agilityträning! Årets första riktiga. De gick rätt bra i snön. Keenay är superduktig på slalomen! Riktigt kul.

När de kändes bra för båda så åkte vi till stallet där Tina hade sin förra häst och så städade vi ur boxen. Skrubba skrubba! Men fint blev de.
Skönt att de är klart. Även om de inte va min häst eller mitt ansvar så är de skönt.

Kollade lite tävlingar och de finns många vi kan åka på! Tror dock att jag kommer att åka på fler än Tina. Jag är lite mer tävlingsmänniska antar jag.

Mars

Kategori: Allmänt

Planeringen för mars månad.
 
Den 7de är de veterinärbesök för Kharma.
Den 9onde är de tävling i Fagersta kk. Agilityklass och hoppklass. Våran första officiella tävling!!
Den 21a är de tävlingspsykologi på södertälje bk.
Den 23dje är de officiell tävling i Strängnäs.
 
Jag skulle vilja få in en till tävling helgen den 16-17- Men vet inte om jag kommer att hitta någon. Får se.
 
Tävlingspsykologin ska bli riktigt spännande! De innehåller mkt som jag vet att jag behöver lära mej om.
 
Varje gång jag skriver om tävlingar så vill jag köpa hund. Så typiskt mej... Men tänk vad kul med en liten valp! De skulle ju vara jättebra träning att vara med på tävlingsdagar och se hur de går till. Träna vara i bur m.m.
 
På bilderna är de min älskade hund som dog den 5 december 2012.
Cinderella Andorra <3
 
På 
 

Hundparken

Kategori:

Dit gick jag, mamma och hundarna igår. Har aldrig varit på ett sånt ställe förut och folk släpper sina hundar hej vilt. Jätteroligt! Keenay skötte sig jättebra. Han är ju lite muttrig mot andra hanhundar men han brydde sig inte efter ett tag. De va en Alaskan/rottis som inte ville att Keenay skulle få leka. Stor hane men Keenay brydde sig inte! Så de va bra.
Kharma tyckte de va konstigt och försökte hoppa över staketet! Så då sa jag att hon fick de så gick mamma hem med henne för hon tyckte inte att de va så kul.

Idag ska jag dit igen. Hoppas på att kharma tycker de e roligare den här gången. Jag bestämde träff med en som har en schäfer.

Veterinären

Kategori:

Blire på torsdag! Kharma har fått nån sorts hudsjukdom så de ska kollas upp.
Hon är räd i skinnet och tappar päls.

Min fina <3