Agility- En livsstil

Living the dream

+ och -

Kategori: Allmänt

Murmästartorps Kharma
Hennes + är:
Lugnet själv
Drar inte i koppel
De går att göra vad som helst med henne och hon säger inte ifrån.
Barnsnäll
Gillar andra hundar

Hennes - är:
Jaktidiot
Ligger helst i sängen hela dagen
Rädslorna hon har
Hon slickar på alla
Hon tar stor plats i sängen (haha kom inte på nått annat!)

Cinderella Andorra
Hennes + är:
Min skyddsvakt=skäller när de kommer nån
Kan lita på henne när de gäller andra människor
Lugn inne
Lämnar aldrig gården
Gillar inte andra hundar

Keenay
Hans + är:
Alltid med på allt jag gör
Drar inte i kopplet
Kan gå lös
Skäller när de kommer nån
Jagar aldrig. Inte ens om ett djur hoppar ut ur skogen precis framför honom

Hans - är:
Han skäller när han vill ha uppmärksamhet
Hans besatthet utav hans boll
Lyssnar inte på andra människor
Biter på underkläder
Han hoppar på endel människor

I mina ögon är ni perfekta från öron till tassar <3

Anmäld!

Kategori: Allmänt

Anmälde mej nyss till en kurs som heter fortsättningsagility B. Kommer vi in på den så hoppar vi över ett steg (A)
Hoooooppas vi får vara med! =D

If nothing goes right, go left!

Kategori: Allmänt

De går bra nu! Iaf med att sälja saker! Idag såldes all westernutrustning! =D

På torsdag åker vi. Jag, Katja, alla djuren och alla våra saker. Undra hur de kommer att kännas. Just nu så känns de kul. Nått nytt. En ny vändning i livet?
Jag har sökt en utbildning och jag hoppas jag kommer in!!! =D

De enda som fattas just nu är han. Min finaste Diablo. <3

Värdelös dag

Kategori: Allmänt

gick upp 07.20
åkte mot södertälje 07.55
kom fram 11.15 typ
väntade på husnyckeln som kom typ 12.45.
packade ut saker till en kärra, va klar vid 13 typ.
vi insåg att vi inte kan bo där på loftet så gick in till Jurairat och pratade om lägenheten hon nämde innan.
intresserade så vi åkte och kollade på den och Pong, hennes son, va där så vi pratade med honom och han vill flytta. Jurairat vill inte sälja lägenheten så de är bra om vi vill hyra den för en liten summa.
Pratade mer om de med pappa och Jurairat när vi kom tillbaka igen. Pappa sa åt henne att höja hyran så mkt som möjligt, men hon ville inte de. Då sa han att vi inte skulle prata om de just nu.
Jag och Katja åkte hem igen vid 15.30.

Åh älska livet just nu...right.

Nu är de den 25 IGEN!

Kategori: Allmänt

Tiden går så sjukt snabbt! För fort. De känns som att jag nyss stod där med ditt huvud i min famn och grimskaftet i min hand. Nu hänger både grimman och grimskaftet på väggen i mitt rum. Och du ligger i en urna som står på hyllan. Hyllan som är gjord för dej. Alla bilderna runt urnan är på dej. Jag behöver inte bilderna egentligen för jag kommer ihåg dej ändå. Varenda hårstrå på din kropp från topp till tå. Din långa, tjocka fina svans. Endel av den ligger på urnan i en fläta.
Just nu håller jag på att sälja alla dina saker. Allt urom grimman och grimskaftet på väggen och ett träns som oxå hänger på väggen. De är och förblir ditt.
De har nu gått 6 månader. 182 dagar utan dej och jag gråter mej fortfarande till sömns många nätter.

Cause I got time while he got freedom.

You took my heart my angel. Diablo<3

Den senaste tiden...

Kategori: Allmänt

...så har jag tränat hundar och packat! Jobbat såklart oxå.

På lördag så åker jag, Katja och hundarna uppåt i landet för att titta på ett hus i strängnäs! Längtar! På den gården så fanns de möjlighet att driva hunddagis!!! Min dröm jue =D

Uppdatering om hundarna.

Kharma - Efter att hon fick ett epilepsianfall så har hon blivit annorlunda! Katja reagerar oxå på de så de e inte bara jag =) Hon är gladare och mer med lix. Förra veckan så råkade hon hoppa in i elstaketet.. Bara tur att inte elen va på! Hon skrapade upp lite längst höger framben och hela de benet svullnade upp =( Men de är nästan helt bra nu iaf.

Andie - Hon märker att nått är på g. När jag packar så lämnar hon inte min sida 1 sekund. Kanske tror hon att jag ska åka ifrån henne? Ledsen blir hon iaf. Min prinsessa! Hennes knöl på magen har blivit lite större och den är inte helt rund nu. =(

Keenay - Vi tränar förfullt! Både cykling och agility. Han är min arbetsnarkoman =D Tränar slalomen intensivt några dagar och sen låter jag den va typ 2 dagar så han hinner tänka lite. Och de ger resultat! Igåg gjorde han de själv för första gången! Visst jag måste säga slalom hela tiden men han gör de! Än så länge använder jag bara 6 pinnar. Men ska bygga på när han kan de utantill =) Badade honom för nån vecka sen. Älskar att bada honom för han blir flufffluff i pälsen när han har torkat =D

Rigo - Han åker till Jonas i helgen.

50/50

Kategori: Allmänt

Just nu går de 50% bra typ. Keenay är helt awesome på agilitybanan. Vi har jobb under sommaren. Både Lillan, Heidi och Rocket har de asbra!

De som e mindre bra är att vi fortfarande inte har hittat ett hus att bo i. Och Rigo ska flytta.

Åkte och tränade agility med Keenay igår. Andie fick oxå följa med. De va en annan där med en bordercollie. De tävlade klass 1. De va kul att se hur långt de kommit på träningen då eftersom de tävlar. Keenay har kommit ungefär lika långt. Förutom på slalomen. De såg när vi tränade lite bana och efter så sa hon. "Ni kommer att bli riktigt farliga på tävlingarna i framtiden!"
De orden kommer vi leva på länge =D
Andie tränade jag inget speciellt med. Hoppade några hinder med henne och va jättehård med att hon skulle va uppmärksam på mej. De gick jättebra!

Åkte och tränade med Keenay idag igen och idag va han mer taggad. Tränade mkt på gungan vilket gick skitbra! Jag kan vara lite mer off och han förstår ändå vad han ska göra =D De va nån som hade tagit massa hinder så fanns inte så mkt att träna på. Men de gjorde inget för jag tränade mkt på alla kontakthinder ändå så.
De va några andra där oxå och när jag och Keenay gick till vattenskålen så satt de en rottweiler med sin matte vid ett bort i närheten och när den hunden såg Keenay så fick hen damp! Men jag är jätteglad för Keenay sket totalt i hen=D Han ville bara hälsa på människan som satt vid bordet brevid =D

För några dagar sen så ringde ridlekiset om Lillan. De går skitbra med henne. Hon hade tänkt henne stå och komma in i flocken mera nån vecka till. Men När barnen hämtar de hästarna de ska rida i hagen så smiter Lillan med med väldigt spetsade öron och är hellycklig! Så hon får gå med nu på en gång vilket går jättebra. Hon är redan barnens favorit =D

Heidi hör jag av lite oftare och de går jättebra! De har kört lite längre nu och galopperat oxå. Han älskar henne verkligen =D

Rigo har jag sagt för längesen till Katja att jag inte vill ha. Jag har mkt med mina egna hundar och så är inte Rigo min typ av hund. Katja sa för några dagar sen att hon inte vill ha hund så han ska få flytta. Men är väldigt noga med vart han hamnar.
Är du intresserad? Hör av dej.

Bortskämda hundar

Kategori: Allmänt

De har iaf jag och jag står för de. De är bortskämda på ett bra sätt =) Idag fick de kycklingfilé och ris.

Meeen nu till min brillianta ide! Jag har nämligen kommit på ett sätt att ha Kharma lös utan att oroa sig för att hon skulle dra OM de skulle springa förbi ett vilt djur. Jag sätter ihop Kharma och Andie med ett koppel på ca 1.8m. Jag litar på andie till 1000%. Hon drar aldrig =D
Provade den iden i lördags och den funkade! Båda va awesome! Visst de trasslar lite ibland, men de kommer att lära sig att lyfta på benen och bli mer samspelta.

Igår va de Agility. Sista gången =( De gick jättebra! De satte upp en bana men nummer och Micke agerade domare. De va "tävling". De räknade poäng, men sa de inte. Jag satt brevid Stina hela tiden som räknade och jag hörde att jag vann på 5 fel. Han va för taggad på balansen och hoppade över första kontaktfältet. Han va verkligen helt asgrym!

Efter fikat så tränade vi mer på banan och då va han felfri! 2 ggr =D När alla hade åkt hem så va jag kvar som vanligt och tränade. Då ändrade Micke lite på banan för att han tyckte de va för lätt för Keenay. Gjorde den banan 4 ggr. Gång 1 och 2 så va jag för seg med att säga hans namn så han hoppade fel hinder. De 2 andra gångerna gick felfritt =D

Men nu måste jag gå för Keenay vill ut nu så byebye =)

Some days...

Kategori: Allmänt

De ringde om huset Katja kollade på i helgen och de sa att de stog mellan oss och en annan. Men de hyr ut till den andra. Såklart. Men om de backar ut så får vi hyra de. Kan ju bara hoppas på att de andra inte vill hyra de!

Dagar som den här vill man bara lägga sig ner och dö. Vart ska vi bo? Visst vi brukar ha tur, men man kan inte lita på turen lix.
Om vi inte hittar nått så får vi bo hos pappa tills vi hittar nått. Menmen..

Köpte en klänning förut som kom idag. Assnygg! Im in love =D

Ikväll är de agility. Sista gången ='(  Sen blir de förhoppningsvis fortsättnings agility i höst, fast i södertälje.

Känns hopplöst just nu.

Hundträning

Kategori: Allmänt

De som skulle hämta höhäcken idag kunde inte komma för deras transport gick sönder så de kommer nästa lördag istället. Så jag åkte till hundklubben istället. Tog med mej alla 3, vill inte att Kharma ska va så mkt själv nu.
NÄr vi kom dit så va de massor av folk där! De såg ut som de hade utställning. Men de va ingen på agilityplanen så jag tog Keenay och gick dit. Hoppade fram honom på endel småhinder ett tag och lät honom springa ordentligt sen gjorde vi en bana. Samma bana som i torsdags men jag la till säcktunneln, hopphinder, däck, 2 hopphinder, gungan och hopphinder.
Han gick jättebra! Han va jättetaggad och de gick fort som tusan! Han stannar nästan av sig själv nu på alla kontaktfält! Så nöjd med prinsen.
Just de, mitt i träningen så sprang de fram en hund till Keenay. Ägaren hade 0 koll! Hunden sprang in i skogen och bara nonchalerade. Jag sket i de och fortsatte träna. Bra störning i träningen för mej och Keenay iaf =)

Sen tog jag ut Andie när de hade fångat in hunden.
Från första stund så va jag hård mot henne att hon inte fick titta på de andra hundarna utan de va mej hon skulle titta på och lita på att jag fixade de om de skulle bli nått problem. På de 30 metrarna till agilityplanen så kom de 2hundar farande mot henne. Men hon brydde sig inte!!! Hon pep inte ens. Men jag sa till dom att hon va aggressiv iaf. Då sa de att de hade hyrt klubben så de va däröfr de va lösa. Men jag fick träna om jag ville.
Så om man hyr klubben så får man släppa ouppfostrade hundar hej vilt? De visste jag inte.
Men jag gick vidare till agilityplanen och tränade stanna och gå med Andie. Varje gång jag stannade ville jag att hon skulle sätta sig fot och titta på mej. De fick skitbra! När jag är så hårt mot henne och väldigt konsekvent så går de faktiskt skitbra! De va lösa hundar på andra sidan staketet och Andie va kopplad. Men hon brydde sig inte! Fatta vilket framsteg vi har gjort!
För nått år sen så hade jag aldrig ens tagit ut henne ur bilen om de skulle va så många lösa hundar. Hon skulle stått på bakbenen och ylskällt då. Men inte igår, för igår så bestämde jag! Skitnöjd.
Tack Cesar Milan säger jag bara!
Har testat så grymt många olika tekniken med henne och de här är den enda som fungerar..
I like it.

Sen tog jag ut Kharma. Hon tyckte de va skitkul att lukta omkring och kolla på de andra hundarna. Hade inte henne ute så länge för hon tröttnar så snabbt. Men jag lät henne springa öve balansen några gåner och de gillade hon faktiskt. Gick lite väl snabbt ibland, men skitsamma. Jag är nöjd sålänge hon inte är rädd.
På vägen tillbaka till bilen så va de en hund som sprang omkring några meter ifrån bara och då fick hon ett ryck och ville leka. så hon ställer sig på bakbenen och skjuter ifrån. Jag flög ju som en vante efter henne! Men hon stannade och vi gick förbi. Hahaha jag glömmer hur stor och stark hon verkligen är ibland, för hon är så himla lugn och snäll!

Sen tog jag ut Keenay igen och tränade på banan. De gick jättebra! Sprang banan några gånger och la in en tunnel och slalomen oxå. De gick skitbra! sen åkte vi hem.

Medans jag tränade så va Katja och tittade på huset och de låter lovande! Hoppas hoppas hoppas! Om vi inte får de här så vet jag inte vad de e meningen att vi ska göra.
Hon kom dit först och hade då chansen att prata själv med hyresvärdarna i ca 20 min. De va bönder och gillade oss direkt för vi höll på med kossor.
Huset va litet men nytt och fräscht! Skitbra för oss =D

Just de, jag vet vilka de är osm ska hyra de här huset nu. Marie heter hon, hon har bott här tidigare och har bla suttit i fängelse för de mesta som handlar om djur. Hon är inte en snäll människa och lurar folk på deras djur. Pia Snellman kallar hon sig oxå för.

De hände endel idag

Kategori: Allmänt

Idag har de hänt endel saker.
Dagen började med jobb och sen hem och äta frukost. Katja åkte vid 11.45. Vid 12.30 ungefär så kom de någon och hämtade min sadel som är till salu. Hon ville prova den. Tyvärr passade den inte så får hem den imorgon igen.
Direkt efter de så kom Jonas och hämtade Rigo. Han ska ha honom till måndag.
Men! Vet ni att innan de, asså efter frukosten så ringde jag till posten i södertälje. Har fått svar på min sommarjobbsansökan dit och de stog att jag skulle ringa. Jag ringde upp och han sa att de håller på att planera sommaren nu och jag berättade lite om mej själv. Han skulle ringe upp senast på tisdag. Men efter bara några minuter så ringe han och sa att han vill anställa både mej och Katja hela sommaren! Skitbra och jätteskönt att ha jobb klart iaf! Nu är de då bara ett hus. Katja åker upp imorgon och kollar på ett torp som låter jättebra. Hoppas! Hoppas!
Jag stannar hemma för att de ska lämna sadeln på fm och på em så kommer de några som har köpt höhäcken! Ännu en skitbra sak!
På söndag så tänkte jag åka och träna agility =D

Agilityn idag

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem från agilityn =D
Han va awesome som vanligt. Körde en bana som bestod av 2 hopp hinder, tunnel, hopphinder, ahinder, tunnel, hopphinder, balans och hopphinder. Va felfria 6 av 8 gånger. Riktigt bra gjort tycker jag =D

Vi tränade även en liten bana som gör att han får gå ifrån mej lite och hoppa själv. De tycker både han och jag är svårt men när allt klaffar så gåre galant.
Gungan tränade vi även endel på och de går suveränt! Klockrent varje gång! Så stolt =D
Slalomen gick vi igenom typ 10 gånger och de går framåt! Här hemma kan han 8 pinnar nu, fast när jag går brevid. På nbk så tränar vi 12 pinnar. De är lite jobbigt tyker han, men de går som sagt framåt.

Veckan hittills

Kategori: Allmänt

Har hänt mkt även om de bara är onsdag.

Måndag: Agility
Han va underbar idag! Riktigt rolig att jobba med. Hoppade precis allt och när vi stod stilla och väntade på vår tur så la han sig ner och vilade! Han mognar! Vi tränade mkt på gungan vilket gick suveränt. Har avancerat ännu mera nu för att han ska ju göra de utan mitt stöd så småningom.
Fick göra lite bakombyten vilket va svårt! Jag har en så otroligt känslig hund så vinklar jag kroppen nån cm fel så gör han fel. De är riktigt bra tycker jag för då lär jag mej rätt på en gång.
Sen fikade vi ett tag och när vi gick ut igen så va han inte riktigt med. Visst han gör allt jag säger men ändå så e han lite loj lixom. Tror han blev trött i huvudet av all träning för han har lärt sig så mkt nytt på kort tid.

Tisdag: Panik
En helt vanlig dag som började precis som alla andra. Jag åkte till jobbet och kom hem senare än vanligt. Vid 11. Vid 11.30 så åkte katja till jobbet. Klockan 11.45 så hände något jag aldriv vill ska hända igen! De va så fruktansvärt läskigt! Jag satt vid datan och hundarna låg och sov. Kharma låg bakom mej. Helt plötsligt så travar Kharma till mitt rum. Men i svängen från köket till hallen så ramlar hon ihop!!!! Jag får panik och går till henne som har ställt sig upp och fortsätter. Hon ramlar fram och går på klorna. Jag får tag i henne när hon ramlade igen. De här gången på våra skor. Hon ville upp igen mej jag höll i henne så hon inte kunde. Hon låg och krampade och verkade ite riktigt medvetande. De släppte efter max 1 minut. Jag ringde till djursjukhuset i nässjö och de sa att jag skulle vara hemma med henne och om de händer igen åka in akut med henne.
Sagt och gjort. Jag ringde jobbet så jag fick "vadda" (vård av djur).
Resten av dagen så hände de inget men hon va väldigt rädd och ville inte gå där hon tidigare ramlade.
Min vackra<3
När Katja kom hem på kvällen så cyklade jag med Keenay så han skulle göra sig av med energi eftersom vi va inne hela dagen för Kharma.

Onsdag: Djursjukhuset
Fick en tid idag för att åka och kolla upp vad som egentligen hände med Kharma. Vi kom dit 11.50 och direkt fick vi lämna uppgifter. Hennes ras finns inte med i deras register ens. Vadå ovanlig lix! Sen fick vi vänta nästan 30 minuter och sen fick vi gå in på undersökning. Jag berättade vad som hände och sen fick Kharma gå upp på undersökningsbordet. De va läskigt när de höjde de tyckte hon. Sen kände veterinären Tilda igenom henne. Hon va så duktig och bara stog där. När hon testade reflexerna genom att sätta ner tassen åt fel håll så ville inte ens Kharma sätta ner tassarna så. Gulletjej. Hon konstaterade att de va inget kännbart fel på Kharma och assistenten tog blodprov på henne. Hon höjde bordet mera och jag nådde ju knappt Kharmas nos när hon sträckte på sig. Haha hon är så stor =)
Kharma va jätteduktig när hon stack henne och hon tog 4 rör. Sen fick hon bandage och jag betalade och de berättade vad jag skulle göra om de händer igen. Fick medicin om de händer igen oxå. Hämtade på de apoteket direkt.
Sen åkte vi till ica och köpte lite småsaker och sen hem.
Kollade posten och Keenays sele hade kommit. På hemsidan så sår de att han ska strl 60 enligt deras mättabell. Den här va i 80 och för liten! Dåligt! Katja skickade tillbaka den på vägen till jobbet. Ska åka till närmaste affär och köpa en istället!
Sen fick jag skynda mej till jobbet. På vägen dit så ringde Anders, Heidis nya ägare. Vi hörs av nästan varje dag och de går jättebra med henne! De tycker hon är ljuvlig! En prinsessa! Riktig kul =D

Imorgon: Agility
Kan jag säga annat än att jag längtar?
De är så himla kul! Speciellt när man har en hund som verkligen vill oxå. Längtar till vi kan alla hinder utantill. Men de tar nog sin lilla tid. Jag är ju ganska så petnoga och har höga krav på mej själv. Keenay är likadan så de är perfekt.

Träningen idag

Kategori: Allmänt

Jag åkte till nbk och tränade min lilla pojk. Han va awesome som vanligt. Lite loj dock, men blir jag hets så blir han de. Han tyckte säkert att de va varmt, för de va de. Vi tränade på samma bana som innan. Men den tog han klockrent så gjorde de svårare. Skitroligt tyckte han de va =D Han är så duktig så duktig. Tränade på gungan endel oxå och de gick bra. Han börjar fatta att han inte får gå ifrån den förns jag säger de. Bäst går de på balansen.

I <3 my dogs

Veckan som gått

Kategori: Allmänt

De har hänt endel i veckan.

I torsdags så va de agilityträning. De gick suveränt! Tränade på gungbrädan och långhoppet. De va inga problem. Nu har vi gått igenom alla hinder så nu ska vi bara träna så allt sitter ordentligt.
Jag fick träna på en bana efter träningen som bestod av hopphinder, rakt fram balans, rakt fram hopphinder, höger helt om hopphinder, vänster helt om A, höger helt om hopp hinder, rakt fram hopphinder, rakt fram hopphinder, rakt fram böjd tunnel, snett till ahinder.
Jag fick många tips om hur jag skulle förflytta mej genom banan och när jag gjorde som han sa gick de jättebra! =D
Vi fick se när han hoppade runt lite med sin hund. Vilken energi han hade! Keenay blev alldeles lycklig och stod på bakbenen och ylade... haha =D

På fredagen så kom Anders och hämtade Heidi vid 10. Kärlek vid första ögonkastet! Lillan skulle hämtas senare så hon fick va själv några timmar, men hon bryr sig inte så.
Sen gick jag och Katja med hundarna.
Sen kom Tina och hämtade Lillan. Hon köpte även alla schabrak, hinder och lite annat. Skitbra! Lillan stod så snällt och väntade i transporten medan vi packade på andra sidan av transporten. sen begav dom sig och nu finns de inga hästar här längre.
Känns tomt. Jag saknar honom.
Cyklade på kvällen med Keenay.

I går (lördag) så åkte drog jag till nbk och tränade hundar. Katja ville följa med så vi tog med oss alla hundarna. Jag tränade på samma bana som i torsdags med alla och de gick så bra så. Andie tycker de är grymt kul! Så synd att hon är aggressiv. Men de e ju vårat fel så.
När vi kom hem så cyklade jag med Keenay runt Kroxås. Vi träffade alla på Kroxås ochd e va tydligen sjuka.. Hoppas de e friska på måndag iaf.
Sen vidare och då träffade vi Melander. Tilda, deras labbetik löpte så dom fick inte hälsa. Men jag behövde inte koppla honom ens =D Så duktig.
sen hem och vila och kolla på film och sen trickträna med alla.

Måndag och tisdag

Kategori: Allmänt

Igår kom Cecilia hit och vi hade en awesome tid som vanligt =D
Tro de eller ej men vi sprang idag! =O Najs va de iaf. Jag cyklade sen när hon åkte hem. Cyklade 2 varv den här gången och jag kom nästan upp för en backe jag aldrig gör annars.=)


Mina fina <3