Agility- En livsstil

Living the dream

Är nog den sämsta människan som finns

Kategori:

På att spara pengar! Beställde nyss 3 st halsband. Två till Keenay och ett till Kharma. Hur de ser ut får ni se när de kommer, om jag är nöjd med de.
Nu längtar jag verkligen tills jag får dom! Även om de inte ens är påbörjade än.

Kan ju iaf avslöja att kharmas är svart och orange och Keenays ena är svart och grönt. Såklart.

Lite planering

Kategori:

Tävlingarna börjar alldeles snart nu och shit vad jag längtar! Har anmält och betalat till 2 tävlingar i mars. Den första är den 9 i Fagersta och den andra är den 23 i Strängnäs.

I april blir de en vecka som de kommer bli mkt för oss men de ska gå bra hoppas jag. Just den veckan är de 2 träningar för Veronica Bache och 2 tävlingar.

TÄVLINGSSÄSONGEN ÄR I GÅNG!!!!!!:D:D

Årets första tävling

Kategori:

Inofficiell tävling i sundby ridhus i Huddinge.

Tävlingen började 14.00 så åkte och köpte burar först som vi har pratat om ganska länge nu. Keenay fick en svart stålbur med raka väggar. Nellie fick en gå tygbur. När kom kom fram till tävlingsplatsen så gick vi raka vägen in och gick banan eftersom vi va lite för optimistiska med tiden så kom vi precis i tid. Menmen.
Banan kändes bra med ganska tekniskt på en del ställen. Nervös blev jag direkt. Riktigt nervös! Han som har vilat i nästan 3 månader som gärna blir övertaggad! Hur ska de här gå. Menmen bara köra. Vi hade startnr 18 och jag bara gick och väntade i en nervös bubbla på våran tur.
Satte honom vid starten och sen va de igång!
När jag är inne på banan så bara njuter jag! Kan vara där inne jämt.
Han va jätteduktig och gjorde precis som jag sa. Lite stora svängar men vi kom felfritt och inom maxtiden!! Shit vad glad jag blev! Våran 3dje tävling och andra nolla! Vi kom på en 3dje plats av 27 st. Han fick en rosett, godispåse och leksak. Nöjd hund.
Duktiga hund!

Eftersom de gick så bra i första klassen så blev jag lugn. Allt släppte. Vi gick agilitybanan som va bästa klass och den kändes lättare. Inte så krånglig. Inte så många fällor.
Vi hade startnr 17 och tillslut så blev de vi. Han va jätteduktig även här! Med pga oerfaren hund och dålig förare så fattade han inte att de va gungan och flög av för tidigt och hindret efter rev han. Så 10 fel men inom maxtiden. Duktiga hund! Vi kom 11 av 30 starter. Är riktigt nöjd!!
Han va så otroligt lugn i båda klasserna. Han förvånade mej på ett positivt sätt.

Sen va de Tinas och Nellis tur. Jättefina lopp och hon klarade gungan som hon har tyckt varit läskig! Jättenöjd förare med de slutade med en disk för att nelli hoppade ett hinder åt fel håll.
I andra klassen så blev de även där en disk för att Tina valde att fortsätta även om nelli hade hoppat över en pinne i slalomen.
Men jättefina lopp och de kan bara bli bättre!:D

Gud vad jag vill ha en till hund att träna och tävla! En hund är för lite 1minut på banan och sen är allt över. Vad är de lix. Nej en till hund nu tack!:D

Och så måste jag säga att Kharma är världens duktigaste! Med både täcke och filt på sig låg hon och sov i allt ståhej på en bädd hela dagen. En guldstjärna till min älskade flicka!

3 bra saker

Kategori:

Tänkte skriva om 3 bra saker om mina hundar.

Kharma:
1. Går väldigt bra i koppel
2. Skäller aldrig
3. Går att ha lös, vilket är ovanligt för hennes ras.

Keenay:
1. Går att ha lös i nästan alla situationer
2. Vill vara med
3. Leker bra med barn

3 lite sämre saker med de.

Kharma:
1. Blir lätt rädd
2. Leker inte med människor
3. Kan inte ligga ner var som helst

Keenay:
1. Blir lätt låg
2. Lite för energisk ibland
3. Rädd för okända människor


De är bra att visa sina svagheter så man kan träna på dom. De är precis de här jag tränar mest på med dom. Keenay har blivit jätteduktig med okända människor men vi är inte i mål än.
Kharma tränar vi jättemycket på att inte vara rädd. De är svårt men jämför man henne nu med för några år sen så är de inte samma hund!

Long time no seen

Kategori:

Sitter på tåget påväg till jobbet.. Alltid lika kul. Not.
Längtar tills jag får svar på röntgenbilderna! Är så sjukt nervös! De borde komma nästa vecka.
I helgen som va så åkte jag hem till Tina med mina fina och på fredagen så firade vi en gammal klasskompis som också jobbar på hamra. På lördagen jobbade hon från 13.30-20 så fixade massa hemma hos henne medan:) De blev så fint så. När hon hade jobbat klart så åkte vi och köpte maat!
På söndagen så åkte jag vid 13.15 till Sam och firade Matilda som blev 3! Sen åkte vi hem och tog de lugnt.
Keenay och kharma va så duktiga som hängde med på allt. Keenay gillar nelli väldigt mkt, han blir så glad så glad när vi svänger upp på gården och han får hälsa på henne. Kharma blir mest glad för att få träffa Tina:)

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_5124623fddf2b32b5576b5f8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3222162/6-3/pic_51246241ddf2b32b5576b5f9.jpg" class="image">

Fler bilder

Kategori:

Bilder från idag. Hans hjärta på magen kommer fram ganska tydligt när han e nybadad<3
En bild är här han ligger sövd på golvet och en sövd bild bär jag står och håller i honom. En bild är från röntgenbordet:)

Veterinären idag

Kategori:

Hade tid hos veterinären idag med Keenay. De va dax för att ögonlysa och röntga höft och armbågar.
Gick en morronrunda med alla hundar och åkte sen till Tina. Eller jag kom inte så långt för de va en snövall bakom bilen så fastnade. Men de kom förbi två snälla killar som höll på att ploga och hjälpte mej! Jättesnällt!:)
Menmen och på vägen till Tina så körde de förbi en bil assnabbt och la sig framför mej och polisen efter och typ trängde bort mej haha. De tog ganska lång tid innan han stannade..
Sen kom vi fram och då gick vi med Keenay och Nelli och sen kollade vi på gamla filmer från tävlingar. Sen blev klockan halv 1 så åkte till veterinären då.
Vi fyllde i massa papper om hundarna och så och de fick ögondroppar och igen efter 10 min. Sen fick vi gå in på ögonlysningen. Keenay va jätteduktig och stog stilla när de lyste honom. Han har bra ögon. Skönt att höra! Gröngul botten eller vad de nu sa och de va normalt. Nelli hade orange botten med fräknar i, ganska ovanligt men även hon har bra ögon.
Sen in på röntgen och de fick lugnande direkt och somnade direkt. Nelli fick börja och de gick bra, men svaren kommer nästa vecka. En veterinär kollade extra på Nellis knä för de knakar ibland, men de va inget onormalt. Skönt!
Sen va de Keenays tur och får svaren nästa vecka på han med. En nervös väntan!
När han va klar fick han uppvakningaspruta och han va så söt när han vaknade! Så vinglig. Fast de va inte så kul för han blev rädd och gnydde och så:(
Sen åkte vi till arken zoo och jag köpte en piptennisboll, några torkade leverbitar, några frysta revben, gröna bajspåsar och 10 st korvar vom och hundemat. Keenay har gått ner 1 kilo:( nu ska vi jobba på de!!

Kaos

Kategori:

Mamma och jag gick till affären med hundarna och när hon kommer ut igen så började jag att gå med hundarna. Hon tittar ett tag sen säger hon " jag fattar verkligeninte hur du kan gå med fler än en hund! När jag hår så är de kaos! Alla drar hit och dit. När du går så drar ju ingen.."
De va lite kul just för att de e sant:)

Mitt rasval

Kategori:

Varför valde jag just mina små söta?

Jag valde inte Andie och jag valde inte Kharma. Andie valde mej i familjen och när familjen splittrades så va de en självklarhet att hon skulle följa med mej.

Kharmas uppfödare, min kusin, hämtade henne hos sin ägare när hon va 10 månader för just den dagen så skulle hon avlivas. Väldigt tur att hon hämtade henne just den dagen. Uppfödaren, Maria, frågade om jag kunde ta henne och på min 18 årsdag så sa jag ja och hon kom hem till mej nån dag senare.

Den enda hunden som jag har valt är Keenay. Kollade runt på blocket och verkligen letade efter hunden de klickade med. Och en bild på Keenay och jag va fast, han skulle jag ha.
Han matchade mina krav riktigt bra! Mellanstor hund som inte kräver pälsvård utan bara borsta ibland. Och smart med vall. Men sen att han inte vill valla e en annan femma.

Nästa hund ska då vara en lite större kopia av Keenay. Typ. Smart och mkt arbetsvillig. Australian shepherd är rasen som passar in tycker jag.
Färgen jag vill ha heter blue merle.

Hundarnas dag

Kategori:

Mamma passar de när jag e på jobbet och de är så söööta! Mamma kunde knappt gå ut med dom för de letar bara efter mej hela tiden mina gullungar! De såg en brevbärare i likadana kläder som jag har och de blev överlyckliga! Brevbäraren fattade ingenting hahaha! Keenay spårade efter mej och kharma drog fram till alla bilar och människor i hopp om att de kunde vara jag. Gissa om de blev glada när jag kom hem<3

De finns ingenting bättre att komma hem till än ens älskade djur!

Rasval

Kategori:

De här med rasval. Hur ska man tänka kring de?
1. Vad ska du ha hunden till?
2. Storlek?
3. Pälsvård?
4. Prisklass?

De är nog de viktigaste du ska tänka på när du ska skaffa hund.
1. Tänk verkligen igenom vad du vill göra med hunden och var ärlig mot dej själv. Du kanske vill vara ute i 5 timmar i sträck varje dag men kommer du verkligen att vara de? Du kanske vill träna aktivt inom en gren men som sagt kommer du att göra de?
Tänk igenom väldigt noga och låt de ta tid.
Som jag tänker om mitt nästa hundköp är att jag vill tävla agility och rallylydnad eller vanlig lydnad. Aktivt. Jag gillar smarta hundar som vill vara med. Jämt.

2. Hur stor ska hunden vara? En 1 kilos hund eller en 60 kilos hund? Är du villig att köpa ny bil med extra stort lastutrymme så du kan köra runt på jättehunden? Eller vill du ha en liten billig bil?
Hur jag tänker är att jag vill ha en grandis. Men jag vet att jag inte kommer att kunna ge den hunden de den vill ha just nu. En grandis är ingen agilityhund och de e bara inse. Så en mellanstor hund tycker jag är perfekt för agility iaf i large klassen, de e där jag vill tävla.
Med mellanstor så menar jag runt 20 kilo.

3. Vill du borsta varje dag? Som sagt var ärlig de kanske e kul i början, men efter några månader så kanske de inte är de längre.
Vill du borsta ibland? Inte alls?
Jag gillar att pyssla lite ibland. Nån gång i veckan räcker för mej. De finns hundar som har väldigt mkt päls men inte kräver någon pälsvård. Och med mycket päls behövs inget täcke. En korthårig hund fryser lätt och vill du lägga pengar på täcken?
För mej spelar de ingen roll bara man inte måste borsta vare dag så är jag nöjd.

4. Hur mkt är du villig att betala för en hund? 8000? 20 000?
Jag betalade 2500 för kharma. 3500 för andie och 7000 tror jag de va, för Keenay.
Kharma är omplaceringshund, därav priset. Andie va blandras och 3 månader och billig. Keenay va normalpris tycker jag.
De är väl runt 10 000 som jag är villig att lägga på en hund. Man får vad man betalar för, oftast.

Några fler saker man bör tänka på är skador och sjukdomar. Kolla upp vad som är vanligt för just din ras som du är intresserad av. Föräldrarna är dom ögonlysta och röntgade? Kolla noga så är de större chans att du får en frisk valp som håller i många år.

Långpromenad

Kategori:

Riktig stadsträning idag! Gick runt Södersjukhuset med mamma. Vi gick över en aslång bro där de gick många människor och hundar. Då fick jag ta rigo och mamma tog kharma för att rigo kunde inte uppföra sig när de kom mötande hundar. Jag gjorde ett ryck så fort han spände upp sig mot den andra hunden och krävde att han skulle titta på mej och de funkade jättebra då han slutade direkt. Tillslut så kunde vi gå förbi hundar utan att han brydde sig. Nu ska bara mamma upprepa de i några veckor så han slutar helt!

Rigo är mammas hund och hon fick honom när han va 4 år. Han kommer från en missbrukare som behandlade rigo väldigt illa. Han va helt sönderstressad när han kom till mamma. Men med åren så förstod han att mamma va snäll. Men sen flyttade mamma till Tanzania och jag fick ta hand om honom.
Han va jätteduktig! Drog aldrig i kopplet, tiggde aldrig, gick lös och älskade andra hundar.
Förra året så sa jag att jag inte vill ta hand om rigo längre och han lades ut på annons. Han va hemma hos en bekant till mej och de funkade inte så han kom tillbaka och åkte direkt till en kompis till mej men de funkade inte heller. De va inte rigos fel han uppförde sig de va bara de att de inte hade tid. Så i september förra året så såldes han till en familj och allt va så bra. Jag hörde av mej lite nu och då och allt va så bra så. Tills en dag i december så skickade hon ett sms om att han skulle säljas. Vi hämtade tillbaka honom samma kväll. De sa att han hade jagat katter och så.
När vi hämtade honom så sa hon inte ens hejdå till honom..

Men nu när han e tillbaka igen så e han annorlunda mot hur vi lämnade honom. Han va asfet, ful päls, aslånga klor och ouppfostrad. Han gör utfall mot hundar, vilket han aldrig någonsin har gjort förut! Så nu hjälper jag mamma med honom lite.
"Bråkiga" djur är de bästa jag vet! Jag älskar att träna dom och ge de ett bättre liv!:D

Aja men iaf. Efter promenaden som tog ca 1.5 timme så åkte vi till gamla huset och flyttade över Tinas saker till hennes nya hus och flyttstädade. Eller jag och Tina flyttade saker och mamma och Katja städade:) Keenay och nelli blev skitglada när de träffades igen:)

Yeeeeeeey

Kategori:

Jag kom med på specialträning för Veronica Bache den 22 och 29 april! Mej glad!!!! :D

Träning träning!

Kategori:

De e en enda träning att gå runt här i Stockholm. Direkt när vi kommer hem igen så däckar alla hundar. De tycker att de e asjobbigt men de e jättebra! Keenay kan gå lös här med. På de ställena där de inte finns stora vägar iaf.
Åka till gamla stället imorrn och ta de sista, hjälpa Tina med de sista och sen städa som galningar!
Keenay och kharma kommer att bli asglada när de träffar nelli och Tina igen:)

Alla mina älsklingar på bild<3

Nytt

Kategori:

Allt är nytt här. De är höghus överallt. Bilar överallt. Folk överallt! Jag är van vid en typ enslig grusväg i en skog så de känns väldigt konstigt. Tvivlar på att jag kommer att vänja mej. Menmen de e bara tillfälligt. Bra träning för mina fina hundar iaf. Stadsträning.
På tisdag är de årsmöte på Södertäljebk och på torsdag är de röntgen och ögonlysning och kanske agility på eftermiddagen.

Sova?

Kategori:

Jatack! Är astrött... Sitter på jobbet och väntar på Katja som snart e klar. De va kul att se imorse förresten för Keenay han hälsar inte på vem som helst. Han undviker helst att hälsa på folk för han e så mesigt rädd. Men på den senaste tiden så har de blivit mkt bättre! När vi va ute i morse så träffade vi massa folk, okej typ 4 personer men de e mkt i skogen. Men iaf och han ville gå fram till alla!:0 Jätteroligt! Hoppas de fortsätter så.

Igår va de 2 månader sen min älskade älskade hund andie dog:( Forever in my heart <3

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3222162/images/2013/pic_51125d05e087c362f54f149f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3222162/images/2013/pic_51125d06ddf2b30e5cdcdd65.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3222162/images/2013/pic_51125d0ae087c362ff036389.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3222162/images/2013/pic_51125d09ddf2b30e1ba060f2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3222162/images/2013/pic_51125d40e087c362fc06cc12.jpg" class="image">

Its okej not to be okej...right?

Kategori:

Kolla på en lägenhet i Årsta imorgon och kolla på hus på söndag. Hoppas VERKLIGEN på huset!

Planerar att åka iväg och träna agility snart så han får rejsa av sig en gång innan tävlingen iaf. Annars kommer de bli som förra tävlingen, att han är för hets i första klassen för mej.

Idag beställde jag tid för höftröntgen och ögonlysning för både Keenay och Tinas nelli. Blir nästa torsdag.

Haha de är jättekul! Keenay har börjat att gilla att jaga fåglar på åkrar! Ser så härligt ut när han rejsa som en dåre för att sen inte ha en chans för fågeln flyger:)

Trickträning

Kategori:

Jag älskar att lära hundar tricks! Älskar. De är så otroligt fascinerande att se den där sekunden som blir när hunden fattar. Precis som att hunden säger aha nu förstår jag! Och gör tricket klockrent. Just den sekunden älskar jag. I den sekunden så lyser verkligen Keenays ögon lycka. Han blir så otroligt glad när han förstår vad de är man vill att han ska göra. Han gillar inte att ligga steget efter och inte förstå. Då blir han lätt låg och väldigt försiktigt. För att få upp hans självförtroende så klickade jag in honom som valp och sen fick han testa sig fram till de jag ville. De stärkte honom mkt! Att våga. Att försöka och att lyckas ta reda på vad de va jag ville utan hjälp va jätteroligt och är fortfarande tycker han.

Idag tänkte jag lära honom att när jag säger fisk så ska han gå till akvariet. För att få honom att förstå så pekade jag en gång på akvariet och då gick han dit och jag klickade direkt och han fick en godis. Han fattade direkt och gick och satte nosen på akvariet. Efter kanske 5 gånger så la jag till ordet fisk. Efter några gånger flyttade jag på mej lite för att se om han verkligen förstod och de gjorde han. Tricket tog inte ens 3 min för honom att förstå.
De är de som gör att Border collien är den bästa rasen :)

Yeeeeey

Kategori:

Ska kolla på hus imorrn!! Hoppas hoppas att de är bra!
Kolla bil imorgon oxå!
På söndag blir de hundträning på Södertälje ridklubb. Ska kolla på hästhoppning så passar på att träna mina söta på samma gång.

Just de är anmäld till ännu en agilitytävling! Den 23 mars blir de i Strängnäs:D äntligen kommer de igång:)