Agility- En livsstil

Living the dream

Det tar sig!

Kategori: Allmänt

Han är så grymt rolig att träna med och självklart att tävla med. Han är så med på ett sätt som jag alltid har velat att min hund ska vara. Ibland kan jag få lyckorus när jag tänker på hur långt vi har kommit och att jag har lärt honom allt han kan! Just att han är min. Helt sjukt.

Idag fick jag ett sånt där lyckorus igen och jag tror att han vet. Vi tränade nämligen på rallylydnaden idag. Jag vill ju bli klar, eller vi är klara, men vi vill vara redo för avancerad klass. För ett tag sen så började jag att träna på höger handling. Han är så sjukt inställd på vänster sidan så det var lite sådär i början. 

Jag tränar med hjälp av en bok på golvet. Han ska ha framtassarna på boken och jag står brevid. När jag tar ett steg till vänster så ska han följa med med rumpan. Klossträning eller bakdelskontroll heter det.
Han svarar grymt bra på det så det är väldigt kul att träna. Igår kunde vi ta bort boken! Sista träningen igår så la jag på kommando. Idag förstod han i princip. Nu ska det finslipas:D idag gjorde han ett byte klockrent dessutom!:D

Keenay<3

Möte och agility

Kategori: Allmänt

Möte på klubben idag. Vi bestämde lite saker gällande agilityn. Fick också veta att Keenay har blivit både årets nykomling i agility och årets agilityhund!! Fatta grym han är!!!

Sen blev det träning. Det var bara jag och Tina så det blev en lugn träning. Keenay tog alla ingångar på slalomen alla gånger!:) Smilla kämpade på med däcket och slalomen. Det tar sig! Hon visade också att hon kan hoppa längdhoppet, vilket hon inte klarade förut. 
Ska bli riktigt kul att se hur långt hon kan gå!:)

Just det. Hämtade valpens flygvärdinna idag. Lämnade ju tillbaka den andra för att måtten inte stämde. Den här väskan köpa jag begagnad och de har flugit med den en gång så det känns bra.

Får en border collie valp plats i den här?!





Today

Kategori: Allmänt

Hämtade Smilla och sen Rambo och åkte till klubben. Där mötte vi upp Tina, Malin, Carro, Linnea och en som jag har glömt namnet på. Massor av hundar va det och det blev lite kaos när Bella och Fokus stack iväg på egna äventyr. Menmen, shit happens.
Smilla och Keenay skötte sig bra. Gjorde ett bakombyte och ett blindbyte med Smilla och hon tog det!!

Åkte hem och släppte ut alla så de fick busa av sig. Rambo sprang då in i något och fick ett sår på sidan. Så ringde ägaren och åkte till veterinären. Hon sövde honom och sydde ihop det. Så nu sitter han och är olycklig i buren:( 


Söta Lillis fick vara med på bild också. Hon har gjort väldiga framsteg! 

Idag är det 7 dagar kvar!!

Byta land

Kategori: Allmänt

Inte jag asså, men har mailat och fått svar på en kull som ska födas om 2 veckor ifrån Tyskland! Lättare att hämta hem därifrån och valpen kommer dessutom att bli reggad!

Det är verkligen jobbigt att köpa valp från ett annat land. Men hon kommer att vara värd det! 
Alla papper som ska fixas. Mått som ska stämma. Allt är så petigt. Men jag ska fixa det här!:)

No

Kategori: Allmänt

Jag sa nyss nej till en assöt valp! Hon är inte reggad så därför. Ägaren sa att jag aldrig kommer att hitta en som är reggad med den färgen. Men nu har jag hittat en kennel och jag väntar på svar. De reggar alla sina hundar:D

Valpar

Kategori: Allmänt

Har mailat på några men inte hittat den där wow valpen. Eller jo 1. Men hon va inte reggad. Men det finns 2 sätt att regga en border collie på i England och jag frågade om han kunde kolla upp det andra sättet. Jag vill ju helst ha en reggad..
Ska fixa pass på onsdag sen tar ju de typ 2 veckor. Jag har beställt ansökningspapper vid import av valp. Sen har jag även beställt en flygbur som uppfyller måttkraven! 

Det är verkligen på gång nu! Om mindre än 2 månader så håller jag troligtvis en valp i famnen!!!

Kurs

Kategori: Allmänt

Det ska bli så roligt i maj! Då ska  jag nämligen gå kurs för Veronica Bache igen. Denna gång med 2 hundar. Undra hur det kommer att vara den här gången. Förra gången hade vi precis börjat att tävla och den här gången är vi och snuddar på klass 3!

Det är jag som håller i anmälningarna till kursen så då ser ju jag vad det är för hundar med så jag tänkte att jag anpassar med mina egna. Är det flest klass 2 hundar så tar jag Keenay och är det flest klass 1 hundar så tar jag Smilla.

Kan inte snön smälta nu så jag kan börja träna Smilla ordentligt?!? Hon behöver träning innan den 8 februari, jag får väl träna i snön i helgen-.-

Smilla

Kategori: Allmänt

Har tränat agility med Smilla idag. Vi gjorde en övning, staketet, som hon aldrig har gjort förut och hon klarade det galant! När staketet ändå va uppe så tradlade vi också vilket hon klarade!
Idag kändes det som en mognare Smilla. Hon ville hoppa och jag kunde till och med skicka henne en liten bit en gång!
Det går framåt! 
Ju mer jag tränar med henne ju mer älskar jag denna hund<3

:)

Kategori: Allmänt

I måndags när jag åkte iväg på utställning med Kharma och Smilla så såg jag att Keenays öga hade runnit lite under natten.
När jag kom hem från utställningen så såg det likadant ut. Tvättade det och då såg det bättre ut så tänkte att det kanske var en ögoninflammation, men magkänslan sa annat.
Avvaktade till tisdagen och då va hela ögat svullet och hade runnit mycket under natten. Då ringde jag veterinären och fick tid dagen efter.
Hos veterinären så va Keenay jätteduktig! Efter undersökning så sa vet att det va bra att jag åkte in så fort för det va en ögoninfektion som troligtvis skulle eskalera till grönstarr om ett tag!!

Han fick kortisontabletter och ögondroppar och vanlig koksaltlösning och det är karens på kortisonet och ögondropparna så han får inte starta på tävlingen den 19 januari:( Där rök chansen på den cupen.

Men pratade med veterinären och hon va nästan säker på att han kunde starta den 8 februari iaf.

Nu har han fått medicin i 4 dagar och han ser redan frisk ut!:D



I wait patiently

Kategori: Allmänt

Kan inte den rätta valpen dyka upp snart?! Jag har pratat med chefen på jobbet och det går bra. Måste fixa mitt pass bara sen är allt klart. 
Längtar verkligen till att den rätta valpen, min valp, dyker upp på till salu sidan.
Min border collie tik med blue merle färg. Jag hoppas verkligen att det blir så som jag tänkt!:D

Keenays tävlingskarriär rallylydnad

Kategori: Allmänt

Här kommer sammanfattningen om rallytävlingarna.
 
Den 15 maj var den en träningstävling i rallylydnad på hemmaklubben och jag såg det i januari tror jag det var och tänkte att det skulle bli våran debut. Så jag anmälde mej till en kurs och tränade och tränade. Debuten kom och han va nosig, men duktig! Vi kom på en tredjeplats och jag visste då att jag ville fortsätta med rallyn. Vi fick 88 poäng.
 
Den 7 juli vågade vi starta officiellt och vi blev godkända på 89 poäng.
 
Den 3 augusti startade vi igen och blev godkända på 80 poäng.
 
Den 7 september blev han godkänd med 92 poäng och vi kom 2.a! Det var våran 3 tävling och alla var godkända så vi flyttade upp till fortsättningsklassen.
 
Den 1 december fick vi 83 poäng på våran första fortsättningsklass.
 
Den 14 december blev vi godkända igen på 88 poäng.
 
Sen nu den senaste på Kistamässan, 5 januari, blev vi godkända på 97 poäng och kom 2.a!
 
Nu med 3 godkända resultat i fortsättningsklassen så är vi klara för avancerad klass. men den debuten får vänta! Känner att vi inte är riktigt redo för det ännu.
Rallylydnad blir bara roligare och roligare. Tror mest det är för att han är så duktig på det, annars hade jag nog gett upp. Vet inte varför jag började att tävla i det för har aldrig tyckt att det är speciellt kul. Men som sagt, det blir roligare och roligare! Har ju till och med bestämt mej för att komma upp i mästarklassen en vacker dag.
 
 
 

Keenays tävlingskarriär

Kategori: Allmänt

Tänkte skriva en liten sammanfattning om Keenays tävlingskarriär hittills. Bara för att jag tycker det är kul att se en sammanfattning.

Han gjorde sin allra första start, inofficiell tävling, den 29 september 2012. Han hade inte fått upp farten då och fick 0,6 i tidsfel i ett av loppen. Annars fick han 10,6 och 15 och 5 fel.

Den 24 februari 2013 nollade han första gången och det var ett hopplopp. Även den inofficiell.

Den 9 mars gjorde vi våran första officiella start. Där fick vi 5 fel i båda klasserna. Nu började han öka farten lite mer.

Den 9 maj slog han till och nollade sitt första officiella lopp i hoppklassen och tog sin första pinne då! H>an kom på 4plats av 53st.

2 dagar senare, 11 maj, nollade han bådaloppen och tog en pinne i båda. Så nu har han 2 hoppinnar och en agilitypinne. Första gången vi hamnade på pallen dessutom, 3:a.

Dagen efter, 12 maj, nollade han 2 lopp till och tog pinne i den ena. En agilitypinne. Han kom på en andra plats!

Den 6 juli kom han 3a och fick pinne i hoppklassen. Så nu har han 3 hoppinnar och 2 agilitypinnar. Jag ville vänta med att flytta upp till klass 2 tills vi hade fått den sista agilitypinnen också.

Den 7 augusti åkte vi till Visby för att starta 4 klasser. Han nollade 3 klasser och fick pinnar i alla. 2 hoppinnar och 1 agilitypinne. Han kom 2a i de 3 klasserna. Den sista klassen fick han 5 fel i, men vann ändå! Men fick då ingen pinne. Men nu hade han 5 hoppinnar och 3 agilitypinnar så nu flyttade vi upp till klass 2!

Den 10 augusti startade vi vår första tävling i klass 2 och diskade oss.

Den 17 augusti kom vi runt utan disk, men 5 fel.

Den 22 september vann han ett agilitylopp och tog sin första klass 2 pinne! Den dagen tog han även en hoppinne!

Den senaste tävlingen vi va på va nu på Kistamässan. Där tog han 2 pinnar, båda i agilityklassen. Så nu är han klar för klass 3 i agilityklassen!!

Helt sjukt att allt det har hänt på mindre än 1 år, om man räknar officiella starter. From zero to hero!

Har inte skrivit precis alla starter för då hade jag typ aldrig blivit klar. Han har nämligen varit på 25 tävlingar, och då räknar jag tex inte kringancupen och sörmlandscupen.
Det blir tillsammans mer än 60 starter! Tur att han pallar =)

Det var Keenays sammanfattning inom agility. Ska skriva om rallyn också.

Utställning

Kategori: Allmänt

Idag var det utställning! Ställde Kharma och Smilla.
Smilla ställdes först och hon skötte sig jättebra! Över förväntan, som vanligt:) Hon verkade tycka att det var roligt och domaren gillade henne. Hon fick hederspris, men sen åkte hon ut i finalen.

Kharma ställdes i veteranklassen och domaren gillade henne också! Hon fick hederspris och gick då vidare! Det va 7 hundar som tävlade om 5 platser så va nervös att hon inte skulle få nått. Men 2 andra åkte ut! Kharma slutade på tredjeplats!:D Jag är så stolt!!





Oförståeligt!

Kategori: Allmänt

Det är helt sjukt och jag har inte förstått det än själv!

Kistamässan fredag agility:
Första klassen så rev vi ett hinder och jag visste att han skulle behöva känna på underlaget då det är väldigt halt. Men han hade tredje bästa tiden i klassen!!

Andra klassen så rev han 2 hinder och åter igen pga underlaget så jag blev nöjd ändå!

Första lagklassen så hade han en uppfattning om underlaget så då va vi felfria! Men tyvärr så blev de lite fel för de andra, men tror vi kom 5a!

Andra lagklassen vet jag inte vad han gjorde men han sprang förbi ett hinder och nått till fel så 10 fel där. 

Sjukt nöjd med dagen!!

Lördag:
Första klassen nollade han och vi kom 3.a med pinne!! Så nu har vi 2 pinnar i agilityklassen!

Andra loppet nollade vi och vann med nästan 1 sekund! Så en agilitypinne till och vi har då 3 agilitypinnar nu!! Helt sjukt!!!

Första laglloppet:
Vi rev ett hinder men är nöjd ändå! Tror laget blev diskat.

Andra laglloppet:
Disk pga mej. Men kändes ändå bra.

Söndag rallylydnad:
Var skitnervös då det va med 2 skyltar som är nya för i år så har inte tränat på dom! Men när de väl blev våran tur så skötte han sig galant!! Har aldrig känts så bra på rallyn!
På prisutdelningen kom vi delad 2.a med 97/100 poäng!! 

Kan verkligen inte fatta att just jag har denne fantastiska hund!!:D