Agility- En livsstil

Living the dream

Sörmlandscupen del 3

Kategori: Allmänt

Igår var det sörmlandscupen, den här gången i hölö. Vi började med hoppklassen och Smilla var först ut. Hon vad galen! Märktes tydligt att hon inte har gjort något på 2 veckor. Jag vet inte hur många fel vi fick men minst 15 iaf.
Sen var det Keenays tur och han körde ett riktigt bra och snabbt lopp! 0 fel.

Sen var jag domare för medium och small! Det var roligt:)

Sen var det dax för agilityklass. Samma startordning så Smilla först ut. Hon var fortfarande galen! Men hon gjorde 11 pinnars slalom helt själv!!! Missade dock sista porten därav 11 och inte 12 pinnars..
Då orkade jag inte göra om för hon var inte med i huvudet så ingen idé. Så disk.
Keenay gjorde ett till bra lopp, men är inte nöjd för han hoppade kontaktfältet på a-hindret som va näst sista hindret. 5 fel.

Sen fick jag va domare igen:) Lika kul igen!

Prisutdelning!
Keenay vann båda klasserna. I hoppklassen så hade han 19.18 s!! 2an hade 19.56. 3an hade nått på 40 tror jag.
Smilla kom 3.a i hoppklassen! Duktig tjej.

Nu är det bara 2 deltävlingar kvar och nästa är i Strängnäs den 13/8 och den sista är i nykvarn den 17/9.


Dream Team

Kategori: Allmänt

Nu mera är Keenay en dream teamare!

Erica, Keenays uppfödare, och jag pratade för längesen om att det skulle vara kul att ha släktingarna, och Zack, i samma lag. Men inget mer med det, jag var ju i ett lag, ett riktigt bra lag, redan.

Men sen så ville en från vårat lag sluta och vi blev endast 3 st. Då blev en hund skadad och framtiden var lite oviss. Men vi hade ändå frågan ute då en annan kanske ville vara med och förhoppningen om att zigge skulle bli frisk. 

När jag var i frövi så fick jag en seriös förfrågan om att gå med i deras lag eftersom att Keenays mamma har blivit skadad och ska inte tävla mer. 
Då frågade jag de andra om laget blir av men det blev det inte så få hoppade jag in med Dream Team!
Riktigt roligt och ser fram emot våran första tävling tillsammans:)

Laget består av Keenay och hans bror Lexus och deras morbror Mulle och sen Zack. Tror det kommer bli riktigt bra:)

Lex, Troja och Keenay
Troja och Keenay

Keenay

Bro Håbo klass 3

Kategori: Allmänt

I söndags var jag och Keenay och tävlade i Beo Håbo! Första klassen var agility och banan kändes bra. Inte för svår så vi skulle kanske klara den! Det gjorde vi! Felfritt fast dålig tid eftersom det blev konstigt på 2 ställen så fick vänta lite på honom, vilket jag måste lära mej att jag egentligen inte behöver!

I hoppklassen så var det verkligen kuta eller disk lix. Jag kutade! Men vid ett ställe i slutet så han jag inte med så det fick bli ett bakombyte som han inte tog så han sprang förbi ett hinder. De trodde jag var allt men såg sen att vi fick 10 fel. Var vet jag inte men jag är överlyckligt ändå!! Han är fantastisk!!:D


Klass 3 frövi

Kategori: Allmänt

I lördags var jag Keenay och Haley till Frövi och skulle tävla agility. Första klass 3 tävlingen! Jag var sjukt nervös men ändå lugn på nått sätt. Han va okoncentrerad och letade löptik så han lyssnade inte så bra som han brukar. Men jobbade på iaf. Första loppet va hoppklass och det var en sjukt svår bana! Det tyckte inte bara jag. Skönt!
Vi diskade oss flera gånger om men vi hade kul iaf!

Till andra klassen så ställde jag mer krav på honom i uppvärmningen och då började han att lyssna riktigt bra! Skönt!! Han hade en period tidigt förra året när han va off och lite dryg. Så fick ställa högre krav på att han skulle lyssna direkt på mej och inte vid andra tillsägelsen. Det funkade så kör samma nu och hoppas på det bästa.
Iaf tillbaka till loppet! Starten var hopp hopp hopp tunnel på en raksträcka men de skulle inte ta tunneln. Jag gjorde ett framförbyte lite sent och väntade lite för länge för han råkade sätta nosen i tunnel typ 3 cm så disk. Men resten var felfritt!!

Åkte därifrån riktigt stolt:D

Just det, innan jag åkte så fick Haley leka med Renées valp Tex! Skiljer nån vecka på dom. Så söta!






Utställning

Kategori: Allmänt

I fredags så var det utställning med Kharma, rigo och Keenay. Jag ställde mina och Tina ställde mammas. 

Först ut va Keenay som gick i unghund 2. Han va helt off innan vi gick in, fick kontakt med han ibland bara. Irriterande för jag vet hur duktig han brukar vara. Men iaf in i ringen och han fjäskade och charmade domaren riktigt bra;) Han lyssnade bättre inne i ringen och han fick HP och sen sa domaren att hon ville att vi kom in igen och tävla om bästa teamwork! 



Sen va det final i hans klass och jag va supernervös för alla va fina! Men Keenay kom 4!! Sture vann! Grattis Linnea!!



Sen var det dax för Kharma och när jag tog ut henne från bilen så va hon skiträdd och ville inte ens ha godis. Jag tror att hon trodde det skulle åska, det kändes så på vädret.
Gick en liten bit sen ropade de på oss och då blev det bråttom! Rigo va precis innan och han letade bara efter mamma hela tiden så han va bara nervös i ringen. Men han fick HP iaf!

Sen Kharma direkt och hon varken såg eller hörde mej för hon va så rädd. Men hon hälsade lite lätt på domaren och så iaf.
Sen sprang vi och det vet jag är hennes starkaste grej för hon har så otroligt fint steg. Hon fick oxå HP!


Sen vad det dax för veteranernas final. Rigo och 2 till åkte ut direkt så de fick inget pris tyvärr. Men jag blev glad för då skulle Kharma få nått! Var säker på att vi skulle komma sist för hon va så off och rädd. Men hon gick och vann!!!


Efter det var det teamwork semi typ. Alla 18 som hade fått nominering gick in och fick visa lite trix och så. Vad som helst, bara hunden och föraren hade kul tillsammans. Eftersom alla visade en och en så stog vi och väntade väldigt länge i kön och Keenay satt och pep sitt löptik pip hela tiden så jag visste iaf att det skulle gå åt pipan.

Men körde lite hopp över min rygg och slalom mellan benen och alla bara wow typ! Askul:D Sen ställde jag mej i kön igen och då sa den framför mej att hennes hund nyss löpt! Visste det!
Domarna plockade ut de 4 bästa och Keenay va med!! Då skulle vi gå fot med bäst kontakt och då va han inte med alls så det sket sig. Men vi kom bland de 4 bästa så är jättenöjd!

Sen var det lite annat som publiken röstat på och Sture blev publikens Charmtroll! Grattis igen!

Sen var det finalernas final! Alla ettor i alla klasser ställdes mot varandra och de skulle utse ettan av alla, BIS. En jättefin boxermix hane fick det priset och sen vänder sig domaren mot mej och säger att best opposite sex blev veteranen, alltså Kharma!!! Lyckan då kan jag inte beskriva!!!!




Jag är så sjukt stolt över mina hundar!!:D
Trots att de båda va lite off så gick det bra!
Träna till nästa gång;)