Agility- En livsstil

Living the dream

New year

Kategori: Allmänt

Förra året den här tiden så längtade jag sjukt mycket till våren. Till alla träningar och tävlingar. Skillnaden i år är att nu vet jag vilka mål jag har. Vilka som SKA klaras och vilka som är ett drömmål.

Mål:
*Keenay och jag vill ha fler pinnar i klass 2
*Smilla och jag ska kunna starta både hoppklass och agilityklass 1 utan disk.

Det är väl de största målen.

Drömmålen är ju att bli uppflyttad till 3an med Keenay.
Och ett drömmål med Smilla är bli uppflyttad till 2an.

Som sagt drömmål!!



Resultat

Kategori: Allmänt

Har precis skickat in Keenays resultat för 2013! Vi gjorde våran allra första officiella start i år och då har vi en chans att bli årets nykomling i agility! Det skulle vara roligt:D
Man ska skicka in 4 hopplopp och 4 agilitylopp och så får man poäng beroende på tid och om man va felfri och om man fick pinne m.m.
Keenay slutar på 6 pinnar och 8 nollade lopp av 8:D Duktiga hund!

Jag börjar bli nervös redan nu för alla tävlingar som är i helgen!! Jag själv ska starta 11 gånger på 4 dagar! 8 agilitylopp, 1 rallylydnadsrunda och så ska jag ställa ut 2 hundar.
Ååå Im living my dream!!!
Tänk när jag har ännu en startklar hund. Om typ 1,5 år men ändå:)

Appopå ingenting men vecka 6 så ska jag vara hundvakt till Rambo. Då står träning på schemat!
Sen nångång i mars så ska moster Malin på kryssning så då passar jag Smilla. Vilket passar bra eftersom vi 2 har mycket träning framför oss! Tanken är ju att hon ska kunna starta agilityklass i sommar:)


Tänk om drömmen slår in?

Kategori: Allmänt

Har kollat på den här hemsidan i flera månader och idag såg jag valpar som är leveransklara den 23 feb!! Det närmar sig! Nån/några veckor till och de kommer finnas valpar som är klara i mars och det är en marchvalp jag vill ha!

Jag har ju länge haft planen att hämta en valp i England och jag hoppas verkligen att alla papper kommer att gå igenom enkelt. Att valpen får en plats i kabinen med mej. Ja att allt flyter på helt enkelt! 

Undra när jag ska kontakta skk och sånt för att fråga. Kanske likabra att göra de redan nu?

Men den största frågan! Tänk om ingen vill sälja en valp till Sverige?!


Han bevisar det gång på gång..

Kategori: Allmänt

..men varför kan jag då bara inte tro på det?
Ja, jag pratar om Keenay. Han plockar rosett efter rosett. Alltså är han en väldigt duktig hund. Felfri och snabb är han.
Men varje gång startlistan kommer ut till en agilitytävling och jag ser att varannan hund är en border collie. Eller när jag kommer fram till tävlingen och jag ser skitsnabba hundar så tänker jag alltid att shit, tänk om Keenay vore så snabb!

Sen när vi har kört vårat lopp och vi slår många snabba hundar på tiden så blir jag lika chockad varje gång! Varför kan jag bara inte förstå att han är snabb?!?!?

Det blir årets mål för mej. Att förstå vad han egentligen kan! För visst behöver alla någon som tror på en! 

Agilitytävling 28/12

Kategori: Allmänt

Sista tävlingen för i år blev en inofficiell agilitytävling. Det blev även en debut för Smilla!

Förtankar om Smilla: Min första tanke var att hon skulle skita i första hindret och sen hälsa på massor av hundar. Sen tänkte jag att hon kanske leker dammsugare istället? Eller kanske springer till sin ägare?

Smillas förkunskaper: hoppa 4 hinder på rakt spår och på en liten böj. Samt tunnlar både raka och böjda ganska bra. Tränad ordentligt ca 3 gånger varav lång bana 0 gånger.

Jag sa till ägarna att de inte fick ropa eller hälsa på henne för ville att hon skulle koncentrera sig på mej. Men såg att hon hörde och såg dom. Men tänkte inte så mycket på det.
 
Hoppklass: Mitt mål var att hon skulle klara första hindret. Men Gud vad hon överraskade mej! Hon hoppade jättebra och var jättekoncentrerad på mej! Tror jag fick 3 vägringar och blev då diskad. Men shit vad stolt jag blev!

Blåbärsklass: Hade lite högre krav på henne eftersom hon visade vad hon kunde i klassen innan. Här fick vi 3 vägringar och blev då diskade. Men jag kan inte vara mer nöjd med henne ändå!!


Keenay: Oj vad lycklig han blev när han förstod att det va agility!! 

Hade inte direkta mål med han. Det va bara en inoff som han skulle få busa av sig lite innan kistamässan.

Agilityklass: snyggt lopp som flöt på bra men en slarv från mej så han råkade hoppa ett hinder extra. Så disk.

Hopplopp: Jag va taskig i en sväng och då rev han och sen kraschade han och landade på huvet på ett hinder. Så 10 fel och en tredje plats!

Blåbärsklass: Samma sak här på en likadan sväng. Jag var taskig och han rev. 5 fel och ännu en tredje plats!

Mina duktiga hundar!! Nu sover de som stockar allihopa. Kharma och rigo va så duktiga när de väntade i bilen! Även om nån av dom åt upp 1 kg frolic! Haha:)



Tävling

Kategori: Allmänt

Tävlade igår. Våran andra rallylydnad i fortsättningsklassen och det gick jättebra! Han har ju fått för sig att han inte kan sitt, stå, gå runt ibland. Hemma kan han 100/100 gånger, men inte borta. Så det får mej att bli nervös. Den skylten va med den här gången också.
Jag tränade mycket på det innan det va min tur och han gjorde det även när folk gick förbi! 
Sen fick jag för mej att jag övertränade han och att han då inte skulle vilja göra det inne på banan. Hahaha, men han gjorde det helt klockrent!:D Visst han gick och nosade en del. Men det är ju mitt fel då jag inte har tränat. Så vi fick 6 avdrag på nos. Sen satte han sig snett en gång så 1 avdrag på det. Sen slår agilityhunden som aldrig river typ i hindret! Och det får man 5 avdrag för! Så vi slutade på 88/100 poäng och jag är helnöjd!:D
Nästa rallytävling är på kistamässan den 5 januari.

Men nästa tävling blir den 28 december och det är agility i Nynäshamn. Jag har med mej Keenay och Smilla:D Båda startar hoppklassen och blåbärsklassen. Keenay startar även agilityklassen. Längtar!!!

Sen kan jag inte sluta att längta till våren heller! Men det lär gå fort för att det är så mycket roliga saker som händer på vägen. Varför jag längtar dit är för att jag ska köpa valp då. Jag har ju fått för mej att jag vill ha en blue merle border collie. Finns i princip inte i Sverige. Därför letar jag i England! Hittat en bra sida på internet. Måste kontakta skk för att få koll på alla papper och även ett flygbolag som låter valpar flyga som handbagage. Får se om allt går igenom. Men kan såklart inte sluta att hoppas!:D


När en timme känns som en sekund men ändå en evighet.

Kategori: Allmänt

Klockan ringde tidigt den morgonen och jag gjorde allt som jag hade gjort de senaste veckorna. Jag lekte ute i snöstormen med hundarna. Jag tog in massor ved. Jag gjorde en eld i kaminen och såg Andie njuta av värmen den gav.


Jag satte mej i soffan med alla djuren (3 hundar och 3 katter) och kollade på ett avsnitt av "How i met your mother". Sen var det dax för att att åka till jobbet. Jag släppte ut hundarna i stormen en gång till och av nån anledning så kramade jag och pussade andie. Sa att vi ses snart och sen åkte jag.
Pga stormen så tog det 1,15h att åka till jobbet. De ringde till och med och frågade om jag var påväg. 


Jag gick direkt till mitt distrikt jag skulle dela ut. 35 an. Det glömmer jag nog aldrig. Det va inte så mycket så det gick fort. Jag åkte ut och började dela ut posten. När jag står på andra våningen i det andra huset så ringde telefonen. Jag trodde det va chefen som skulle säga att jag hade glömt nått, men det va hyresvärden! Jag svarade och han frågade om jag va hemma. Men det va jag ju inte. Då sa han att det brann i huset! Jag sa ja det är klart det ryker eftersom det brinner i kaminen. Sen la vi på. Jag delade ut en våning till och sen förstod jag. Jag ringde upp och skrek i gråtpanik att nån måste ta ut djuren!!!! Men han svarade att han inte kan göra nått för han är i Södertälje. Jag frågade om grannen då, för det va han som hade ringt till honom och sa att det brann. Men han sa att han inte hade numret. Jag skrek igen att nån måste ta ut djuren och han sa att han skulle se vad han kunde göra.
Med tårarna sprutandes så ringde jag chefen och sa att jag skulle åka hem. Jag åkte till posten och lämnade allt. Kastade nycklarna på chefen och sprang till bilen. Medan jag startar ringer jag mamma som va i Tanzania med Katja, syrran. Jag skriker och grinar så mycket så att hon inte kan höra mej på 15 minuter. Men tillslut så får jag fram orden att djuren håller på att brinna upp. Vi lägger på och under tiden har jag kommit fram till motorvägen. Det gick knappt att köra i 70. Men jag hade panik så jag startade varningsljusen och körde  mellan 70 och 80 i snabbfilen. Hela tiden så sa jag att de lever. Ringde till hyresvärden, mamma och pappa. Kanske ringde fler, kommer inte ihåg. När jag pratade med hyresvärden den sista gången, när jag nästan va framme så hörde jag när en brandman sa att de hade fått ut 2 hundar. Då visste jag vem som va kvar inne. 
Det var brandbilar överallt när jag kom fram. Jag ställde mej på sidan och när jag kom ut så skrek jag var är dom?!?!
Alla pekade ner på grannen och jag kutade dit. Hyresvärdeskvinnan sprang efter med en filt. Men hon han inte ifatt. När jag kom ner till grannen så sprang Kharma fram till mej med grannflickan släpandes efter. Jag frågade efter fler djur och de släppte ut Keenay från stallet. Han kutade till mej och sen föll jag ner på knä och förstod då att hon va död. Cinderella Andorra, min vackra gammeltant, var död.
Vi gick in till grannen och pratade lite om var jag skulle bo. De erbjöd mej att bo hos dom, men jag ville hellre till nån jag kände bättre. Tina visste jag skulle ta emot oss med öppna armar.

Bilden föreställer branden på väldigt långt avstånd.


Vi alla gick upp till det så kallade huset och när jag såg det så kände jag ingenting. Det var bara aska och eld i delen längst bort. Vi frågade en brandman om vi kunde åka för de stod bara där. De sa att vattnet är slut och de väntar på mer. Väntar och ser på medan huset brinner ner till grunden. Tillslut kom en kvinna fram och sa att jag kan åka, även om ingen tyckte att jag skulle åka själv.
Jag packade in hundarna i bilen och åkte. På vägen ringde jag Tina och berättade vad som hänt och hon sa att det va klart att jag kunde bo hos henne.

Hon bodde för tillfället i ett ruckel om jag får säga så, och skulle flytta till ett annat tillfälligt hus dagen efter.
Allt jag ägde bestod av postenbyxor, postent-shirt, postentröja, mobil och plånbok. Och 2 hundar.
Det va svårt att somna den natten för varje gång jag blundade såg jag hennes skräckslagna min. Men jag måste ha somnat för jag vaknade av hundarna på morgonen.
Vi gjorde oss klara för att åka och köpa måste-ha-nu saker. Köpte koppel och halsband, tandborse, sängkläder, mobilladdare, underkläder bl.a. 
Vi flyttade alla Tinas småsaker till det nya huset så vi kunde bo där. Det va ett hus på hennes jobb. Jättemysigt hus! Sent på kvällen kom mamma och Katja hem från Tanzania. De tog de första plan de hittade!
Vi pratade och grät och somnade tillslut.
Dagen efter åkte vi till huset. Nån katt kanske hade klarat sig? Visste inte om jag släppte ut Cassandra på morgonen, men visste att jag släppte in Ivar.
När vi kom fram så va de bara betongväggarna kvar av huset. Allt annat var aska. Helt borta. Delar av taket hade smält.
Vi ropade på katterna och efter ett tag svarade en ängslig Cassandra under huset. Hon kom fram och jag kramade henne hårt innan jag satte in henne i buren i bilen. Ingen annan katt kom.
Det kändes konstigt och jag fick skuldkänslor. Båda hundarna och Cassandra är mina djur. Katjas 2 katter klarade sig inte. Varför skulle bara mina klara sig?
Sen är resten av tiden dimmig. Vi gjorde samma sak varje dag. Vi vaknade åt frukost gick på promenad kollade på tv och åt glass. Oftast i sovkläder. Beundrar Tina som klarade av att bo med 3 zombier! Man märkte verkligen vilka som va ens vänner. Vilka som brydde sig. Vilka som ringde och frågade hur man mådde. Det förklarade en hel del saker av sin egna familj. Inte ett enda samtal från några av dom.







Under tiden vi bodde hos Tina så fick mamma tillbaka sin sålda hund Rigo. Jag hängde mest på Tina. Åkte på hundkurs varje torsdag och hjälpte till med kossorna några gånger. Följde med på hundmässa och till hennes häst. Städade till hennes fiskar m.m.
Hon va väldigt bra för mej. Gjorde naturliga saker som hon visste att jag skulle gilla. Även om jag inte tror att de va medvetet av henne.







Det blev februari och vi fick en evakueringslägenhet i årsta och Tina flyttade till hennes egna lägenhet på landet på hennes jobb. Vi började jobba och det blev sakta bättre även om vi vantrivdes i en 2:a i stan. Men vi fick en rutin på vardagen och letade hus. 10 månader efter att huset bran ner så hittade jag och mamma drömhuset som vi nu bor i! Katja bor och jobbar i Spanien.
Det är framförallt 2 personer jag vill tacka och det är Lennart. Människan som räddade mina hundar. Han räddade de bästa jag har.
Sen Tina, som tog in oss med öppna armar utan att tveka och gjorde mej till människa igen.
Sen såklart alla som gav oss kläder, skor och annat! Ni anar inte hur mycket det betydde!

Rest in peace Cinderella Andorra, Arwen och Ivar.



Helvetesdagen som blev en evighet.
2012.12.05