Agility- En livsstil

Living the dream

Skywalker

Kategori: Allmänt

Igår red jag för första gången på väldigt länge! Det va en skön känsla att sitta på en häst igen. 

Skywalker "sky" är ett halvblod med dressyrstam. Han bli 8 år på lördag! Han är inte mycket riden så han är lite unghästig. Igår så red jag i paddocken och han va mjuk och fin att rida. Lite stel i sidorna, men det är inte så konstigt när han reds senast i september.
Han är rolig för han är lite hoppig ibland. Ibland i traven så tvärnitade han och kastade sig uppåt och åt sidorna. Jag tycker det är skitkul när han busar lite!
I galoppen så gick det ganska fort, för han orkar inte hålla ihop sig ännu. Avskrittning i skogen på en pigg häst:)

Idag red jag igen och han va lika pigg och busig! Det började redan i framskrittningen. Han började att galoppera från ingenstans några gånger.  I traven så stannade han ibland och gjorde som igår. Galoppen skötte han sig riktigt bra! Idag va han mjukare i sidorna också så han va som smör emellanåt:D
Han har lätt att gå bakom lod så det är mycket ben man måste rida med. 
Han är verkligen en härlig häst! I veckan ska han klippas. Då försvinner hans svarta fina färg:(






Puppy

Kategori: Allmänt

Oj vad hon växer! Idag är hon 2 veckor och 4 dagar. Hon har ändrat färg i ansiktet. Allt blir mörkare och nosen har blivit lite prickig. Hon är så vacker!

Jag är verkligen kär!!

Valpen

Kategori: Allmänt

Har pratat med uppfödaren, Christel. Nästa vecka ska jag få fler bilder!:D
Igår innan jobbet så skickade jag ett papper till henne där hon ska fylla i chipnummer mm så jag kan skicka in den till jordbruksverket. Det är alltså ett tillstånd.
Jag ska fråga henne också när jag ska hämta valpen. Har räknat ut att hon är leveransklar den 2 april, men mamma ska följa med mej och hon jobbar då så åker isf den 3. Hoppas att det går för Christel också!

Jag har kommit på ett namn. Har tänkt länge och har alltid gillat namnet. Så hon kommer att heta Haley!

Min vackra Haley:D

Här är bilder på Keenay när han va en plutt och bilder på Haley.





I cant believe it!

Kategori: Allmänt

Jag är valpägare till en urgullig liten bebis! 

Jag har stått i kö som plats nummer 2 på en tik som är dräktig. Om det skulle bli 2 blue merle tikar så skulle jag vara garanterad en. 
I onsdags så fick hon valpar men det blev bara 1 blue merle tik. Christel, tikägaren, skulle höra av sig så fort hon som stog före mej i kön bestämt sig. Ca 30 minuter senare fick jag meddelandet att hon va min! Den andra tjejen hade tackat nej.

Jag betalade tingpriset i helgen och skrev på kontraktet idag! Hon är verkligen min!! När jag fick se henne första gången på bilden så stannade mitt hjärta lite halvt. Kärlek säger jag bara. Hon är verkligen min dröm!! Har alltid velat ha en blue merle med mycket vitt. Som Keenay! 


Måste även skryta om Keenay. Han är den bästa jag känner! Han blev årets nykomling OCH årets agilityhund large. Han hade även den bästa poängen av alla storleksklasser!!
Helt sjukt.




Igår ringde jag och anmälde Smilla till en kurs i agiliy. Hon vill så gärna och nu ska jag verkligen lära henne ordentligt.  Den börjar vecka 16.